Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол очима вболівальника/«Арсенал» - «Саутгемптон». Вони знову четверті

«Арсенал» - «Саутгемптон». Вони знову четверті

«Арсенал…» Що робиться з цим клубом в січні-лютому? До матчу з «Саутгемптоном» Венгер підходив у припіднятому настрої, адже вони пройшли далі в кубку ФА, його ключові гравці встигли відновитися, а також тому, що він отримав можливість відігратися вдома за ганебний програш в гостях. У «Сотона» ж все було ще краще, адже 3 перемоги поспіль в чемпіонаті, відпочинок, довжиною не в 2-3 дні, а в тиждень додавали впевненості у своїх силах. Арсен Венгер не та людина, яка дуже любить дивувати, проте цього разу він постарався на славу. Ніхто не зрозумів появу на...

3 февраля 2016, 15:52
2

«Арсенал…» Що робиться з цим клубом в січні-лютому? До матчу з «Саутгемптоном» Венгер підходив у припіднятому настрої, адже вони пройшли далі в кубку ФА, його ключові гравці встигли відновитися, а також тому, що він отримав можливість відігратися вдома за ганебний програш в гостях. У «Сотона» ж все було ще краще, адже 3 перемоги поспіль в чемпіонаті, відпочинок, довжиною не в 2-3 дні, а в тиждень додавали впевненості у своїх силах.

Арсен Венгер не та людина, яка дуже любить дивувати, проте цього разу він постарався на славу. Важко переносилася поява на полі Габріела, а Мертезакера на лаві. Червона картка в матчі проти "Челсі" змісила габаритного захисника відсиджуватися. Так, німець дещо повільний і, через високий зріст, в нього інколи бувають проблеми з координацією, проте він однозначно кращий. Прикро, що резервіст мусив виходити на матч з командою, в якої з останніх п'яти ігор вдалося виграти лише одну. Проте що маємо, те маємо

Матч почався ще більш неочікувано. В центрі поля в «канонірів» грали Ремзі і Фламіні. Якщо в минулому сезоні валлієць інколи на своїх плечах витягував команду до перемоги, то в цьому такого не помічається. Мат’є ж точно не та персона, котра здатна щось створити, навпаки його завдання руйнувати. Отже що ми з цього отримуємо? Фламіні не знає що робити з м’ячем і віддає його Ремзі, проте в того чомусь в цьому матчі наче ноги трусилися і єдине, що він вигадував, так це віддати передачу Озілу. Так, німець справді чудесний, але за той час, доки футбольний снаряд дійшов до нього, «святі» встигали підготувати свої оборонні порядки, щоб відбити атаку «канонірів».

Тактика Кумана була простою – віддати м’яч «Арсеналу», щоб ті робили з ним все, що їм захочеться, але подалі від воріт Форстера, а як тільки нагоду – контратака. Тим більше, що і Мане, і Тадіч, і Лонг мають швидкі ноги і вміють забивати.

Проте не дарма лондонці знаходяться на вершині англійської ліги. В їхньому стані є гравці, котрі вміють і роблять результат самі. Санчес і Озіл такі. Проте навіть тоді, німець пробивав з кількох метрів, результат був один – Форстер на висоті.

В ті хвилини, коли «Арсенал» справді класно комбінував і вмикав командні швидкості, їм вдавалося входити в штрафний майданчик суперника, але воротар «святих» був проти того, щоб пропустити. Ті сейви, які йому вдавалися, були насмішкою над законами фізики і людського тіла, проте яка йому різниця, адже він зіграв на нуль.

Впевненість в захисті породжує впевненість в атаці. «Саутгемптону» просто не залишалося нічого, як ловити «Арсенал» на контратаках, адже своїми ляпами ті наче самі того вимагали. Роберт Куман зрозумів, що є можливість зачепитися за перемогу і випустив на заміну атакувалиних гравців, котрі мали скористатися наступною помилкою Габріела чи Бельяріна, котрих було чимало. Арсен зрозумів, що не можна давати шансу атаці суперника проявити себе і випустив Коклена, аби забезпечити впевнену гру в центрі поля, проте їхня атака від цього рішення також не виграла.

Саутгемптонська схема 4-3-3 виявилася ефективнішою. За найменшої можливості всі три гравці нападу вибігали вперед, не даючи супернику часу для роздумів. Але при захисті на вістрі залишався лише один гравець, а інші двоє опускалися в центральну зону, щоб не дати «Арсеналу» відчуття комфорту. Можливо саме через це «канонірам» так важко давалися початкові фази атаки. Адже розвиток їхньої атаки має специфічний характер, за якого тріо атакувальних гравців знаходяться майже на лінії офсайду, щоб, в разі чого, отримати загоструючий пас. Почергово вони виходять до партнера, щоб перепасуватися і звільнити зону для атаки. Часто це приносить свої дивіденди, проте цього разу це тріо було недосяжним, адже його відрізали від решти команди тим таки насиченим центром поля.

Не можна сказати, що «Арсенал» не мав нагод відзначитися. Мав, навіть стовідсоткові, але вони їх не реалізували.  Схоже на те, що прокляття лютого місяця залишається. Вже чотири поспіль гри лондонці не виграють і опустилися вони також на своє звичне четверте місце.

«Саутгемптон» останнього часу набрав чудову форму. В це трансферне вікно їм вдалося зберегти команду, тож в зоні Ліги Європи ще можуть бути несподіванки. Проте до неї ще треба дотягнутися, адже відстань 6 очок чимала, проте досяжна.

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты