Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Українці в європейських лігах: асисти Ігнатенка та Зінченка, потужний посил Хобленка, травма Маліновського

Українці в європейських лігах: асисти Ігнатенка та Зінченка, потужний посил Хобленка, травма Маліновського

Блог — Повісточка
25 апреля 2022, 20:29
4
Українці в європейських лігах: асисти Ігнатенка та Зінченка, потужний посил Хобленка, травма Маліновського

Зубков – чемпіон.

Українці продовжують захищати кольори своїх клубів у європейських чемпіонатах. Тиждень був насичений – у багатьох країнах були матчі й серед тижня, а ліги вийшли на фінішну пряму.

В АПЛ відбулася надзвичайна подія – активно зіграли усі троє українців. Андрій Ярмоленко вийшов у старті (!) на «Челсі», проти якого відіграв 73 хвилини. «Вест Гем» грав другим номером і в підсумку програв, пропустивши на 90-й, а українець за матч зробив 3 удари (2 з них в площину) і отримав оцінку 6,5 від SofaScore.

Віталій Миколенко відіграв повні матчі з «Лестером» та «Ліверпулем». Головним питанням до українця залишаються дії під час передачі Салаха в епізоді з першим пропущеним голом (на 0:51).

Попри поразку, вболівальники вважають його найкращим гравцем команди в матчі, якщо не гри загалом – у твіттері за пошуком «Миколенко» ви зараз не знайдете жодного кривого слова на його адресу. Це стосується і матчу з «Лестером», до речі.

Найпоширеніший відгук – «сховав у кишеню Салаха».

Олександр Зінченко вперше грав перед донькою – і розпочав розгром «Вотфорда» Габріелем Жезусом «Ман Сіті», вдало простріливши на бразильського нападника. Після матчу Пеп назвав цей асист «фантастичним» (на 0:18).

Не менш фантастичними були вчинки українця після матчу. Спочатку він подарував свою футболку юному вболівальнику із прапором України.

А потім зупинився, щоб сфотографуватися із вболівальниками, які також тримали прапор України.

В серії А в українців гра поки не йде. Запам’ятався хіба що Руслан Маліновський, який серед тижня у матчі з «Вероною» вирішив порушити правила й у підсумку отримав жовту і розсічення.

«У мене було розсічення, і мені наклали чотири шви. Пару днів треба пропустити, є невелика набряклість, але, загалом, все нормально», – сказав Маліновський про своє ушкодження.

У Франції Данило Ігнатенко після того, як закріпився в основі «Бордо», почав не тільки бодатися, але й творити. За тиждень він віддав одразу два асисти. Спочатку вдало з кутового низом віддав під удар Секу Марі (момент на 0:45) у матчі із прямим конкурентом в боротьбі за виживання «Сент-Етьєном» (2:2).

А вже за 4 дні теж асистом розпочав перестрілку із «Нантом», яку «Бордо» програв 3:5 (момент на 00:40).

Гучно про себе заявив Олексій Хобленко, який наразі виступає за «Левадію». Він забив свій дебютний гол за новий клуб (на 1:34).

Після чого показав футболку із написом «Слава ЗСУ! Путін – фашист».

Дебютним голом за «Валмієру» в сусідній Латвії відзначився Роман Якуба, довершивши розгром клубу «Супер Нова» (на 4:18).

Рухаючись далі уздовж Балтійського моря, варто згадати й про Дмитра Білонога, який своїм голом приніс перемогу «Рітеряю» із «Жальгірісом», з яким змагаються за потрапляння в єврокубки (на 1:43).

У Польщі асистом відзначився той, від кого чекали найменше: не Коноплянка (досі 0 результативних дій), не Харатін (опинився поза заявкою), а Андрій Домбровський з «Термаліки». Він вирізав ідеальний пас на хід Гжибеку (на 3:49), який довершив розгром «Шльонська» і дещо покращив становище своєї команди у боротьбі за виживання.

Дублем у Кубку Бразилії відзначився Марлос – його команда у першому матчі розгромила «Токантінополіс» (перший гол на самому початку, другий на 2:35).

Огляд матчу:

Потужною пушкою зі штрафного за «Кизилжар» у матчі з «Ордабаси» відзначився Юрій Бушман (на 4:03). Він зрівняв рахунок наприкінці 1 тайму, однак у кінці 2-го суперник забив двічі й вирвав перемогу.

Зураб Очігава узяв участь в погромі «Сабахом» одного з аутсайдерів «Шамахи» (на 1:09).

Воротарські дива продовжує Геннадій Ганєв. Він відбив пенальті у другому матчі підряд, що цього разу врятувало «Бероє» від поразки прямому конкуренту за боротьбу за єврокубковий плей-оф, пловдівському «Локомотиву» (на 7:38).

А що там інші?

Одразу наголосимо: на картинці мова йде лише про тих, хто виступає за клуби з топ-5, та гравців, які викликалися до збірної на останні матчі.

По-перше, вітаємо Олександра Зубкова із третім поспіль чемпіонством з «Ференцварошем». Щоправда, українець в переможному матчі участі не брав взагалі й, судячи з опублікованих фото, навіть не був присутнім на ньому.

«Евертон» Миколенка тримався-тримався, та все ж опустився у зону вильоту. Щоправда, у «ірисок» ще є два матчі в запасі.

Качараба та Таловєров зі «Славією» виграли регулярний чемпіонат перед тим, як почати змагатися у чемпіонській групі. І програли там перший же матч, пропустивши уперед «Вікторію».

І вже традиційно: Супряга та Лунін свої матчі провели на лаві запасних.

Фото: скріншоти; Twitter

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты