Tribuna/Шахматы/Блоги/Фільми, серіали, анімація/Рецензія на серіал «ВандаВіжн»

Рецензія на серіал «ВандаВіжн»

Перший супергеройський серіал від «Disney+»: який він?

Автор — intermezzo
8 марта 2021, 11:02
4
Рецензія на серіал «ВандаВіжн»

Перший самостійний серіал від Дісней+ про супергероїв Ванду та Віжна не міг не зацікавити такого любителя кінокоміксів, як я.

Традиційно для будь-якої прем'єри від Марвел, навколо серіалу було безліч теорій та припущень, і найбільше цих теорій традиційно йшло від мамкиних конспірологів з Ютубу. Чого нам тільки не обіцяли: і Доктора Стренджа, і нових суперзлодіїв, і безпосередній зв'язок з другою частиною Стренджа або третьою частиною Павука, і повернення Ртуті, і нових супергероїв.

Що з цього виправдалось, а що ні, я, звичайно ж, не скажу. Головне, що вам потрібно зрозуміти - це пропорційність отриманих вражень від кількості очікуваних вражень. Тобто якщо ви очікували побачити щось неймовірне на рівні "Месників", то на виході точно отримаєте розчарування.

Що ж таке "ВандаВіжн"? Це точно новаторський і цікавий серіал, який поєднує в собі не тільки традиційну супергероїку, а й достатню кількість драми, комедії та алюзій на ситкоми минулих часів.

Ці алюзії і посилання на шоу різних епох - з 50-х по наш час - складають половину серіалу (перший сезон буде останнім) і для мене вони були набагато цікавішими, ніж традиційні розбірки у фінальних серіях - куди ж без них в Марвел?

Також цікавою є загадка самого міста Веств'ю та його жителів. У поєднанні з традиційними пасхалками, розкиданими по серіалу (костюмчик Ванди на Хелловін - топ) та навіть в інтегрованій рекламі, подібний сюжетний хід однозначно додає серіалу плюсів.

Очікувано, візуальна частина серіалу заслуговує найвищої оцінки. Тут тобі і чорно-білі серії, і яскраві, і розкриття здібностей Ванди. Гра Елізабет Олсен та Пола Беттані - це ще один безумовний плюс.

З мінусів, в першу чергу, хочу відзначити незрозумілу моральну оцінку діям деяких героїв: утримання заручників і катування подається як "ну, з ким не буває"... Пробачте, що?

Не знаю, чи записувати в мінуси типову побудову сюжету для супергеройського кіно - я думаю, тут ви самі про все здогадались ще до початку перегляду.

Але ці мінуси не є настільки суттєвими, щоб перекрити загальне враження від серіалу. А воно точно позитивне.

8 з 10

Другие посты блога

Рецензія на фільм «Дюна»
31 октября 2021, 08:16
3
Все посты