Tribuna/Футбол/Блоги/Народний футбол/Var вб'є Першу Лігу!?

Var вб'є Першу Лігу!?

У вівторок 14 липня в інтернеті з’явилась новина, про те, що Андрій Павелко домовився з ФІФА про використання системи VAR в Першій Лізі. Чи піде це на користь чемпіонату!? Давайте розбиратися!

Автор — Vadim Malina
16 июля 2020, 10:34
3
Var вб'є Першу Лігу!?

У вівторок 14 липня в інтернеті з'явилась новина, про те, що Андрій Павелко домовився з ФІФА про використання системи VAR в Першій Лізі. Чи піде це на користь чемпіонату!? Давайте розбиратися!

1. Перше і головне, що треба знати про систему VAR в Україні - це те, що ми маємо тільки один "VARівський" фургон, та п'ять ліцензованих арбітрів(двоє з яких вже є відсторонені), які можуть з ним працювати. Ну, що з того? А все те, що УПЛ ще не закіннчена, і пріоритетним варіантом на використання цієї системи, являются саме вони. Отож, VAR з'явиться в Першій Лізі тільки після закінчення УПЛ.

2. Інфраструктура та Логістика. Не варто забувати, що Перша Ліга занадто поступається УПЛ в інфраструктурі. Згадаємо, що лише коли водилася система VAR в Україну, то не всі стадіони УПЛ могли примати матчі за участі неї. Яскравий приклад - стадіон "Ніка" в Олександрії. Скільки було розмов, про те, що не справедливо матчі туру проводити без VAR, розмови суддів:"Ну ви поставте VAR" якщо не помиляюсь, то це було після матчу Олександрія - Динамо. Але карантин прийшов у нагоду та допоміг облаштувати стадіони до норм системи VAR. Навіть стадіон "Минай Арена" був облаштований, у зв'язку з 1/2 Кубка України проти Динамо(Перший і єдиний на на цей момент представник ПФЛ який грав при використанні системи VAR). А скільки стадіонів Першої Ліги готові приймати такі матчі? Чотири! Минай Арена, Оболонь Арена, ОСК Металіст та стадіон Чорноморець. Так, що тепер, всі матчі з VAR в лізі будуть обслуговувати лише чотири стадіона? Скоріше за все так, адже часу для підготовки стадіонів в розпал сезону немає. Ще дуже важливим моментом є Логістика. Перша Ліга представляє майже всю Україну:" Від Ужгорода аж до Краматорська" А одною з "вад" системи, є те, що головна умова використання VAR у двох матчах туру - відстань між містами не повинна бути більшою ніж 500 кілометрів. І, як це зробити? Якщо в одному турі відразу два матчі лідерів? Наприклад: на Закарпатті гра Минай - Рух, а в Харкові грає Металліст-1925 - Інгулець. Як це все будуть вирішувати? Переносити матчі? Чи кому буде виданий пріорітет? Наразі, занадто більше питань чим відповідей.

 

 

 

 

3.Більш Справедливі результати. Як би ми не критикували VAR в Україні, але суддівські помилки, які впливають на результат матчу, стали набагато менше. Яскравий приклад того, це вчорашній матч Інгулець - Прикарпаття. 1:0 завдяки "вигаданому" пенальті на 93 хвилині, який вирішив долю матчу та допоміг Інгульцю піти у відрив. Якщо був би VAR, то матч би закінчився зовсім по другому, та турнірна таблиця би була іншою. Але можна знайти й негативні думки до цього приводу:"Якщо буде VAR, то команди будуть закінчувати матч в міні футбольних складах" З чим це зв'язано? Тим що Перша Ліга набагато "брутальніша" ніж УПЛ. Якщо за небезпечний підкат там можуть дати червону, то тут лише жовту, і то не факт, що дадуть. При веденні системи VAR в Першу Лігу, на це потрібно обов'язково звернути увагу, а то і справді будуть догравати матчі 8 на 8.

 

 

Пишіть свої думки на рахунов ведення VAR в Першу Лігу пишіть у коментарях, а також діліться цією статтею з друзями. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Євро 2016. Згадати все!
8 сентября 2020, 12:20
12
Все посты