Tribuna/Шахматы/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Рецензія на фільм «Бетмен»

Рецензія на фільм «Бетмен»

Чергова екранізація історії про культового героя.

Автор — intermezzo
6 июля 2022, 17:45
2
Рецензія на фільм «Бетмен»

Ніч, вулиця, ліхтар, аптека, латекс, дощ. Багато дощу. Багато темряви. Смуток. Аве Марія.

Вітаю, тепер ви знаєте сюжет нового "Бетмена". 

Якщо серйозно, то оцінити цей фільм досить складно, оскільки мені він здався дуже суперечливим. 

Наприклад, є цікавий візуальний стиль. Але цей візуальний стиль у поєднанні з вельми помірним розвитком сюжету під кінець починає дратувати. 

Є нове трактування Брюса Вейна і Бетмена. Бетс, як для перших років своєї підпільної діяльності, непоганий, та й брутальності ніби вистачає, але оцей Вейн Паттінсона - найгірший з усіх що я бачив. 

Багато оглядачів наполягали на тому, що суть цього персонажа якраз у його вмінні поєднувати протилежності в одній особі - веселого мажора Вейна і похмурого Бетмена. Найкраще подібний дисонанс був помітний ще в Кітона; Клуні та інші порнопародії я, з вашого дозволу, пропущу.

Паттінсон найбільше нагадує депресивного Бейла у ролі молодого Брюса, але той Брюс все-таки дослухався до порад Альфреда і Фокса і почав грати роль недалекого синка олігарха. Мені саме Брюс від Бейла не дуже зайшов, але його Бетмен був на рівні. 

У випадку з Вейном Паттінсона-Рівза я таких протилежностей не побачив: фактично, ми увесь час споглядаємо за Бетменом, який міняє костюми. І тупить. Чорт, як же він тупить!

Де той геніальний детектив, якого всі очікували побачити? Ну як де, в коміксах. 

Тут в нас реалізм (умовно-кіношний), тому розслідувати гучні злочини будемо навпомацки, як у сільському райвідділі...

Що точно сподобалось, так це операторська робота і музичний супровід в тон фільму. 

Непогано зіграли актори-антагоністи: Дано, Туртурро, Фаррелл. Але їхні персонажі були прописані невдало і пішли в нікуди. Вся сюжетна лінія Фальконе, таке враження, була побудована щоб в один прекрасний момент "злити" його. Ріддлер вибудовував свої схеми для того, щоб ... Не знаю навіть, що. Грим у Пінгвіна, звичайно, топовий, але сам персонаж виглядав не дуже органічно. 

Кішка від Зої Кравітц мені взагалі не сподобалась, а Альфред Енді Серкіса нагадував набридливого родича, який одного разу напросився в гості і ніяк не поїде. 

Запитань типу "чому Бетмену не стріляють в обличчя" задавати не хочеться - врешті-решт, це кінокомікс, але! Якщо ви так вдарились у реалізм, то давайте все ж не робити з Бетса Людину-павука, який може впасти з даху будівлі куприком на асфальт і спокійно (майже) піти далі. 

Прочитавши (надіюсь) це все, ви можете подумати, що новий "Бетмен" це якийсь треш.

Ні, фільм має певні переваги та декілька непоганих сцен, але для загального позитивного враження цього замало.

5 з 10

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты