Tribuna/Футбол/Блоги/heiko/Хто такий Арне Слот? Вилітав від Динамо, розбивав Шахтар

Хто такий Арне Слот? Вилітав від Динамо, розбивав Шахтар

Блог — heiko
Автор — heiko
26 апреля, 12:11
1
Хто такий Арне Слот? Вилітав від Динамо, розбивав Шахтар

У листопаді Юрген Клопп оголосив керівництву, що залишить Ліверпуль наприкінці сезону. Відтоді клуб активно шукає тренера на заміну. Преса перераховувала, мабуть, усі гучні імена, які були доступні і не дуже. Однак зараз очевидно, що Ліверпуль зробив ціллю номер один тренера "Фейєноорда" Арне Слота.

Як гравець і тренер

Як гравець усю кар'єру провів у Нідерландах. Він грав півзахисника в "Зволлє", НАК Бреда та роттердамській "Спарті". Двічі ставав переможцем у нідерландській "Ерстедивізі" (першій лізі). Найвище досягнення - 4 місце з НАК та участь у Кубку УЄФА. Преса тих років характеризувала Слота як гравця з хорошою видимістю поля та пасом.

Після того як Арне завершив кар'єру в 35 років, він тимчасово очолив "Камбюр" з першої ліги, посів третє місце, але поступився у плей-оф за вихід до еліти. Також вийшов у півфінал кубка, попутно обігравши "Аякс", де команда поступилася по пенальті.

Далі було АЗ, де спочатку Слот обіймав посаду асистента головного тренера Ван ден Брома, а потім і самостійна робота головним тренером. Він досяг другого місця в чемпіонаті, рекорду клубу за набраними очками в стартових восьми турах і вильоту від київського "Динамо" в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Робота в АЗ переконала "Фейєноорд", який вже 5 сезонів не ставав чемпіоном, запросити Слота. У першому ж сезоні "Фейєноорд" дійшов до фіналу Ліги конференцій. У другому став чемпіоном Нідерландів і дістався до чвертьфіналу Ліги Європи, розбивши в 1/8 фіналу "Шахтар" 8:2 за сумою двох матчів.

У цьому сезоні команда добре почала, однак вилетіла з Ліги чемпіонів, потім з Ліги Європи, і зараз іде на другому місці в чемпіонаті, поступаючись лідируючому ПСВ на 9 очок.

Чого очікувати в Ліверпулі?

Арне Слот віддає перевагу інтенсивній схемі володіння м'ячем 4-2-3-1, яка може бути гнучкою для розміщення атакувальних гравців. Він віддає перевагу мати двох глибоко розташованих півзахисників і покладатися на вінгерів для створення моментів. Команди Слота часто домінують у володінні м'ячем, грають першим номером і відомі своїм активним пресингом.

"Ми – атакувальна команда, яка любить багато володіти м'ячем і грає дуже інтенсивно", – сказав Слот про власний стиль гри.

"Коли в нас немає м'яча, ми хочемо повернути його якомога швидше, діючи агресивно та пресингуючи, щоб повернути володіння. Я думаю, що ми – команда, яку важко перемогти".

Четвірка захисників "Ліверпуля" під керівництвом Арне Слота, ймовірно, залишиться колишньою, якщо жоден з їхніх зіркових захисників не покине клуб у літнє трансферне вікно.

Мохамед Салах тісно пов'язаний чутками з саудівськими клубами, і цілком ймовірно покине клуб. У той час як Джарод Боуен вважається однією з його потенційних замін.

Також, якщо вірити джерелам газети Metro, Слот може вирішити підписати Теона Копмайнерса з "Аталанти" одним із своїх перших рішень на посаді тренера "Ліверпуля". Він знає і цінує Теона ще з часів спільної роботи в "АЗ".

Відповідно, в наступному сезоні Ліверпуль може мати такий склад:

Що кажуть фахівці та футболісти?

"У Слота є власний стиль. Він нікого не копіює. Він точно знає, чого хоче, і вірить у це. У нього привабливий, атакувальний футбол. Він любить агресивний захист, високу інтенсивність, гру на половині поля суперника, але це його стиль. Він відрізняється від Клоппа, але принципи багато в чому ті ж", - Дірк Кюйт.

"Для Арне це було б фантастично. Ліверпуль, звичайно, великий клуб, і якщо все вийде, то це буде чудово для нього. Він більш ніж цього заслуговує", - Петер Бос (головний тренер ПСВ).

"Це було лише питанням часу, коли ще один великий англійський клуб постукає у двері. Він був не лише успішним тренером, але і вражав своїм атакувальним стилем гри в стилі Пепа Гвардіоли. Я не очікую, що "Фейєноорд" буде заважати. Вони знають, що він затребуваний менеджер, але вимагатимуть велику компенсацію. У нього залишилося два роки за контрактом, який був рекордним", - голландський журналіст Марсель Ван дер Краан.

"Звичайно, мені важко відповісти, але я думаю, що Арне Слот, мабуть, один з найкращих голландських тренерів на даний момент. Я думаю, що його манера гри та філософія дозволяють йому стати тренером "Ліверпуля", - Віргіл Ван Дейк після матчу з "Евертоном".

Цього літа Слот вже відмовляв "Тоттенгему", за інформацією преси він перебував у шорт-листах "Баварії" та "Барселони". Однак сам нідерландець сказав відкрито, що хоче стати новим тренером Ліверпуля.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов