Tribuna/Прочие/Блоги/Crazy=genius/7 видів спорту, в яких тиск на Росію недостатній

7 видів спорту, в яких тиск на Росію недостатній

Чорний список.

Блог — Crazy=genius
29 июня 2022, 23:01
5
7 видів спорту, в яких тиск на Росію недостатній

Чорний список.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, що після повномасштабного вторгнення РФ на територію України проти Росії та Білорусі введено понад 125 спортивних санкцій. В абсолютній більшості організацій російські чиновники були відсторонені, а спортсмени зняті зі змагань.

Але є кутки, де вплив країни-агресорки таки зачаївся.

Любительський та професійний бокс

Бокс знаходиться в топі найпасивніших видів спорту щодо санкцій до росіян. Втім, потрібно розуміти, що любительський та професійний бокс керуються різними організаціями та мають різну природу функціонування. Президентом Міжнародної боксерської асоціації (IBA), яка опікується любительським боксом, був і залишається росіянин Умар Кремльов. А російські професійні боксери спокійно обходять санкції найбільших професійних організацій WBC, IBF, WBA та WBO.

Введені санкції:

🞄 4 березня IBA офіційно відсторонила Росію та Білорусь від міжнародних змагань. Заборона стосується боксерів та офіційних осіб, в тому числі рефері та суддів.

🞄 28 лютого WBO, IBF, WBC, WBA заявили, що не визнаватимуть і не затверджуватимуть поєдинки в Росії. WBA виключила всіх російських бійців із рейтингів.

❗ Що не так:

🞄 14 травня російський функціонер Умар Кремльов був переобраний на пост президента Міжнародної боксерської асоціації.

🞄 Вибори були безальтернативними: кандидатуру його суперника Бориса ван дер Ворста було скандально знято через порушення статуту IBA. Згодом CAS ухвалив рішення, що Борис ван дер Ворст мав право балотуватися на президентських виборах IBA

🞄 В кабінеті Умара Кремльова висить карта Росії з окупованим Кримом.

🞄 Сім екс-росіян представили збірну Сербії на чемпіонаті Європи з боксу. В складі команди були ще й російські тренери та лікарі.

🞄 Керівник прес-служби ФБУ Павло Добрянський сказав, що українців Замотаєва та Захарєєва засудили та не випустили до фіналів ЧЄ-2022 через те, що турнір спонсорує «Газпром».

🞄 Брати Клички вимагали скасовувати бій росіянина Бівола проти Канело через війну – WBA проігнорувала заклики. Дмитро виступив як представник США, на бій вийшов під прапором Киргизстану.

🞄 18 травня пройшов поєдинок росіянина Бетербієва проти американця Сміта за титули WBC, IBF і WBO. Боб Арум створив неправдиву історію, відповідно до якої Бетербієв – канадець.

🞄 Українцям регулярно забороняють виходити на поєдинки з українською символікою. Матвія Ражбу попросили зняти вишиванку та козацьку шапку після перемоги на турнірі в Греції. Максим Продан розповів, що йому не дозволи вийти на ринг з прапором України під пісню «Ой у лузі червона калина».

Теніс

Український теніс четвертий місяць воює проти ATP та WTA, які виступають проти відсторонення росіян та білорусів з турнірів. Організації встали в непохитну позу. ATP навіть випустили окремий FAQ з поясненням, чому відсторонювати спортсменів з країн-агресорок – шкідливо.

Введені санкції:

🞄 Міжнародна федерація тенісу (ITF) призупинила членство тенісних федерацій Росії і Білорусі через вторгнення в Україну. Збірні не можуть брати участь в Кубку Біллі-Джин Кінг та Кубку Девіса.

🞄 Асоціація лаун-тенісу Великої Британії (LTA) заборонила представникам країн-агресорів виступати на британській серії турнірів, зокрема й «Вімблдоні».

🞄 Латвійський тенісний союз заборонив росіянам та білорусам виступати у своїй країні

❗ Що не так:

🞄 Росіянам та білорусам дозволено виступати на абсолютній більшості міжнародних турнірів, хоч і під нейтральним прапором та без національної символіки.

🞄 ATP та WTA засудили «Вімблдон» та позбавили турнір рейтингових очок через бан росіян та білорусів.

🞄 ITF не нараховуватиме очки за «Вімблдон» юніорам та спортсменам на візках.

🞄 Організації систематично виступають з тезою, що гравці з РФ не винні у злочинах та війні. Проте жоден з них чітко не засудив владу та не визнав агресію своєї країни.

🞄 Голова Федерації тенісу Росію Тарпіщев, який назвав Еліну Світоліну «абсолютно ніким», отримав дозвіл на участь в засіданні МОК.

Шахи

Міжнародна шахова організація роками отримувала величезні грошові вливання з Росії. А з моменту обрання екс-помічника президента РФ Дворковича головою ФІДЕ Росія прийняла 11 з 20 великих шахових турнірів. І зараз цей вплив не зник – росіяни можуть спокійно виступати на міжнародних змаганнях.

Введені санкції:

🞄 ФІДЕ відсторонила збірні Росії та Білорусі від участі на турнірах.

🞄 ФІДЕ затвердила перенесення Всесвітньої шахової олімпіади з Росії до Індії.

❗ Що не так:

🞄 Президентом федерації залишається колишній заступник голови уряду РФ Аркадій Дворкович, який був на цій посаді під час окупації Криму.

🞄 ФІДЕ дозволила росіянам та білорусам виступати під прапором своєї організації до 31 грудня 2022 року. Фактично жодних обмежень, окрім відсутності символіки, в них немає.

🞄 Карякіна відсторонили лише на 6 (!) місяців від участі в турнірах під егідою ФІДЕ після того, як він відверто підтримав повномасштабний напад Росії на Україну. А Сергій Шипов, який теж підтримав війну, взагалі був виправданий Комітетом етики ФІДЕ.

MMA

Голова промоушену UFC Дейна Вайт виступає проти відсторонення росіян від турнірів. Та й взагалі, він налаштований допомагати їм. Голова Bellator Скотт Кокер просто ігнорує ситуацію. Гроші кров’ю не пахнуть.

Введені санкції:

🞄 Bellator скасував турнір в Москві, хедлайнером якого мав стати прощальний поєдинок Федора Ємельяненка.

❗ Що не так:

🞄 UFC лише в травні заборонив бійцям виходити на поєдинки з прапорами. Всім бійцям, а не тільки росіянам. «І ви знаєте чому. Давайте навіть не грати в цю бісову гру», – так розмито прокоментував рішення Вайт. До цього росіяни взагалі могли виходити в октагон з триколорами.

🞄 Вайт каже, що цілодобово працює над тим, щоб зберегти поєдинки за участю російських бійців. Битися продовжують Махачьов, Ян та Волков.

🞄 Bellator провів титульний поєдинок росіянина Вадима Нємкова з Корі Андерсоном.

Стрільба

Найбагатший росіянин за списком Forbes Лісін продовжує очолювати Міжнародну федерацію стрілецького спорту (ISSF), хоча російські спортсмени відсторонені від змагань. 

Введені санкції:

🞄 ISSF дискваліфікувала спортсменів з Російської Федерації та Білорусі зі своїх турнірів.

❗ Що не так:

🞄 Президентом Міжнародної федерації стрілецького спорту залишається російський мультимільярдер Володимир Лісін.

🞄 Посаду генерального секретаря ISSF та президента Європейської конфедерації стрільби займає також росіянин – Олександр Ратнер.

🞄 Численні національні федерації (Канади, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Італії, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Словенії, Швеції та США) закликали чиновників звільнися. При цьому Українська федерація стрільби наполягає на тому, що не прийме жодної фінансової допомоги від ISSF, якщо її надасть Лісін.

Дзюдо

Федерація дзюдо України оголосила, що збірна бойкотуватиме міжнародні змагання, поки там беруть участь росіяни. А Георгій Зантарая в знак протесту відмовився від всіх своїх титулів. Річ у тому, що Міжнародна федерація дзюдо скасувала відсторонення спортсменів з РФ та Білорусі.

Введені санкції:

🞄 6 березня IJF усунула з усіх займаних посад Володимира Путіна (екс-почесний президент та посол) та російського олігарха Аркадія Ротенберга.

🞄 Був скасований турнір серії «Великого шолома» у Казані, який мав пройти у цьому році.

❗ Що не так:

🞄 10 червня IJF дозволила росіянам та білорусам брати участь у турнірах Grand Slam під нейтральним статусом, анулювавши своє попереднє рішення про їхнє відсторонення. У заяві федерації зазначено: «Це рішення дає рівні шанси всім спортсменам піднятися над дискримінацією, політикою, конфліктами чи будь-якими іншими справами, не пов’язаними зі спортом».

🞄 Тим часом у заявці збірної Росії на турнір «Великого шолома» в Улан-Баторі 28 дзюдоїстів, 11 з яких є чинними військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації. Жоден зі спортсменів та тренерів не виступив із засудженням війни.

🞄 Символи «Z» та «V», які використовує російська армія на своїй військовій техніці під час агресії в Україні, також використовуються під час дитячих змагань з дзюдо, які проводяться на території Росії.

Спортивна гімнастика

Росію позбавили всіх змагань та дискваліфікували з турнірів під егідою FIG (спортивна та художня гімнастика, стрибки на батуті). Але гімнасти можуть виступати в клубних чемпіонатах.

Введені санкції:

🞄 Усі змагання рівня Кубка світу та Кубка світового виклику, заплановані в Росії та Білорусі, скасовано. Цим країнам більше не даватимуть організовувати міжнародні змагання, допоки не буде ухвалено протилежного рішення.

🞄 Гімнастів з Росії та Білорусі відсторонили зі всіх міжнародних змагань під егідою FIG.

❗ Що не так:

🞄 Клубні чемпіонати Італії, Німеччини та Франції не відмовилися від послуг легіонерів з країн-агресорок. До складу суперників українця Ковтуна в італійській Серії А увійшов росіянин Артур Далалоян.

🞄 Російського гімнаста Івана Куляка дискваліфікували лише на один рік за букву Z на формі під час нагородження Кубку світу зі спортивної гімнастики. Він також був присутній на сцені мітингу на підтримку Путіна з чужою медаллю.

Фото: REUTERS/Wolfgang Rattay; Matthew Stockman / Getty, Mikhail Metzel / Associated Press, Chris Unger / Zuffa LLC, Mikhail KLIMENTYEV SPUTNIK / AFP

Другие посты блога

Все посты