Tribuna/Футбол/Блоги/Велкам ту май блог/Зоря у єврокубках. Що показала команда Скрипника за 2 матчі?

Зоря у єврокубках. Що показала команда Скрипника за 2 матчі?

Сьогодні поговоримо про гру Зорі в ЛЄ та розглянемо її тактичні дії на полі.

Автор — Vitaliy Matskiv
1 августа 2019, 21:00
1
Зоря у єврокубках. Що показала команда Скрипника за 2 матчі?

Перший матч

У першому матчі команда Віктора Скрипника показала, що на зборах байдики не били, а працювала над покращенням тактичної гри. Як вже відомо на зборах не було жодного легіонера, лише українці. Так і на матч проти Будучності вийшло у старті 11 українців. Аж душу гріє коли дивишся на таке, та ще й вони і футболу хороший продемонстрували.

Ось так виглядав старт:

Головна ударна сила у матчі - крайні захисники.

Неозброєним оком було видно, що Зоря робила ставку на свої фланги. Но у старті не було вінгерів, там грали крайні захисники(на скріні видно схему за якою переважно атакувала Луганчани. Іванісеня рідко підключався до атак, частіше грав як 3 ЦЗ, але це при обороні. У атаці будь-хто з тріо Кочергін-Юрченко-Хомчановський, міг стати 3 форвардом, тоді як двоє інших грали у півфлангах.)

Якщо говорити про стиль гри Зорі, то він змішаний, якшо м’яч у центрі, гравці розігрували комбінації через короткий пас, якщо потрібно було розіграти через фланг, це відповідно вертикальна передача. Часто такі передачі віддавали 2 ЦЗ - Чеберко та Вернидуб. На скріні з м’ячем Вернидуб, він зробить вертикальну передачу на Михайличенко, а той у свою чергу залишиться 1в1 проти захисника “Будучності”. Так як чорногорці грали досить компактно, флангові гравці часто залишались віч-на-віч з опонентом.

Перший гол прийшов саме з флангів. Хомачановський віддав на Михайличенко той в свою чергу прострілив на 11 метрів, де без опіки опинився Громов, він використовує цей шанс і рахунок 1-0.

Другий гол Зорі, це рівень “Будучності”.

До речі, ось такими передачами ЦЗ Зорі відрізали гравців “Будучності”:

З цим матчем закінчили, далі лише можна було хвалити Зорю, тож переходимо до матчу у Запоріжжі.

Матч-відпоівдь.

У матчі-відповіді, Віктор Скрипник зробив декілька змін, і це повпливало на гру.

Замість Шевченка у воротах стояв Махарадзе, в захисті на ПЗ вийшов німецький легіонер Абу-Хана і не потрапили у заявку Юрченко та Будківський, замість них зіграли Лєднєв і Луньов.

Зоря з перших хвилин віддала ініціативу чорногорцям і почала грати 2 номером.”Будучность”навіть мала декілька моментів забити, але фарт явно був не на їхній стороні в той день.

У цьому матчі як і у першому Іванесеня опускався та сполучав атаку і дефенс,був таким собі “плеймейкером” . Часто робив перегруз на одному з флангів при обороні(скрін1), тому суперник був змушений робити передачу назад, або лонгболому давати у штрафну.(скрін2).

Іванесеня з центру змістився на лівий фланг, де зробив ще один варіант для передачі.(№1)

Іванесеня на правому фланзі робить перегруз на користь своєї команди.(№2)

Якщо говорити про зміни, то Абу-Хана, який заміняв Михайличенка, показазав не найкращу взаємодію з партнерами, але сказати, що це поганий трансефер рано, потрібно ще час для адаптації. Лєднєв з Луньовим показали впевнену гру, але це все було після 34 хвилини. На 33 хвилині гри, суддя вбив інтригу у матчі, давши 2 вилучення для гравців “Будучності”. Далі немає різону розбирати, Зоря забила ще 1 м’яч, а далі вже просто гратись у собачки з чорногорцями.

Висновок: Зоря показала хорошу гру в першому матчі, що не скажеш про гру-відповідь, де без вилучення на 33 хвилині, могла бути ще яка-не-яка інтрига. Бажаю успіхів команді Віктора Скрипника, ця команда має майбутнє!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов