Tribuna/Волейбол/Блоги/Join the joyride!/К’яра – молода норвезька зірка світового волейболу

К’яра – молода норвезька зірка світового волейболу

Не тільки люди можуть стати спортивними знаменитостями

Блог — Join the joyride!
9 февраля 2022, 23:57
4
К’яра – молода норвезька зірка світового волейболу

Те, що норвежці вміють вирощувати монстрів для зимових видів спорту – вже давно не новина, особливо для шанувальників біатлону та лижних перегонів. Однак, глобальне потепління, схоже, добряче вдарило по Скандинавщині. Інакше як пояснити, що монстри з  тих країв віднедавна почали масово захоплювати не лише снігові та крижані майданчики?

Один у свої 21 встиг встановити купу бомбардирських футбольних рекордів, другий вже багато років є абсолютним гегемоном за шаховою дошкою, третій переміг у Токіо зі світовим рекордом на 400-метрівці з бар’єрами, скинувши зі свого ж WR 0,76 секунд за один забіг!

З урахуванням вищенаведених фактів, поява в інформпросторі головної героїні даної публікації прекрасно вписується в логічний ряд і не повинна вас аж занадто здивувати. Тож давайте познайомимося з її біографією трохи ближче.

Дитинство 

К’яра народилася в 2016 році у містечку Омлі на півдні Норвегії. Батько – гладкошерстий ретривер, мати – чорний лабрадор. Своє ім’я отримала на честь персонажа діснеївського анімаційного фільму «Король Лев 2» (донька Сімби та Нали).

З родиною К’ярі пощастило. Її господарем став відомий спортсмен, який до того ж, як виявилося, володіє неабияким тренерським талантом.

Тренер 

Матіас Бернтсен є учасником квартету гравців у пляжний волейбол, що називають самі себе «Beachvolley Vikings». До складу групи також входять двоюрідний брат і напарник Матіаса – Хендрік Мол, брат Хендріка – Андерс Мол та друг сім’ї – Крістіан Сорум. Про двох останніх я ще згадаю трохи згодом.

Найвище досягнення Бернтсена – золото ЧЄ-2015 (U-20). Наразі посідає 35 позицію у світовому рейтингу.

Початок кар’єри

Навесні 2020-го планету накрила COVID-пандемія. В умовах карантину можливості для підтримування форми стали дещо обмеженими, тож Матіас вирішив залучити до тренувань свою чотирилапу подругу. І досить швидко розгледів у ній унікальний талант. Такому діаманту не можна було пропадати, тому навички почали дбайливо відшліфовувати.

Спочатку індивідуальні заняття з тренером:

Потім трохи ускладнений варіант – тримання м’яча у повітрі при грі з двома партнерами:

Коли ж К’яра пройшла курс молодого бійця – їй дозволили стати повноправним учасником поєдинку у форматі 2х2:

Талановита учениця навіть навчилася грати одночасно за дві команди:

А ось, власне, і пляжний, а не газонний волейбол. На піску К’яра також почувається впевнено.

Всесвітня слава

Відеоролики від Бернтсена швидко зробили К’яру знаменитістю. Публікація у твіттері Міжнародної федерації волейболу вже назбирала більше 2 мільйонів переглядів. Про сенсаційні успіхи незвичайного гравця розповіли безліч ЗМІ (українських – у тому числі), причому не лише спортивних.

На хвилі популярності К’яра навіть завела собі інстаграм-акаунт, що зараз налічує 53 тисячі підписників (у 5 разів більше, ніж у тренера).

З’явилися спонсори та партнери. Один з них, наприклад, постачає обладнання для тренувань.

Відповідь на популярне запитання

Багато прихильників К’яри цікавилися: чи не страждає її ніс  внаслідок такої своєрідної техніки виконання ударів? Спортсменка усіх заспокоїла:

Декретна відпустка

У жовтні 2020 року К’яра повідомила своїм фанатам важливу новину.

Повернення до тренувань відбулось у березні. К’яра скористалася нагодою попрактикуватися з усіма чотирма учасниками «Beachvolley Vikings»

Олімпіада в Токіо

Так-так, для К’яри це також була головна подія літа 2021-го! Оскільки двоє представників її великої спортивної родини вважалися одними з фаворитів пляжно-волейбольного олімпійського турниру. Тож залишалося вмоститися зручніше перед екраном.

Андерс Мол та Крістіан Сорум випрадали очікування на всі сто: дует повернувся додому із золотою нагородою!

Після великого олімпійського успіху «Вікінгів» К’яра стала рідше з’являтися на публіці та частіше переглядати телесюжети із самою собою в одній з головних ролей:

Однак немає сумнів, що з такою дружною та успішною сім’єю вона не зупиниться на досягнутому, а значить, усе найцікавіше ще попереду.

Другие посты блога

Все посты