Tribuna/Футбол/Блоги/PFL Design/Без особливих змін. Невеликий концепт емблеми «Калуша»

Без особливих змін. Невеликий концепт емблеми «Калуша»

Прикарпатський клуб упевнено почав чемпіонат Другої Ліги і гідно представляє своє місто в Кубку України, по ходу чемпіонату постійно міняючись з «Минаєм» першою та другою позиціями. Однак емблема клубу має непривабливий і банальний вигляд, властивий клубам аматорського дивізіону, але точно не претендентам на підвищення в класі.

Блог — PFL Design
29 октября 2018, 17:12
10
Без особливих змін. Невеликий концепт емблеми «Калуша»

Чинний логотип "Калуша" потрапив в мій топ найгірших емблем ПФЛ. Розберемо його по деталях:

Герб міста Калуш - елемент майже не видозмінений, тільки кольори - в оригіналі він синьо-жовтий, і такий колір точно не вписався б у бордово-чорну емблему. Герби населених пунктів, які представляє клуб, в оригінальному вигляді присутні на емблемах в основному аматорських клубів - професіонали ж виділяють якийсь один або кілька елементів, обігруючи їх в емблемі по-своєму і окремо один від одного, а не просто "ліплять" герб на емблему. Найяскравіший приклад - "Ворскла", яка взяла стрілу і зірки з герба Полтави і по-своєму розмістила їх на логотипі.

Текст - мені подобається його розміщення в центрі, але слова "футбольний клуб" зайві, бо на тлі великої назви команди їх складно вирізнити, та й цей елемент поступово іде в небуття з українського футболу.

М'яч - "улюблений" елемент блоґерів Трибуни. Устарілий предмет, якому не місце на сучасних емблемах.

Рік заснування - також часто зустрічається на емблемах України, але я не вважаю його використання за гріх.

Загалом форма та кольорова стилістика емблеми мені до вподоби. Тож їх я залишив, лише зменшивши кількість смуг з семи до п'яти, як це зробила "Барселона". Таким чином смуги стали значно ширші, й елементи таким чином перестали візуально займати так багато місця. За головні елементи я взяв офіційний логотип міста Калуш - силует брами, або ж міської корони, а також півмісяць з герба Калуша - до речі, він потрапив на герб міста як символ перемоги короля Собеського над турками, тож стане символом перемог і для футбольного клубу. Рік заснування відносно оригіналу я переніс знизу ближче до середини емблеми, помістивши його в центральну чорну смугу, а стрічку з назвою команди зробив білою, додавши чорного контуру й помінявши шрифт. Отже, у мене вийшов ось такий логотип (я додав зображення герба міста та його логотипу для порівняння елементів):

Чи сподобався вам мій концепт? Чекаю на ваші коментарі!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты