Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Шахи від Йовічевіча та Максимова. Розбір матчу Ворскла–Дніпро-1

Шахи від Йовічевіча та Максимова. Розбір матчу Ворскла–Дніпро-1

Гості використали слабкі сторони господарів, а тим не вистачило комбінацій.

Автор — Євген Бриж
14 марта 2021, 16:03
1
Шахи від Йовічевіча та Максимова. Розбір матчу Ворскла–Дніпро-1

Гості використали слабкі сторони господарів, а тим не вистачило комбінацій.

Тиск на центрбеків «Ворскли»

З перших хвилин і протягом матчу атака «Дніпра-1» тиснула на оборонців «Ворскли», щоб завадити тим починати атаки довгими передачами.

Помилки Альюна і жовта Скляру

Усі це зрозуміли, а Альюн — ні. Поліз уперед, спробував обіграти, втратив м'яч. Його побіг страхувати опорник Скляр і сфолив на жовту картку на 4-й хвилині.

До 15-ї хвилини — три втрати м'яча від Альюна внаслідок щільної гри проти нього.

Боротьба «Дніпра-1» за центр поля та перевага у зрості

Зріст обох центральних захисників «Дніпра-1» — по 190 см. Кулачу і Степанюку важко вигравати верхові дуелі. Також у «Дніпра-1» за самою схемою перевага в центрі поля: на цьому знятку Тілю протистоїть одразу четверо гостей. За кадром лишилися троє захисників «Ворскли», які опікають одного-єдиного Довбика.

Схема «Дніпра-1» і можливості «Ворскли»

За схеми гостей 4-5-1 у полтавців не вийшло б домінування у центрі. А от передачі у фланг на Пердуту і Кане — і не довгі, а короткі й середні — із вриваннями швидких нападників допомогли б розтягти оборону «Дніпра-1».

Моменти «Ворскли»

Так і відбувається: щойно Тіль починає діяти ближче до атаки й розпасовувати на фланги — виникають моменти. Тут він віддав на Кане, а той помітив рух Степанюка й виконав крос на нього. Степанюк дивом не забив головою.

Інший момент. Степанюк і Кане помінялися місцями. Степанюк зліва переводить на Тіля праворуч, той передачею відгукується на ривок Кулача. Те, що треба, хоча голу поки немає.

Гол «Дніпра-1»

Воротар вибиває, в центрі поля боротьба Скляра і Когута. Різниця у зрості — 8 см. Скляр не перехопив. Раніше в таких ситуаціях у «Ворскли» хтось із центральних оборонців висувався на допомогу опорнику, частіше це був двометровий Альюн. Зараз цього не було — вийшов момент.

Альюн не завадив Довбику пробити.

«Дніпро-1» відійшов назад

Після вилучення «Дніпро-1» перебудовувався на 5-3-1. Цуріков вийшов на позицію лівого крайнього, щоб заважати атакувати Пердуті. Він та Кане діють дуже високо, в лінії нападу. М'яч у Пуцліна, підключається навіть Чеснаков. Але попереду замало моментів, бо немає загострення.

Зміни у «Ворскли»

Максимов опускає Пердуту на позицію правого центрального захисника, щоб звільнити з-під опіки. Справді, пішли три передачі від нього в атаку. Праворуч попереду діє Тіль. Не вистачає обводок Цитаішвілі та дриблінгу Кане.

Після замін праворуч зміщується вже Луїзао. Разом із Пердутою вони утворюють здвоєний атакувальний фланг. Звідти чимало небезпеки, бо другий правофланговий гравець вимагає уваги одного з хавів «Дніпра-1». Перед штрафною з'являються вільні зони. Однак реалізувати нагоди «Ворскла» вже не встигла.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты