Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/«Львів» висвітлив слабкі місця «Ворскли»

«Львів» висвітлив слабкі місця «Ворскли»

Старий жарт: «Ворскла» — це Робін Гуд українського футболу: забирає очки в сильних і віддає слабким». Після 1:1 з «Шахтарем» — 0:1 від «Львова».

Автор — Євген Бриж
1 ноября 2020, 22:39
«Львів» висвітлив слабкі місця «Ворскли»

Згадав старий жарт: "Ворскла" — це Робін Гуд українського футболу: забирає очки в сильних і віддає слабким. Після 1:1 з "Шахтарем" — 0:1 від "Львова" за тотальної власної переваги. Перша поразка в семи іграх. Програш команді, яка до цього не вигравала 19 поєдинків.

Але, як за день до цього довела "Барселона" з "Алавесом" (4/3-25/8 за ударами, 24%-76% за володінням, рахунок 1:1), перевага — це ніщо без реалізації.

Те, що "Ворсклі" допомагало в іграх у боротьбі за виживання — заведеність, ефективна простота без тактичних вишукувань — в іграх першим номером завадило.

Докази — необов'язкова жовта Кулача вже на 8-й хвилині, через яку він пропустить матч із "Зорею", жовта (а насправді мала бути пряма червона) Щербака на перших секундах другого тайму, жовта тренеру і його, скажімо так, емоції, чутні в прямому ефірі.

Непокоїть, що поки цей сезон — рекордний за середньою кількістю попереджень за всю історію. Атакувальний гравець Кане за сім матчів заробив 4 жовтих і червону. Та в нього за весь минулий чемпіонат було 4 жовтих!

Заведеність тренера перетворюється на нервозність команди там, де треба було спокійно й методично "катати". Але цього "Ворскла" ще достоту не вміє. Треба і над цим працювати на тренуваннях.

"Львів" оборонявся ввісьмох — і "Ворскла" не змогла подолати такий "автобус". Жоден із численних стандартів, зокрема, кутових, яких у цьому матчі було вісім, не приніс результату. Їх теж треба відточувати.

Могли б допомогти нестандартні, індивідуальні дії, удари здалеку, але таких гравців у нас у цій грі не знайшлося або ж вони виконували інші функції.

І тут варто згадати про ще одну проблему, яку належить розв'язувати вже взимку — закороткий ростер команди.

Не грав Альюн — не стало діагоналей з оборони. Не грав Пуцлін — стало менше точних передач у центрі поля і дальніх ударів. Зламався Кулач — стало менше гостроти в атаці. Не те щоб їх ніким замінити, просто такого плану гравців у полтавців немає, а гра будується саме таким чином. Той же Степанюк ефективний в атаках з глибини, коли є партнер попереду, а на вістрі його одного закрили.

І я б не став звинувачувати Кане в незабитому пенальті. Він нормально пробив, і — зауважую! — не засцяв підійти до точки на 99-й хвилині. Просто у "Львова" є хороший воротар.

Отже, ця поразка дала і дещицю користі. Тепер цим досвідом треба вдало розпорядитися, тим більше, що буде пауза.

Добре, що "Ворскла" програла зараз, а не на завершенні змагань, де ціна програшу буде більшою.

Та й узагалі: класно вже те, що поразка "Ворскли" "Львову" на виїзді сприймається як щось неабияке.

"Ворскла" доводила, що може впоратися і не з таким. Зрештою, це просто перша поразка у семи іграх.

Світлини пресслужби "Львова"

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты