Tribuna/Прочие/Блоги/Hail Mary/Передмова до сезону НФЛ. Південь: страждання «Кольтс», безнадія «Тексанс» та новий початок для «Джегуарз»

Передмова до сезону НФЛ. Південь: страждання «Кольтс», безнадія «Тексанс» та новий початок для «Джегуарз»

Готуємось до нового сезону та розбираємось зі станом команд

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
8 августа 2021, 08:50
11
Передмова до сезону НФЛ. Південь: страждання «Кольтс», безнадія «Тексанс» та новий початок для «Джегуарз»

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «Hail Mary». Його автор тримає нас в курсі всіх подій НФЛ і іноді розбавляє текстами з цікавими фактами та історіями. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою!

***

«Індіанаполіс»: хто замінить Венца?

Фанам «Індіанаполіса» взагалі не до сміху, але який же це лол. Карсон Венц травмувався ледь не на першому ж тренуванні з «Кольтс». Квотербеку зробили операцію на нозі і він пропустить 10-12 тижнів. Він гарантовано пропускає початок сезону і має повернутись не раніше 5-6 ігрового тижня. Через це у «Кольтс» виникає дуже велика дилема.

Франк Райх точно розраховував на Венца. Саме за його керівництва нападом «Іглз» Карсон показував свій найкращий футбол. Тепер головному тренеру «Кольтс» доведеться робити вибір – обмежитись вже наявними квотербеками чи виходити на ринок. Наразі в ростері «жеребців» є ветеран Бретт Хандлі, який за 6 років в НФЛ зіграв усього 18 ігор, та молоді Джейкоб Ісон з Семом Елінгером, які готуються до другого та першого сезонів в лізі відповідно. Ісона з Елінгером «Інді» обирали на драфті, тож якісь плани на них вони мабуть мали. Але, звісно, ставити когось з них в старт – ризикована стратегія. Якщо не вигорить, то сезон завершиться ще до його екватору.

Зменшити ризик можна за рахунок обміну та залученню більш досвідченого квотербека. І звісно, що всі одразу подумали про одну й ту саму людину. Хлопця, який вже замінив Венца та виграв Супербоул. Ви зрозуміли, що мова про Ніка Фоулза. В самого Ніка вже спитали, як він ставиться до варіанту пограти на Півдні АФК. Той відповів, що він не проти. Фоулз знайомий з методами та тактикою Райха, а Райх чудово знає всі плюси та мінуси Ніка. Тож цей союз може виглядати перспективно. «Чикаго» навряд чи запросить за Фоулза високу ціну, зважаючи на те, що він зараз третій квотербек команди.

На жаль для «Індіанаполіса», їх втрати не обмежуються лише Венцом. Аналогічну травму ноги отримав один з найкращих гардів ліги – Квентон Нельсон. Це не менш суттєвий удар по нападу «Кольтс». «Жеребці» мають одну з найкращих ліній нападу в лізі, провідну роль в якій відіграє саме Нельсон. Ця втрата позначиться і на захисті квотербека, хто б ним не був, і на виносній грі.

Зважаючи на всі втрати нападу, «Інді» можуть зробити ставку на захист. Тут поки що без втрат. З Даріусом Ленардом незабаром мають укласти новий контракт. ДеФорест Бакнер перебуває в чудовій формі, а на підсилення лінії захисту «Кольтс» витратили свій пік першого раунду – ним обрали діфенсів енда Квіті Пайє. Ідея вигравати матчі за рахунок оборони не виглядає такою вже і поганою.

Якщо перед стартом сезону «Індіанаполіс» майже на рівних з «Теннессі» був фаворитом на здобуття чемпіонства дивізіону, то зараз котирування на «Кольтс» звісно впали. Команда навряд чи нав’яже боротьбу за перше місце, але має змагатись за вихід до плей-офф. Таке завдання не виглядає неможливим.

«Хьюстон»: тлін та безнадія

В «Хьюстоні» все погано. Навіть не так. В «Хьюстоні» все жахливо. Команда є головним аутсайдером майбутнього сезону і якщо вони виграють хоча б дві гри – це буде неймовірний успіх для них.

В міжсезоння «Тексанс» обрали собі нового головного тренера. Вибір змусив всіх почухати потилиці. «Хьюстон» обрав Девіда Каллі. Минулий сезон він працював асистентом тренера «Балтимора» та був координатором пасової гри та тренером ресиверів «Рейвенс». Знаєте, на якому місці були «круки» в статистиці пасової гри минулого сезону? На останньому. Більше того – коли Каллі працював тренером ресіверів в «Канзас-Сіті», «Чіфс» примудрились видати сезон, в якому всі ресівери разом узяті занесли нуль тачдаунів. Чудовий вибір, еге ж?

Після призначення тренера «Тексанс» примудрились безбожно просрати можливий трейд Дешона Вотсона. Квотербек дав зрозуміти, що не збирається більше грати за «Хьюстон». «Техасці» спочатку відмовлялись від обміну і намагались переконати футболіста. Потім почали вислуховувати пропозиції про трейд, але ставили захмарні вимоги. А потім Вотсон вляпався в скандал з сексуальними домаганнями і його вартість полетіла в прірву. Тож «Хьюстон» залишився з проблемним квотербеком, якого тепер неможливо комусь впарити і який не хоче грати за команду. Чудово.

Єдине, за що можна похвалити «Хьюстон» – вони дали свободу Джей Джей Вотту. Цей хлопець нарешті зможе пограти в нормальній команді. Хоча Супербоул все одно не візьме (так, я не вірю в «Арізону» від слова «зовсім»).

Ростер «Тексанс» розбалансований та в ньому немає жодної зірки. Є непогані гравці, як то Філіп Ліндсі, наприклад. Проте немає жодного гравця, який може виграти для команди матч. І цей незбалансований ростер буде тренувати хтозна який тренер. Коротше, ставте хату на те, що «Хьюстон» буде найгіршою командою сезону-2021.

«Джексонвілль»: In Trevor We Trust

«Джексонвілль» минулого сезону сам не очікував, що отримає перший пік драфту. Але «Нью-Йорк Джетс» були дуже щедрі. «Джегуарз» залюбки такою щедрістю скористались, взяли собі одного з найбільших талантів університетського футболу останнього часу – квотербека Тревора Лоуренса.

На Лоуренса покладають велетенські надії. Цей хлопець має стати рятівником франшизи та вивести її на новий рівень. Допомагати розкрити свій потенціал Лоренсу буде новий головний тренер «ягуарів» – Урбан Мейєр. Цікаво, що 57-річний тренер ще жодного разу не тренував в НФЛ. У нього чудова кар’єра в університетському футболі, де він тренував Флоріду та Огайо Стейт, з якими виграв три чемпіонства, але до НФЛ він так і не дійшов.

З одного боку, Мейєр чудово вміє працювати з молоддю. Саме це потрібно теперішнім «Джегс», в яких купа перспективних футболістів. З іншого – відсутність досвіду в НФЛ має насторожувати. Так, Урбан вміє досягати успіху, але футбол в університеті трішечки відрізняється від футболу в НФЛ. Тож Мейєру доведеться адаптовуватись до ліги разом зі своєю молоддю. А щоб адаптація пройшла краще, тренер зробив дуже цікавий хід.

«Джексонвілль» стали одними з головних ньюзмейкерів, коли запросили на перегляд колишнього квотербека «Денвера» та «Нью-Йорк Джетс» Тіма Тібоу. Тібоу прийшов до НФЛ з Університету Флоріди, де його тренером як раз був Урбан Мейєр. Тім мав величезний потенціал, але не зміг його розкрити. Він провів в НФЛ усього три роки, після чого пішов грати в бейсбол. І ось тепер гучне повернення.

Гучності поверненню додає те, що Тібоу не планує грати квотербеком. Відтепер він – тайт-енд (Тайсом Хілл дійсно зламав систему). В тренувальному таборі Тібоу вже ловить тачдауни від Тревора Лоуренса. Проте цінність Тіма вимірюється не лише в пасовій грі. По-перше, він має допомогти Лоуренсу адаптуватись до НФЛ. В цьому питанні Мейєр дуже розраховує на свого колишнього квотербека. І взагалі Тім має позитивно повпливати на роздягальню «Джегс». По-друге, з Тібоу в «Джексонвілля» є чудовий вибір хитрих розіграшів. Як я вже відмітив, Тім буде джегуарзьким Тайсомом Хіллом. Але Тім має більше грати саме в пас. «Джексонвілль» зможе використовувати схему з двома квотербеками та міксувати розіграші з Лоуренсом та Тібоу. Це може стати гарним козирем для команди.

«Джексонвілль» знаходиться лише на початку довгого та складного шляху. Команда не ставить перед собою захмарних завдань і найголовнішим для них зараз є закладка фундаменту. Потенційно все виглядає так, що «Джегс» будуть веселою та цікавою командою. А тому слідкувати за ними в новому сезоні однозначно потрібно.

«Теннессі»: Супербоул на горизонті

«Теннессі» провели чудове міжсезоння та здійснили один з найгучніших обмінів – «Тайтенс» вхопили собі Хуліо Джонса. За ресівера «титани» віддали піки другого та четвертого раундів. Доволі поміркована ціна, хоча цей трейд має як плюси, так і мінуси.

Плюси очевидні – навіть в свої 32 роки Джонс залишається плеймейкером та людиною, здатною змінити хід гри. В ньому «Тайтенс» знайшли не лише перевіреного гравця для нападу, а й чудове доповнення до молодого та талановитого Ей Джей Брауна. Браун фанатів від Хуліо, а тепер буде грати з ним разом. Для молодого футболіста це і додаткова мотивація, і безцінний шанс для навчання. Бо повчити чому Джонс точно має.

Мінуси трейду менш очевидні. Можливо, їх і не буде. Але останніми роками для Джонса було проблемою уникати травм. Якщо він знову отримає пошкодження, то «Теннессі» залишаться не просто без очікуваного підсилення для нападу, а ще й з проблемами з зарплатним лімітом. Бо контракт в Хуліо що треба. Але це все гіпотетично. Поки що можна констатувати, що «Тайтенс» отримали суттєве підсилення, яке посилює їх шанси на здобуття омріяного трофею.

«Титани» також гарно попрацювали над захистом. Вільним агентом до команди прийшов лайнбекер Бад Дюпрі, а на драфті вдалось обрати дуже перспективного корнера Калеба Фарлі. Також глибини ростеру додав ветеран-корнер Джаноріс Дженкінс. Тож в майбутній сезон «Теннессі» входять у ранзі фаворитів.

Якщо раніше вважалось, що «Тайтенс» будуть вести боротьбу з «Індіанаполісом» за чемпіонство дивізіону, то зараз це питання майже не стоїть. Завадити «Теннессі» забрати корону Півдня АФК можуть лише самі «Теннессі». Але чемпіонства дивізіону для команди недостатньо. «Тайтенс» вважаються цілком легітимним контендером, а тому очікування від них доволі високі. «Титани» мають боротися за виход до Супербоулу. Вони не фаворити в цій боротьбі, але хто сказав, що сенсації неможливі?

Прогноз на новий сезон:

1. «Теннессі»

2. «Індіанаполіс»

3. «Джексонвілль»

4. «Хьюстон»

Фото: NFL

Другие посты блога

Все посты