Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Росія тепер в повній ізоляції навіть в FM22. А українці в грі вважатимуться громадянами ЄС

Росія тепер в повній ізоляції навіть в FM22. А українці в грі вважатимуться громадянами ЄС

Стало явно реалістичніше.

Блог — Повісточка
25 марта 2022, 11:05
1
Росія тепер в повній ізоляції навіть в FM22. А українці в грі вважатимуться громадянами ЄС

Після EA Sports, які видалили збірну Росії та усі російські клуби з FIFA 22 та NHL 22 ще в перші дні, до справи нарешті дісталися і Sports Interactive, розробники Football Manager.

Глава студії Майлз Джейкобсон із виходом весняного оновлення FM22 пояснив, як саме в грі буде імплементовано ізоляцію РФ – та й взагалі зображено поточну ситуацію.

«Російське вторгнення в Україну 24 лютого та ряд подій, до яких воно призвело, завершилися кардинальними змінами у футбольному світі», – починає опис змін Джейкобсон, чітко називаючи країну-агресора.

Найприємніше – український чемпіонат залишається активним. В реальному житті УПЛ та інші ліги з очевидних причин призупинені, однак у FM можна буде й надалі керувати «Шахтарем», «Динамо» чи будь-яким іншим українським клубом.

Якщо сейв уже розпочато, то буде лише дві помітні зміни. Російські та білоруські клуби гратимуть товариські матчі лише з клубами, а на міжнародному рівні, у матчах єврокубків та збірних, гратимуть на нейтральних полях.

Якщо ж сейв буде розпочато з нуля, то змін буде набагато більше.

1. Російські клуби більше не гратимуть у єврокубках, а російські збірні – в міжнародних турнірах, кваліфікаціях чи товариських матчах.

Ми перевірили, і це справді так: при створенні нового сейву російських клубів немає вже в єврокубках 2021/22, а в правилах РПЛ прописано, що кваліфікуватися звідти можна хіба що у нижчий дивізіон.

У російської збірної немає жодного матчу в календарі.

А саму російську збірну навіть неможливо очолити – в грі просто немає такої опції.

2. Українські гравці вважатимуться громадянами ЄС протягом трьох ігрових сезонів. Це відповідає реальній ситуації, в якій біженцям з України можна вільно працювати в ЄС протягом трьох років навіть за відсутності візи або дозволу на роботу.

3. Усі санкції на клуби, накладені в реальному житті, також максимально реалізовані в грі. У випадку, якщо це сталося з клубом, вже виставленим на продаж, то він відбувається у перший ігровий сезон, що призводить до зняття санкцій.

Про це не сказано прямо в прес-релізі, але ця зміна в першу чергу стосується «Челсі» – тепер Роман Абрамович постійно зникатиме зі списку власників клубу.

4. Усі спонсорські зміни (розрив контракту з «Газпромом» тощо) також реалізовані в грі.

Щоб ці зміни зробити помітними, розробники також вдалися до багатьох дрібних менш помітних налаштувань: змінити ймовірність трансферів до/з чемпіонатів, яких зачепила війна, підлаштувати питання прес-конференцій, прибрати клубну стратегію «вийти в єврокубки» у російських клубів, та інше.

«З усім серцем сподіваюся, що світові лідери мають здоровий глузд та знайдуть спосіб зупинити війну та вбивства людей», – такими словами Джейкобсон закінчив свій блог.

Фото: скріншоти з гри

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты