Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Наші в Європі: гармати Маліновського та Кравця, довгоочікуваний вихід Луніна, дебют Миколенка

Наші в Європі: гармати Маліновського та Кравця, довгоочікуваний вихід Луніна, дебют Миколенка

Потужно почали рік.

Блог — Повісточка
10 января 2022, 18:44
4
Наші в Європі: гармати Маліновського та Кравця, довгоочікуваний вихід Луніна, дебют Миколенка

Потужно почали рік.

Минулого тижня ви могли помітити, що дайджеста не було: усе, що було цікаве у виконанні українців – це гол престижу Романа Яремчука у матчі з «Порту».

Інші ж або участі в матчах не брали, або у їхніх чемпіонатах була новорічна перерва.

Ударно виправилися цього тижня – і при тому, що більшість чемпіонатів ще не відновилися, пригадати є що.

Почалося все з кубкового матчу Андрія Луніна за «Реал» проти «Алькояно». Цьогоріч навіть не програли – хоча й український воротар без роботи не залишився. Пропустив гол, але чи можна його у цьому звинувачувати?

Момент на 5:33

Але й без цього видав кілька шикарних сейвів – «Алькояно» прагнув повторити минулорічний успіх.

У чемпіонаті з «Гетафе» та «Валенсією» Лунін традиційно сидів на лаві запасних.

Українці запалювали й у більш скромному іспанському клубі – хіхонському «Спортінгу». Спочатку Богдан Милованов на останніх хвилинах забив переможний гол у ворота «Вільярреала», вивівши команду з сегунди у наступний раунд.

Момент на 6:24

А вже у матчі чемпіонату інший українець хіхонського клубу, Василь Кравець, випадково чи ні майже повторив гол Роберто Карлоса (утім, із «Малагою» зіграли лише внічию).

Незвичний ажіотаж викликала в Україні 1/32 Кубку Англії – усе через дебют за «Евертон» екс-динамівця Віталія Миколенка. За 120 хвилин, які він відбігав від початку до кінця (і це після кількатижневої перерви!), було все. Почалося зі заробленого штрафного на перших секундах, після якого рахунок відкрив «Галл».

Далі був і ефектний епізод із підстрахуванням воротаря, і жовта картка, і навіть нагода забити.

Після матчу Бенітес відзначив українця: «Він не тренувався 15 днів, а тепер приїхав сюди й відіграв напружений матч в Кубку Англії. Приємно бачити його ставлення. Я думаю, що він добре провів свою першу гру».

Миколенко отримав одні з найкращих оцінок у матчі від WhoScored (7,7) та SofaScore (7,4), проте проблеми у цього дебюту теж були – їх розібрано детально тут:

А закінчив тиждень шикарним перформансом Руслан Маліновський. «Аталанта» й «Удінезе» видали феєрію (6:2), до якої напряму був причетний українець – лише з позитивного боку. Спочатку віддав гольову передачу на Луїса Муріеля.

А потім забив й сам – скористався тим, що м’яч відскочив до нього і забив третій гол у матчі своїм фірмовим дальнім ударом.

А що там інші?

Почнемо знову з Яремчука – матч із «Пасушем» українець пропускав через ковід.

Ця ж хвороба завадила зіграти Зінченку в матчах з «Арсеналом» та «Свіндоном», а от ще до настання 2022-го він провів матч із «Брентфордом» просто на лаві запасних.

Через коронавірус перший матч року з «Вероною» пропускав і Віктор Коваленко. З «Дженоа» український півзахисник зіграв лише 6 хвилин наприкінці матчу.

Над Ярмоленком Мойєс знущається до непристойності: матчі АПЛ з «Уотфордом» та «Крістал Пелас» українець просидів у запасі, а от в Кубку з «Лідсом» його випустили... на одну хвилину. Такі справи.

Фото: «Спортінг»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты