Tribuna/Футбол/Блоги/Народний футбол/Прогнози на Чемпіонат Європи 2020

Прогнози на Чемпіонат Європи 2020

Вже 11-го червня у Римі буде відкриття чемпіонату Європи по футболу. У матчі відкритті зійдуться збірна Італії та Туреччини. Цей європейський форум є особливий тому, що до 60-ї річниці чемпіонату Європи УЄФА вирішила провести турнір не в одній країні, а аж 13-ти. До початку ювілейного турніру, я вирішив зробити прогнози, на самі актуальні теми.

Автор — Vadim Malina
4 июня 2021, 14:47
4
Прогнози на Чемпіонат Європи 2020

 

Перед початком, хочу вам порекомендувати свій телеграм канал. У ньому я буду писати все чисто та суб'єктивно. Про наш рідненький український футбол. Та щось далеке, європейське. Все найцікавіше, буде скоро там. Якщо у вас є бажання підтримати юного хлопця у своїх починаннях, то натискайте сюди.

 

Вже 11-го червня у Римі буде відкриття чемпіонату Європи з футболу. У матчі відкриті зійдуться збірна Італії та Туреччини. Цей європейський форум є особливий тому, що до 60-ї річниці чемпіонату Європи УЄФА вирішила провести турнір не в одній країні, а аж 13-ти. До початку ювілейного турніру, я вирішив зробити прогнози, на актуальні теми.

Головна надія

Україна

Найочікуваніша подія з осені 2019 року. Виступ збірної Україна на чемпіонаті Європи. Феєричний відбір, солідна гра та статус нової грози у європейському футболі. Всі ми після матчу проти Португалії у Києві з нетерпінням очікували початок футбольного свята. На жаль, пандемія внесла свої корективи. Перенесення євро на рік. Цикл матчів у елітному дивізіоні Ліги Націй. Ганебні поразки Франції та Іспанії. Невдалий початок відбору на чемпіонат світу. Все це, наша збірна пережила після останнього матчу відбору проти сербів. Якщо тоді ми всі щиро вірили, що нам до снаги зайти до пів фіналу євро, то, що ж зараз? Ми навчилися грати проти топ команд. Але ми ж і забули, як грати проти слабших суперників. Якщо раніше ми впевнено перегравали середняків на класі, а з топами губилися на полі, то зараз все навпаки. Ми розучилися грати на класі. Яскравий приклад-березневі матчі збірної. Бойова нічия у Парижі проти «Ле бльо», та дві прикрі нічиї у Києві проти Фінляндії та Казахстану. Багато хто жаліється: «чому ми граємо товариські матчі з командами класом нижчі за нас?». Тут все просто. Нам потрібно набратися впевненості. Потрібно відчути смак перемог. Потрібно знову навчитися перемагати середні команди. У матчах, проти Македонії та Австрії на євро, ми змушенні будем грати першим номером. Від вище згаданого матчу проти Сербів у листопаді 2019 року, наша команда перемогла лише двічі, над Швейцарією та Іспанією Це давить на команду, та на самих гравці. Що ж нам очікувати на євро? Мій прогноз: наша стеля - 1\8. Варто реально оцінювати свої сили. Над мотивовані Нідерланди, які пропустили два великих форуми. Австрія зі збірною представників Бундесліги. Та кусючі Македонці. Ніхто очки віддавати нам просто так не збирається. Так, виходити в плей-офф ми зобов'язані, але це буде досить складно.

 

"Пасажири турніру"

Угорщина

На мою думку, саме угорці є «пасажирами турніру». Ви бачили групу? Група смерті в чистому вигляді. Німеччина, Франція, Португалія не залишать і сліду від підопічних Марко Россі.

 

Хто здивує?

Туреччина

Нова талановита молодь турків здатна навести шуму у Європі. Це вони вже демонстрували у відборі, не програвши обидва матчі чемпіонам світу. У домашній грі вони змогли переграти французів з рахунком 2:0, та на виїзді розписали мирову 1:1. Так, багато хто може сказати, що вони провалили Лігу Націй. Але давайте будем відвертими, «кому потрібна ця Ліга націй»??? Відбір на Чемпіонат світу підтвердив, що хлопці з «малої Азії» можуть навести шуму. Домашня перемога над Нідерландами 4:2 та 0:3 на виїзді з Норвежцями дають «нову їжу» для роздумів. На євро компанію команді Шенола Гюшену складуть Уельс, Італія та Швейцарія. З усієї поваги до італійців, але явного фаворита цієї групи на мою думку не має. Мій прогноз: Вихід з групи й захід у далекі стадії плей-офф.

 

фінляндія

Грізні скандинавці хлопці, які гідно можуть заявити про себе на цьому чемпіонаті Європи. Хлопці Маркку Канерва впевнено пройшли відбір, зайнявши друге місце після італійців, та залишили позаду себе Греків та Боснійців. Лігу Націй вони також пройшли «катком», зазнавши лише одної поразки у стартовому турі проти Уельсу. Відбір на Чемпіонат світу фіни почали з двох важливих нічиїх проти прямих конкурентів Боснії та України. За потрапляння до «когорти» 16-тьох найкращих команд Європи фіни будуть змагатися з Бельгією, Росією та Данією. Мій прогноз: Вихід у плей-офф.

 

Ветерани ще можуть?

Томас Мюллер та Матс Хумельс

Після провального «мундіалю» тренер «бундестіму» Йоахім Льов перестав робити ставку на ветеранів Мюллера та Хумельса. Недавнім часом німецька федерація футболу оголосила, що вже осінньою кампанією відбору до чемпіонату світу командою керуватиме екстренер Баварія Хансі Флік. Скоріш за все, Льов побоювачись чергового провалу вирішив скористатись допомогою досвідчених гравців. Сенсаційно до списку 26-ох потрапили Томас Мюллер та Матс Хумельс. Перший два роки поспіль повторює свої результативні рекорди. 29-ть результативних дій, два сезони поспіль. Неймовірна статистика. Хумельс також був лідером Дортмундської Боруссії. Варто зазначити, що він також цього сезону встановив особистий бомбардирський рекорд. 5 голів за 33 матчі у сезоні. На мою думку, кожен з них зможе допомогти своїй збірній на чемпіонаті Європи.

 

Карім Бензема

 

Всі ми чудово знаємо, про секс скандал, який виник у 2015 році за участю гравців збірної Франції: Каріма Бенземи та Матьє Вальбуєна. Від того часу, Дідьє Дешам категорично не хотів бачити форварда Реала у себе в команді. Але неймовірна гра француза за «королівський» клуб та спад у лідерів французького нападу не залишили тренеру іншого виходу. Я вважаю, що Карім зможе цілком гідно проявить себе на цьому турнірі, та віддячить тренеру за довіру.

 

Хто фаворит турніру?

Англія

У Гарета Саутгейта підібралась досить гармонійна команда. Тут тобі і талановита молодь, і досвідченні гравці. У кваліфікації на Євро «британці» знищили своїх суперників, ставши другою найрезультативнішою командою після Бельгії. На їхньому рахунку 37-м забитих голів, у 8-ми матчах. У Лізі націй англійці у квартеті з Бельгією, Данією та Ісландією зайняли 3-є місце. 3 перемоги, 1 нічия, 2 поразки. Відбір на «мундіаль» «британці» почали з 3-х перемог, з загальним рахунком 9:11.На Євро кампанію їм складуть Чехія, Хорватія та Шотландія. Мій прогноз: Я вважаю, що англійці є тіньовими фаворитами турніру. Вони цілком гідно можуть поборотися за трофей чемпіонів європи.

Італія

Не спішіть закидувати мене каміннями, щодо вище написаної фрази, що «З усієї поваги до італійців, але явного фаворита цієї групи на мою думку не має». Зараз все поясню. Італійці потрапили у досить рівної групи, де кожна, кожну команду може перемогти. Початок роботи Роберта Манчіні у лав рідної збірної був досить складний. Довгий час команда не могла здобувати стабільні результати, знайти свою гру. Але, з часом все стало на свої місця. У відборі на Євро італійці перемогли в усіх 10-ти матчах, з загальним рахунком 37:4. Групу ліги націй підопічні Манчіні теж виграли, не зазнавши жодної поразки. Їхня серія продовжується і на далі. Адже, всі 3-и стартові тури відбору до Катару вони перемогли з рахунками 2:0. Таким чином, їхня безпрограшна серія налічую вже 22 матчі. Мій прогноз: останнім часом Італійці набрали дуже хорошу форму, і я ввірю, що цей чемпіонат Європи може стати місцем їхньої слави.

Хто на вашу думку є фаворитом цього чемпіонату європи? Пишіть свої думку у коментарях, а також ваші прогнози на Євро 2020

Другие посты блога

Євро 2016. Згадати все!
8 сентября 2020, 12:20
12
Все посты