Tribuna/Шахматы/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Рецензія на фільм «Ліга справедливості Зака Снайдера»

Рецензія на фільм «Ліга справедливості Зака Снайдера»

Дива трапляються.

Автор — intermezzo
24 марта 2021, 11:44
10
Рецензія на фільм «Ліга справедливості Зака Снайдера»

Отже, це все-таки відбулося: режисерська версія супергеройського епіку від DC нарешті побачила світ. 

"Снайдеркат" пройшов довгий шлях від перебування тільки в голові режисера до релізу, і весь цей шлях його підтримували фанати. В принципі, можна сміливо констатувати, що це однозначна перемога активного суспільства над корпорацією. І цей нюанс тільки підігрівав інтерес до фільму. 

Але побоювання всерівно залишались: а раптом версія Снайдера - це просто збільшена поробка від Уїдона/продюсерів і глядачі марно сподівались на диво? Дивно це визнавати, але і тут все відбулося як у казці, і на виході ми отримали хороший супергеройський бойовик рівня перших "Месників", але зі своїм унікальним графічним стилем, персонажами та акторською грою.

Особисто в мене були додаткові побоювання на тему того, що Снайдер захоче зробити з "Ліги" нових "Хранителів" і занадто заграється у символізм, діалоги та нео-нуар. Побоювання не справдились, і усі додаткові сцени, діалоги та розкриття персонажів були абсолютно доречними. Не дуже доречними багатьом видаються останні 30 хвилин фільму, які виглядають як довга сцена після титрів в Марвел. 

Я спочатку теж так вирішив, але окрім очевидної сцени в стилі "ага, дивіться, а він ще живий і злий" Епілог показує нам, якими могли бути продовження фільму, оскільки, за словами самого Снайдера, він планував трилогію і вже мав приблизний сюжет. 

Як ви вже помітили вище, фільм складається з декількох логічних частин і Епілогу, які, очевидно, готувались під серіальний формат з хронометражем у 30-50 хвилин. Чи виглядає це автентично у вигляді 4-годинного фільму? Як на мене, логічніше було б розбити фільм на декілька серій, але і у вигляді фільму все виглядає досить органічно та цілком заслуговує на статус "Супергеройського полотна", особливо на фоні тої порнопародії без порно, яку випустили у 2017 році.

Чи є в "Снайдеркату" недоліки? Звичайно. Якщо ви не сприймаєте режисерський стиль Снайдера та загравання із слоу-мо, цей фільм може вам не сподобатись. Також можна відзначити затягнутість деяких сцен, що не впливають на сюжет, та відсутність пристойного музичного супроводу.

Для мене ці недоліки не були суттєвими, тому з впевненістю можу констатувати, що Снайдеру та фанатам було за що боротися, і на виході ми отримали навіть більше, ніж очікували. 

Restore the SnyderVerse!  

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты