Tribuna/Теннис/Блоги/«Дитячі історії війни: діти-тенісисти» - Тетлова Поліна. 1 випуск

«Дитячі історії війни: діти-тенісисти» - Тетлова Поліна. 1 випуск

Автор — Нікіта Опря
20 декабря, 13:07
1
«Дитячі історії війни: діти-тенісисти» - Тетлова Поліна. 1 випуск

«Дитячі історії війни: діти-тенісисти» - авторський журналістський проєкт Нікіти Опрі, за підтримки благодійного фонду «Постраждалі діти війни».

З початку повномасштабного вторгнення, в Україні кожна дитина - є постраждалою від війни. Хтось втратив своїх близьких та родичів, хтось постраждав фізично та отримав серйозні травми, хтось постраждав психологічно, в усіх дітей відібрали їх щасливе та безтурботне дитинство. Майбутнє держави - це діти. Майбутнє дітей - залежить від їх ментального та фізичного здоров’я, від їх розвитку та можливостей жити повноцінним щасливим життям. Мета проєкту, показати історії талановитих дітей-тенісистів під час війни, які не дивлячись на всі труднощі продовжують займатися своєю улюбленою справою та демонструють свою стійкість та професійність.

Першою героїнею проєкту стала талановита 12-річна тенісистка з міста Одеси - Тетлова Поліна. В великий теніс дівчинку привів її тато - Вячеслав Тетлов, який ще до народження Поліни працював тренером з тенісу.

«Так вийшло, що працювавши тренером з тенісу, я вирішив дати ракетку Поліні, їй було всього 4 роки і з перших спроб та тренувань я одразу побачив в ній впевненість та велику зацікавленість в очах».

«Теніс я полюбив з дитинства. На нього мене привів тато, а сам тренувати я розпочав під час навчання в інституті допомагаючи батькові на роботі з тренуваннями.

Розуміючи, що у мене виходить викладати теніс і навчати дітей і дорослих, я почав розвивати в собі професійні тренерські якості» - розповідає батько Поліни.

На даний момент, Вячеслав Тетлов продовжує тренувати свою талановиту доньку та признається, що на тренуваннях вона завжди працює дуже цілеспрямовано та важко. «Поліна дуже працьовита, вона має велику мотивацію, бо їй дійсно подобається займатися цією непростою справою під назвою теніс».

«Труднощі в тренуваннях і змаганнях є завжди, неможливо долати перешкоди нічим не жертвуючи. Все впирається в кошти, витрачений час і здоров’я. Намагаєшся балансувати між усім цим, знаходити сили, вставати, тренуватися і виїжджати на змагання.

На тренуваннях я тренер з Поліною, а вдома - я тато. Тільки так. Тут головне не переступати цю межу.»

Поліна тренується в непростих умовах не маючи доступу до постійних тренувань та тих умов, які потрібні для її подальшого професійного росту.

Перші свої змагання, талановита одеська тенісистка почала грати три роки тому, коли їй було 9. В цьому році Поліна вже змогла посісти 3 місце на чемпіонаті України до 14 років в одиночному розряді, стати фіналісткою у парному розряді на змаганнях до 12 років та перемогти у парному розряді на змаганнях до 14 років.

Своїм кумиром в тенісі Поліна називає Еліну Світоліну. «Мені дуже подобається, як грає та які якості на корті показує Еліна. Також я в цьому році була в її тенісному таборі та змогла її зустріти. Це мене дуже надихнуло, я отримала неймовірні емоції».

Розповідаючи про свої цілі, 12-річна тенісистка зазначила, що хоче демонструвати свій найкращий рівень гри та прогресувати, щоб мати змогу змагатися та вигравати у топ-гравців на найкращих всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Один з найскладніших моментів для юних спортсменів - це поєднання тренувань паралельно із навчанням та отриманням освіти. «Поєднувати заняття в школі з професійними тренуваннями вкрай складно, на це щонайменше повинно вистачати часу та сил. Тому доводиться десь пропускати уроки заради досягнення майстерності, але я стараюся знаходити баланс, а батьки мене в цьому підтримують та допомагають.»

Окрім всіх труднощів, на 12-річну Поліну та її місто звалився самий найважчий удар - війна.

У самий важливий етап дорослішання Поліни в Україну втрутилася війна, яка внесла в спортивне та сімейне життя її родини свої корективи. У голові у десятирічної Поліни на той момент не було й поняття, що таке війна. Родина Поліни прийняла рішення залишитися в Україні, не знаючи, що на них чекає попереду. Згодом їм все довелося відчути на собі, нескінченні сирени вдень і вночі, ракети, що летять зі страшним звуком над головою, і вибухи, що лунають навколо всього міста.

«Звичайно тренуватися в таких умовах було важко і тренування Поліна не кинула, ми не здавалися, а йшли своїм шляхом далі, ми ставали сильнішими. Поліні довелося забути, що таке дитинство і різко стати дорослою.» - розповідає батько Поліни.

Наразі талановита одеська тенісистка Поліна Тетлова продовжує тренуватися та йти до своєї мрії, не дивлячись на всі труднощі з якими стикається вона та її сім’я кожного дня. Приклад Поліни демонструє, які талановиті та хоробрі діти народжуються в Україні та як такі діти продовжують досягати своїх цілей долаючи всі перешкоди. Війна забрала в Поліни дитинство, але не забрало найголовнішого - чемпіонського та незламного духу, з яким вона долає все та продовжує здобувати великі для себе та для країни перемоги.

Другие посты пользователя

Все посты