Tribuna/Футбол/Блоги/Crazy=genius/Як у Буковелі будують біатлонний комплекс: освоєно 40 млн грн, перші змагання вже в березні

Як у Буковелі будують біатлонний комплекс: освоєно 40 млн грн, перші змагання вже в березні

Перші змагання планують провести вже у березні наступного року.

Блог — Crazy=genius
19 декабря 2019, 12:01
6
Як у Буковелі будують біатлонний комплекс: освоєно 40 млн грн, перші змагання вже в березні

У цьому році будівництво сучасного комплексу для змагань і підготовки спортсменів в нашій країні нарешті почалося, а в бюджеті України на 2020 рік передбачено виділення 100 мільйонів гривень на продовження будівництва другої черги біатлонного комплексу в Буковелі.

Держава уже дала 50 мільйонів, а орієнтовна вартість складає 300. «З тих 50, що були виділені цього року, освоєні вже більше 40 мільйонів», − казав у одному з інтервью Володимир Бринзак.

Як відбувається будівництво

Загалом воно передбачає три черги. Федерація сподівається зробити стрільбище вже до кінця цієї зими, щоб в березні провести там другий етап дорослого чемпіонату України.

«Якщо подивитися на нинішні темпи будівництва, то можна сподіватися, що перша і друга черги будуть закінчені до кінця наступного року. Я говорю зараз про суто змагальні об’єкти − стрільбище, траси, роздягальні тощо. Далі є в планах готель, адмінспоруди та інше.

Зараз вже на стрільбищі побудували п’ятиметрову бетонну стіну, і ведемо переговори з приводу купівлі установок для стрільби. Це будуть або німецькі «HoRa», або фінські «Kurvinen». Зараз займаємося також освітленням, оскільки траса буде освітленою по всій довжині, замовлені системи засніження траси.

А ось лижоролерну трасу поки не будуємо, тому що хочемо подивитися − як йтимуть справи зі снігом, дощами, зсувами, щоб бути впевненими, що нинішне планування оптимально підходить», − розповідав Бринзак.

За словами менеджера з питань біатлонного комплексу Артема Макаренка на трасі завдовжки 6 кілометрів (5 заасфальтують) буде до 15 плавних підйомів, декілька крутих підйомів-стін та сучасне стрільбище.

Курорт Буковель знаходиться на висоті більшій ніж 950 метрів над рівнем моря, тобто комплекс за висотними показниками буде співставний із трасою Хохфільцена.

Які перспективи

Виконавчий директор Федерації біатлону України Мирослав Грабовецький вважає, що проект буде економічно вигідним: «Близько 45-50 млн гривень на рік на підготовку і навчально-тренувальні збори практично вивозяться за кордон. Ці гроші будуть залишатися в Україні. І через 7-8 років ми окупимо цей стадіон».

Володимир Бринзак планує проводити в Україні міжнародні змагання:

«Ми хочемо провести там літній чемпіонат світу, і чемпіонат Європи, і юніорські змагання.

Але для початку стадіон повинен буде пройти сертифікацію і отримати ліцензію «В» або «А». І після цього можна розраховувати на проведення міжнародних стартів.

Поки Росія під санкціями і не може проводити змагання, а IBU потрібні нові регіони, в тому числі − Східна Європа».

Власник Буковеля Олександр Шевченко говорить навіть про проведення олімпіади: «Відсотків вісімдесят, може дев’яносто, об’єктів, які необхідні для зимової олімпіади – тут вже є. Залишиться тільки кілька арен для дисциплін збудувати. Це невеликі кошти і, навіть, невеличкий час, можливо, один чи півтора роки».

Фото: трансляція «UA:Перший»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты