Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/«Салернітані» давали 93% на виліт та хотіли зняти з Серії А – а вона врятувалася

«Салернітані» давали 93% на виліт та хотіли зняти з Серії А – а вона врятувалася

Блог — Повісточка
23 мая 2022, 20:30
7
«Салернітані» давали 93% на виліт та хотіли зняти з Серії А – а вона врятувалася

Навіть 0:4 в останньому турі не завадили.

Поки «Мілан» оформлював чемпіонство, в іншому кінці таблиці «Салернітана» (так, та, за яку грає Рібері) безнадійно програла «Удінезе» 0:4.

Однак у команді святкували: «Кальярі» не зміг обіграти вже немотивовану «Венецію» та залишився на 18-й сходинці.

Хоча ще кілька місяців тому здавалося, що «Салернітану» не врятує ніщо.

Були в зоні вильоту майже весь сезон, врятувалися завдяки 7-матчевій серії без поразок від тренера, який вже рятував «Кротоне»

Команда шубовснула в зону вильоту майже одразу: після поразок «Болоньї» та «Ромі» впали на 18 сходинку, наступного туру програли ще й «Торіно» 0:4 і з невеликими перервами залишалися 20-ми аж до 32 туру.

На екваторі сезону відрив від рятівного місця становив 6 очок, але відсутність перемог – лише три над «Венецією», «Дженоа» та «Вероною» залишали мінімум надій.

Починали сезон із Фабріціо Касторі, який вивів команду до найвищого дивізіону. Однак як і з «Карпі» кількома роками раніше, гра не пішла і вже в жовтні його змінили на Стефано Колантуоло (виводив «Аталанту» в Серію А). У того не вийшло змінити справи в клубі, і вже у лютому його змінив Давіде Нікола.

У того вже був досвід феноменального порятунку: 2016-го в Серії А так само безнадійно за виживання боровся «Кротоне», який Нікола підхопив по ходу сезону і пообіцяв проїхати на велосипеді 1300 км до Турина, якщо йому вдасться врятувати команду. Зрештою, калабрійці фінішували 17-ми, і тренеру довелося виконувати свою обіцянку.

Цього разу ж він зміг добитися феноменальної 7-матчевої серії без поразок – не просто не програвши прямим конкурентам, а й здолавши «Фіорентину» та ледь не перегравши «Аталанту» (лише Маліновський своїм асистом зіпсував свято). 

Команді трохи пощастило: матчі 19-го та 20-го туру, які мали відбутися взимку, перенесли – і вони якраз відбулися тоді, коли команда набрала форму. Якби цього не сталося, то «Салернітана» би найімовірніше їх програла.

На передматчеву прес-конференцію Нікола прийшов у футболці з написом 7% – саме з такою ймовірністю команда могла залишитися в лізі на момент його приходу: «Коли президент сказав мені, що «у нас лише 7% ймовірності залишитися, але ми хочемо спробувати», я здригнувся. Виклик був настільки мотивуючим, що я про це навіть на секунду не задумався».

Узимку «Салернітани» могло не стати узагалі: частка клубу належала власнику «Лаціо», покупця знайшли в останній момент

За правилами Серії А, ніхто не може володіти будь-якими частками понад одного клубу в лізі. «Салернітана» у довгий час була у співвласності Клаудіо Лотіто, якому також належить «Лаціо».

З виходом команди в еліту він передав свою частку в управління сліпому трасту, однак федерація вимагала повністю її продати до 31 грудня.

Лотіто й сам був не проти її позбутися, однак була проблема – не було покупців. Ризик примусового зняття й ануляції результатів був реальним.

Зрештою, 31 грудня, в останній день, федерація погодила придбання клубу італійським бізнесменом Даніло Єрволіно. Юристи федерації супроводжували угоду до останнього моменту, і, на щастя, надали 45-денну відстрочку для оформлення передачі власності.

Тепер вони затримаються в Серії А ще щонайменше на один сезон.

Фото та інфографіка: globallookpress.com/Alessandro Garofalo/Keystone Press Agency, Alessandro Garofalo/LaPresse, Sky Sports, скриншот трансляції прес-конференції «Салернітани»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты