Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Порахували призові команд в ЛЧ: «Реал» лідер з відривом, навіть якщо б виграв «Ліверпуль»

Порахували призові команд в ЛЧ: «Реал» лідер з відривом, навіть якщо б виграв «Ліверпуль»

Блог — Повісточка
29 мая 2022, 01:01
1
Порахували призові команд в ЛЧ: «Реал» лідер з відривом, навіть якщо б виграв «Ліверпуль»

«Шахтар» та «Динамо» у третьому десятку.

Ліга чемпіонів завершена! «Реал» мінімально переграв «Ліверпуль» у фіналі в Парижі й завоював свою 14-ту ЛЧ.

Тож можна повноцінно підрахувати, скільки призових заробили усі учасники турніру у цьому сезоні.

Ще частина призових грошей надійде завдяки ТБ-правам. Тут точні суми УЄФА не розголошує, лише відомо, що загальний пул в ЛЧ становить 300,3 млн євро. Їх розподілять між асоціаціями відповідно до відсотка внеску трансляторів у загальну суму телепулу єврокубків. 

Також варто зазначити, що у червні УЄФА за особливою формулою вирахує суму, яку відніме від призових. Це пов’язано зі значним впливом коронавірусу на прибутки сезону 2019/20, який погодилися «розмазати» на 5 сезонів. Це віднімання буде вираховуватися індивідуально з урахуванням прибутків клубів.

Найцікавіше, що «Реал» був би лідером навіть у випадку перемоги «Ліверпуля». Це пов’язано із призовими за попередні досягнення: УЄФА нараховує їх за 10-річним історичним коефіцієнтом. Мадридці безумовні лідери цього рейтингу і заробили близько 36,4 млн євро у той час, як «Ліверпуль» лише 13-й і заробив 22,7 млн євро. За перемогу у фіналі клуб отримує лише 4,5 млн євро – недостатньо, щоб мерсисайдці змогли обійти королівський клуб, навіть вигравши турнір.

Фото: UEFA

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты