Tribuna/Футбол/Блоги/Велкам ту май блог/Що показав Інгулець у першому матчі УПЛ?

Що показав Інгулець у першому матчі УПЛ?

Суб’єктивна рецензія на дебют «Інгульця»Петрове.

Автор — Vitaliy Matskiv
23 августа 2020, 18:53
4
Що показав Інгулець у першому матчі УПЛ?

Інгулець – команда з великими амбіціями

Ще два сезони тому, команда з Петрова, зробила велике досягнення, дійшла до фіналу кубку України де поступилась Шахтарю, в цей вечір усім хотілось, ще одного чуда від гравців Інгульця. Нажаль у цей день, фортуна не посміхнулася їм, а президент клубу Поворознюк( не Дмитро, котрого тут більшість знає, а Олександр) пообіцяв, що команда ще себе покаже. І ось через рік ми бачимо дебют у еліті українського футболу.

Про стиль гри:

Перед матчем нам малювали 1-4-2-3-1(фото 1), за такою схемою команда атакує, при обороні це 1-5-3-2(фото 2)

(Фото 1)

(Фото 2)

На фото №2, варто звернути увагу на пресинг Інгульця – він починається у midl-block, тобто у середині поля, гравці активно вдаються до нього.

 Стиль гри Інгульця буде заохочувати вболівальника до перегляду матчів за участі цієї команди. Так як команда мінімізує лонгболи і грає у короткий пас, такий собі «Ман.Сіті»!)

Гравці із Петрова вдаються до лонгболів лише у таких випадках, де немає змоги віддати пас і опонент зажимає на флангах(Це і було потрібно робити гравцям Дніпра, змушувати Інгулець віддавати пас на крайнього захисника і там його активно пресингувати, так як у повітрі в Інгульця великі проблеми, але про це пізніше)

Тут можна побачити задум в білд-ап’i Інгульця(фото 3)

(Фото 3)

На фото гравець Інгульця віддасть пас Семенка(оранджева стрілка) той у свою чергу помилиться, проте гравці Дніпра не скористаються таким моментом. Тут не так важлива помилка, як задум, навіть при high-block пресингу від Дніпра, Інгулець не грає лонгболами, а виходить з під-пресингу через пас.

Інгулець грав першим номером проти Дніпра і це похвально

Команда лише перейшла у вищу лігу і зразу хоче показати, що вони планують диктувати свій футбол.

За володінням Інгулець переграв Дніпро, це можна пояснити обережним стилем Інгульця, якщо немає варіанту для просування м’яча, гравці не ризикують давати пас між лініями, та не грають лонгболами, вони віддають ЦЗ, котрі в свою чергу розпочинають атаку віддачаючи передачу на фланги, або ж відпасовують на ВРТ(ФОТО 3)

(Фото 3)

Ще одна ізюменка у грі Інгульця, це комбінації(звичайно це комбінації примітивного рівня, та і виглядають вони не як в АПЛ чи Ла Лізі, проте на все свій час)

Ось як відбувався гол Інгульця, до речі після пропущеного голу, команда лише додала і у висновку найшла свій момент(фото 4-5)

Команда часто грала на третього коли м'яч на фланзі.

(фото 4)

(Фото 5)

Мінуси та висновок:

Інгулець приємно здивував своєю грою, команда має майбутнє, але не все так яскраво.

Нічійний результат це + для Інгульця, але були і проблеми, а саме – з грою на 2 поверсі. Це слабе місце команди із Петровр, якщо команда не буде вирішувати цю проблему, то на дистанції команди адаптуються до такого футболу і тоді буде важко на щось розраховувавти.Не володію статистикою, проте на «око» було видно, що у верховій боротьбі Інгулець серйозно поступався.

Загалом позитивний відтінок залишив Інгулець, цікаво буде поспостерігати на дистанції за командою.Лавриненко запровадив футбол, якому точно місце в УПЛ, але проти команд з"першої шістки"важко буде показувати даний стиль. Якщо Інгулець пофіксить проблеми на 2 поверсі впродовж сезону, то має усі шанси протягом двох сезонів повторити досягнення «Колоса» і поборотись за першу шістку.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов