Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Місяць наших в іноземних клубах: важливі голи Ярмоленка і Маліновського, найзабивніший – Сердюк з «Черно Море»

Місяць наших в іноземних клубах: важливі голи Ярмоленка і Маліновського, найзабивніший – Сердюк з «Черно Море»

Зібрали всі результативні наших легіонерів з початку війни.

Блог — Повісточка
29 марта 2022, 19:26
8
Місяць наших в іноземних клубах: важливі голи Ярмоленка і Маліновського, найзабивніший – Сердюк з «Черно Море»

Зібрали всі результативні дії наших легіонерів з початку війни.

Вже понад місяць ми не розповідали вам у дайджестах, чим відзначилися наші футболісти за кордоном. Повертаємося до традиційного дайджесту – адже за місяць українці встигли відзначитися не раз.

Через надвелику кількість контенту обмежимося виключно голами, асистами та привезеним пенальті.

З наших легіонерів в Англії відзначився тільки Андрій Ярмоленко – одразу двома голами. Спочатку українець відкрив рахунок у переможному матчі з «Астон Віллою» (на 0:46): 

А вже за кілька днів на добиванні приніс перемогу над самою «Севільєю» в ЛЄ, вивівши «молотобійців» у чвертьфінал турніру.

Руслан Маліновський цього місяця зосередився на ЛЄ. Якщо у першому матчі з «Олімпіакосом» йому приписали асист, якого не було, то у матчі-відповіді він показав відповідальним в УЄФА за статистику, що таке результативні дії Маліновського. Одразу два голи (за 2 хвилини) зробили значний вклад у перемогу «Аталанти» над клубом з Пірею.

Після першого голу Маліновський закликав зупинити війну – матч відбувався 24 лютого увечері. РФ на той момент вже вдарила по його рідному Житомиру, як і по інших містах України.

Перший гол на 03:12, другий – одразу після.

А у першому матчі з «Баєром» зробив надзвичайний вклад – гол і два асисти.

Огляд матчу:

Віктор Коваленко не забивав, але зробив асист у матчі з «Кальярі». На 74-й хвилині допоміг Рею Манаю встановити рахунок 2:0.

А от в матчі з «Сассуоло» (програли 1:4) на 15-й хвилині українець привіз пенальті, давши Доменіко Берарді можливість відкрити рахунок в матчі. Момент з 0:33.

У Бельгії єдиною результативною дією відзначився Роман Безус – вирвав перемогу на 94-й над «Зюлте Варегемом» і не стримав сліз.

У Польщі єдиним голом відзначився не Коноплянка (досі 0/0 по результативним діям), а Артем Путівцев. Його «Термаліка» вже програвала «Легії» Харатіна (без Харатіна, він жодного разу не вийшов на поле) 0:4, українець лише забив гол престижу на 90-й. Чудове виконання штрафного з 3:47:

Усе розмаїття українців в Угорщині спромоглося лише на три голи. Іван Петряк з «Фехервара» забив «Дьору» у чвертьфіналі Кубка, але цього було недостатньо для проходу далі – 1:2 (на 1:59):

Ще два голи забив Артем Фаворов з «Академії Пушкаша». Спочатку відкрив рахунок з «Уйпештом», хоч в підсумку команда матч і програла.

А в наступному матчі відкрив рахунок із «Пакшем» – тут «Академія Пушкаша» вже виграла 2:0.

П’ять разів у Болгарії відзначився Євген Сердюк із «Черно Море» – найрезультативніший українець із 24 лютого. Спочатку у засніженій Софії двічі знайшов ворота «Локомотива» (на 3:07, де закликав зупинити війну, та на 5:43, де забити допомогло жахливе поле).

У наступному матчі Сердюк зрівняв рахунок із «Піріном». Це треба бачити хоча б заради болгарського виконання ВАР – у нас все ще навіть дуже добре (на 1:28).

Потім він закріпив перевагу чорноморців над «Ардою» – з гострого кута після сольного проходу (на 7:00):

А перед перервою на матчі збірних вирвав перемогу над софійською «Славією» на 90+3-й хвилині (на 3:01).

Ігор Худоб’як з «Етнікоса» заклав початок розгрому ПАЕЕК.

Станіслав Біленький уперше забив за тбіліське «Динамо» – у матчі проти «Торпедо» Кутаїсі (на 2:10).

За свою нову команду, «Нарва Транс», вже двічі відзначився Денис Дедечко. Дебютний гол «Легіону» відсвяткував з українським прапором.

Вже за три дні українець відзначився вдруге – зрівняв рахунок із «Курессаре» (на 1:54:51).

Своїми першими голами за «Урарту» відзначився Дмитро Хльобас – дубль єреванському БКМА (на 27:49 і 1:12:51).

За азербайджанський «Сабах» у ворота «Кешля» забив Зураб Очігава (на 3:54).

Дебютним голом за «Ригу» відзначився Олександр Філіппов – з пенальті постраждала «Валмієра» (на 1:30).

Марлос (він все ж українець, не забули?) вже забив дебютний гол – у Рекопі «Палмейрасу» (на 1:03). Чудове виконання, яке, втім, не допомогло ані «Атлетіко Паранаенсе» виграти, ані українцю вийти на поле у якихось матчах окрім Рекопи.

Надважливий гол за свою команду забив Максим Кучерявий – уперше відзначився за «Кельти Хартс», де грає на правах оренди, і допоміг своїй команді оформити вихід у 3-й дивізіон (на 5:38).

Данило Сікан відзначився асистом у переможному матчі із «Шальке» – завдяки пасу українця «Ганза» виграла в іменитих гельзенкірхенців 4:3 (на 1:00).

А що там інші?

Одразу наголосимо: мова йтиме лише про тих, хто виступає за клуби з топ-5, та гравців, які викликалися до збірної на останні матчі.

Зінченко користується відносною довірою Гвардіоли, перемежовуючи повні матчі із матчами на лаві запасних. Данило Ігнатенко попри швидку червону в дебюті почав отримувати ігровий час, а в матчі з «Монпельє» навіть відіграв усі 90 хвилин. Хоча головне досягнення поки – футболка Мессі.

Празька «Славія» Качараби неочікувано втратила лідерство у турнірній таблиці, а от «Брюгге» Соболя вже вочевидь сподіватиметься зачепитися за трофей у чемпіонському плей-офф. 

«Евертон» Миколенка має непогані перспективи в боротьбі за виживання, враховуючи те, що у команди є матчі в запасі. Однак старт Лемпарда очевидно вдалим назвати важко.

Владислав Супряга та Андрій Лунін за цей місяць не зіграли за свої клуби жодної хвилини. Не можна сказати, що це дуже неочікувано.

Другие посты блога

Все посты