Tribuna/Прочие/Блоги/Hail Mary/Що чекає на нас у новому сезоні НФЛ. Повернення фанів, дебют цікавого новачка, тренер-мем

Що чекає на нас у новому сезоні НФЛ. Повернення фанів, дебют цікавого новачка, тренер-мем

Додаткова гра, повернення вболівальників та дебют мегаталанта

Блог — Hail Mary
Автор — awesome_ukr
30 июля 2021, 15:21
16
Що чекає на нас у новому сезоні НФЛ. Повернення фанів, дебют цікавого новачка, тренер-мем

Від редакції: ви знаходитеся в блозі «Hail Mary». Його автор тримає нас в курсі всіх подій НФЛ і іноді розбавляє текстами з цікавими фактами та історіями. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою!

***

Можливо в це складно повірити, але ми майже дочекалися повернення НФЛ. Трохи більше ніж за два тижні відбудеться перша гра передсезонки між «Далласом» та «Піттсбургом». Окрім традиційного видовищного дійства, в сезоні-2021 на нас буде чекати декілька нововведень, повернень та дебютів. Тож починаємо потроху виходити з футбольної сплячки та готуємось до нового сезону!

Отже, що на нас чекає?

Сімнадцята гра регулярного сезону

Минулого року НФЛ зі скрипом, але все ж домовилась з гравцями стосовно розширення регулярного сезону на одну гру. Вона мала з’явитись у проміжок між 2021 та 2024 роками. Але ніхто не сумнівався, що НФЛ додасть цю гру одразу за першої можливості. Так воно й сталось.

Отже, відтепер футболу стає більше. Точніше не так – важливого футболу стає більше. У якості компромісу ліга погодилась скоротити передсезонну, яка тепер буде складатися з трьох матчів, а не чотирьох. Фактично кількість матчів за сезон для гравців не змінюється, але ви самі розумієте, що важливість гри перед сезоном та гри регулярного сезону діаметрально протилежні.

Скорочення передсезонки точно не обурить фанатів, але стане неприємним фактом для незадрафтованих новачків та вільних агентів на перегляді. В них тепер менше шансів переконати тренерський штаб у своїй цінності та відвоювати місце в ростері.

Гравці теж не в захваті від нововведення, адже додаткова гра – це додатковий ризик отримати травму. Що цікаво – навіть далеко не всі фанати в захваті від розширення сезону. Хтось не хоче порушувати сталі традиції, хтось обурюється тим, що всі рекорди НФЛ, встановлені в регулярному сезоні, тепер будуть побиті (додаткова гра дає неабияку перевагу умовному Махоумсу чи Генрі в їх гонитві за досягненнями Пейтона Меннінга чи Еріка Дікерсона), а хтось лютує через те, що «Ковбойс» більше не зможуть фінішувати з рекордом 8-8 (хоча можуть з 8-8-1, хе-хе).

Але незважаючи на всі невдоволення,сімнадцята гра – доконаний факт. Завдяки розширенню в календарі з’явились такі цікаві пари як «Чіфс» – «Пекерс», «Ремс» – «Рейвенс» та «Тайтенс» – «Сейнтс». Регулярка в цьому сезоні закінчиться 9 січня, а Супербоул зіграють 13 лютого.

Нова політика щодо ігрових номерів

Можливо, для вас це стане новиною, але в НФЛ гравець не може взяти собі будь-який номер, який заманеться. За кожною позицією на полі закріплений певний діапазон номерів, за межі якого виходити не дозволяється. Наприклад, ресівери можуть обирати номери лише в діапазоні 10-19 та 80-89. В новому сезоні ці номерні рамки будуть значно розширені.

Ліга змінила свої правила і адаптувала політику з університетського футболу. Відтепер, наприклад, ресівери, лайнбекери та діфенсів-беки можуть брати собі номер з однієї цифри (раніше їх могли брати лише квотербеки, кікери та пантери). І взагалі обмеження стали набагато демократичнішими. На прикладі тих самих ресиверів – відтепер їм доступні номери в діапазоні 1-40 та 80-89.

Новими можливостями вже скористались ряд зіркових гравців. Джален Ремзі змінив 20 номер на 5, Патрік Пітерсон – 21 на 7, а Будда Бейкер – 32 на 3. Новачки теж не соромляться – багато хто з них взяв в НФЛ свої номери з коледжів (корнер Джейсі Хорн – 8, лайнбекер Міка Парсонс – 11, ресівер Джа’Марр Чейз – 1).

Традиційно, нововведення не залишилось і без порції критики. Зокрема, проти нього виступив Том Бреді. Воно дійсно ускладнить гру для квотербеків, бо тепер буде складніше зрозуміти, на якій позиції грає твій суперник. І відповідно – складніше прочитати захисну схему. Раніше за номером можна було чітко розрізнити сейфті та лайнбекерів. Відтепер це неможливо, бо вони обирають номери з одного діапазону.

Особисто мені, як фану, таке нововведення теж не зайшло, бо я занадто звик до старих діапазонів. Але що поробиш. Будемо з Бреді якось адаптовуватись.

Повернення фанів на трибуни

Мабуть найголовніше повернення майбутнього сезону. Звісно, що в сучасному світі щось планувати – справа невдячна, але станом на зараз планується, що кожна команда НФЛ зможе заповнювати стадіони на 100%. Рівень вакцинації в США досяг такого рівня, що в деяких штатах навіть скасували масковий режим. Тому влада не заперечує, щоб новий футбольний сезон проходив за повних трибун.

Моніторинг ситуації буде постійним і команди будуть підтримувати зв’язок з владою, але можна сподіватися, що посеред сезону обмеження не повернуться. А отже неймовірна футбольна атмосфера повертається. Цікаво, що деякі арени в новому сезоні взагалі вперше приймуть відвідувачів. Наприклад, новий домашній стадіон «Рейдерс».

Новий ковідний протокол

Перед сезоном НФЛ адаптувала свій протокол щодо протидії корона вірусу та внесла до нього значні зміни. Якщо коротко, то вакциновані гравці будуть мати величезні переваги над невакцинованими. А якщо детальніше, то вакцинованим гравцям дозволяється знаходитися на клубній базі без маски, використовувати загальний кафетерій, сауну, тренуватися в тренажерній залі без обмежень за кількістю чоловік в приміщенні, подорожувати без жодних обмежень, спілкуватися з членами родини та брати участь в медійних та спонсорських заходах. Все це заборонено для невакцинованих гравців.

Звісно, що таки протокол одразу викликав певні обурення. НФЛ звинуватили в тому, що вона фактично змушує вакцинуватись футболістів, хочуть вони того чи ні. Ліга відповідає, що думка цих людей дуже важлива для неї (ні). I наводить у якості прикладу тренерів та персонал. 30 з 32 команд вакцинували 90% членів тренерського штабу та адміністративного персоналу. Інші дві вакцинували 85%. А ось серед футболістів рівень вакцинації не досягає навіть 50%.

Тож так – ліга змушує футболістів вакцинуватись. Комісіонер Гуделл фактично визнає це, коли каже: «Ми вважаємо, що всі гравці та персонал будуть знаходитись в більшій безпеці, якщо вони будуть вакциновані». В гравців ще є декілька тижнів, а потім ми зможемо підрахувати відсоток ідейних антиваксів в НФЛ, які готові миритися з суттєвими обмеженнями, аби тільки не ширятись цими вашими Файзерами та Модернами.

Дебют Тревора Лоуренса

Це новачок, якого потрібно виокремити. На Лоуренса в НФЛ чекали майже з його перших днів у коледжі. Його називають талантом, який з’являється раз на покоління та пророкують видовищну кар’єру з купою рекордів.

В коледжі Тревор робив все, щоб такі розмови мали підґрунтя. Може прозвучати фантастично та нереально, але Лоуренс досі не програв жодного матчу регулярного сезону за все своє життя! В його кар’єрі було всього дві поразки і обидві трапились в плей-офф.

В тренувальному таборі квотербек вже встиг вразити як тренерський штаб з напарниками по команді, так і журналістів з експертами. Усі кажуть, що новачок демонструє сильний рівень гри та роздає неймовірні паси. Хоча тренер «Джегуарз» Урбан Майєр намагається не відпускати молодого квотербека далеко в небеса та каже, що він поки не готовий. Але потім додає: «Він і не повинен вже бути готовим».

В цілому, Майєр дуже задоволений тим, як Лоуренс адаптується до нової команди і покладає на нього великі сподівання. Якщо «Джексонвілль» все не проґавить, то навколо Тревора вони можуть побудувати команду, яка як мінімум буде регулярним учасником плей-офф.

Не варто очікувати, що Лоуренс одразу розірве лігу і накидає 5000 ярдів та 50 тачдаунів. Але спостерігати за ним має бути весело. Тож слідкуйте за «Джегс» одним оком в новому сезоні.

Тренер-мем «Детройта»

Перед сезоном-2021 «Лайонс» знайшли собі нового головного тренера. Ним став колишній тренер тайт-ендів «Нью-Орлеана» Ден Кемпбелл. І одразу привернув до себе увагу. По-перше, своєю схожістю з легендарним Чуваком з «Великого Лебовські». По-друге, отакою ось промовою:

«Ця команда є уособленням міста, це місто було внизу і знайшло спосіб знову піднятись. Воно знайшло спосіб подолати нещастя, так? Отже, ця команда буде будуватися, ми будемо бити вас по зубах, так? І коли ви вдарите нас у відповідь, ми посміхнемось вам. І коли ви зіб’єте нас з ніг, ми встанемо і поки будемо вставати, відкусимо вам колінну чашечку. Зрозуміло? Ми встанемо, вам знадобиться вже два удари, щоб знову збити нас з ніг. І коли ми будемо підійматись, ми відкусимо вам другу колінну чашечку. Ми встанемо, вам знадобиться три удари, щоб знову збити нас. А коли ми встанемо, ми знову щось з вас витягнемо».

Така пристрасть одразу закохала фанів в нового тренера. Але на цьому Кемпбелл не зупинився і продовжив смалити напалмом. На черговій прес-конференції він сказав, що хотів би мати ручного лева у ролі хатнього улюбленця, щоб гуляти з ним клубною базою та проводити тренування. А потім він вийшов до преси у гоночному шоломі.

Перед початком першого тренування він сказав гравцям ось таке: «Слухайте, я не буду носити ваш туалетний папір. Я не буду витирати вам ваші дупи. Ви маєте самі витирати свої дупи. Ви маєте з цим справлятись і я буду ставитись до вас, як до чоловіків, поки ви не доведете протилежне».

За версією фанатів, цей чувак або виграє Супербоул, або буде звільнений після першого ж сезону. Варіанту посередині просто не існує. Не знаю як ви, а особисто я в новому сезоні буду трішечки глором «Детройта».

Фото: NFL, Reuters

Другие посты блога

Все посты