Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Наші в Європі: дива довкола Маліновського, дебютний гол Сікана, перемога Вернидуба у ЛЄ

Наші в Європі: дива довкола Маліновського, дебютний гол Сікана, перемога Вернидуба у ЛЄ

Більшість українців з топ-6 футбол просто дивилися.

Блог — Повісточка
21 февраля 2022, 21:24
13
Наші в Європі: дива довкола Маліновського, дебютний гол Сікана, перемога Вернидуба у ЛЄ

Більшість українців з топ-6 футбол просто дивилися.

Попередній тиждень не можна записати в актив українцям, які грають в європейських чемпіонатах. Стовідсотково результативними діями відзначилися лише двоє футболістів.

Данило Сікан забив свій дебютний гол за «Ганзу», вирвавши нічию із «Дармштадтом». Це сталося через 2 хвилини після того, як він вийшов на заміну (ще у матчах за збірну він довів, що здатен бути суперсабом). А після забитого голу українець поцілував емблему нового клубу.

Це треба було зробити як мінімум для того, щоб почути, як німецький коментатор вимовляє «Ярославович».

Гол на 3:48.

Для клубу з Ростока це надзвичайно важливе очко у боротьбі за виживання – та ще й у матчі проти одного з лідерів таблиці.

За українців в Угорщині віддувався півзахисник «Кішварди» Богдан Мельник. Зарядив пушку у стилі Маліновського у матчі з «Пакшем» (3:3).

Це другий гол Мельника за три матчі, а сама ж «Кішварда» наздогнала «Академію Пушкаша» Фаворова та впритул наблизилася до «Ференцвароша» Зубкова у боротьбі за чемпіонство. Буде гаряче.

Сам Руслан Маліновський теж був активним в атаці й з «Олімпіакосом», і з «Фіорентиною». Однак саме довкола українця творилося щось дивне.

Спочатку УЄФА записав на нього асист на Гімшиті, коли той забивав перший гол «Аталанти» грецькій команді в ЛЄ.

 Не жартуємо – на офіційному сайті УЄФА досі значиться, що саме українець віддав асист.

Хоча насправді українець взагалі не брав участі в епізоді, лише очима супроводжуючи м’яч (і був готовий добити у разі необхідності).

А вже у Серії А в Маліновського гол забрали. ВАР скасував.

Момент на 4:12.

Причиною для скасування став офсайд у Гатебура – він жодним чином ні під час передачі, ні після неї не взаємодіяв із м’ячем, але, на думку арбітрів, активно впливав на епізод.

У представників «Аталанти» це викликало неабияке обурення. Гасперіні одразу ж крикнув судді «Ти збожеволів» і отримав вилучення, а виконавчий директор обмежився постом в інстаграмі, на якому наочно показав, кому йшла передача.

Але найкраще – це сайт клубу: там окремою новиною опублікували скриншот моменту під заголовком «Судіть самі».

Повертаючись до приємного з ЛЄ – «Шериф» під керівництвом Юрія Вернидуба вже без багатьох лідерів осені продовжує дивувати Європу. Цього разу шокували «Брагу» (2:0). 

Однак розслаблятися не збираються. «Я хочу привітати вболівальників, команду та весь клуб з перемогою. Але це нічого не означає, 24 лютого у нас матч-відповідь. Я знаю силу «Браги», знаю, що це за команда. Нам варто серйозно підготуватися», – сказав після матчу український тренер.

Огляд матчу:

А що там інші?

Олександр Зінченко матч з «Тоттенгемом», Андрій Ярмоленко з «Ньюкаслом», Віталій Миколенко з «Саутгемптоном», Віктор Коваленко з «Фіорентиною», Владислав Супряга з «Емполі», Андрій Лунін з «ПСЖ» та «Алавесом» провели в запасі. А Роман Яремчук вийшов на останні 4 хвилини з «Боавіштою».

Однак Зінченко хоча б зіграв серед тижня – півгодини зі «Спортингом» в ЛЧ вже за рахунку 5:0. 

Данило Ігнатенко зіграв 26 хвилин у матчі проти «Монако», цього разу без карток.

Фото: sportschau.de

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты