Tribuna/Киберспорт/Блоги/CS2 проти Valorant: хто король FPS шутерів?

CS2 проти Valorant: хто король FPS шутерів?

Автор — FAQCS
14 декабря, 18:42
CS2 проти Valorant: хто король FPS шутерів?

CS2 vs Valorant

Популярність FPS шутерів зростає з кожним днем і стає зрозуміло, що на нас чекають все нові й нові ігри, які занурюватимуть нас із головою в змагальні битви. На сьогоднішній день є два мастодонти, звичайно ж, CS2 і Valorant. Ігри кардинально відрізняються одна від одної, але є і точки дотику, про які ми сьогодні поговоримо і вирішимо, хто ж зможе зайняти трон і стати воістину коронованим шутером.

Чим так схожі CS2 і Valorant?

Якщо не вдаватися в подробиці, то, по суті, ми можемо бачити два FPS шутери, в яких на нас чекає однаковий геймплей: вбивай ворогів, став бомбу і вигравай раунд, але чи все так просто? Давайте розбиратися.

Valve завжди намагалися робити свої шутери якомога більш наближеними до реальності, чого не скажеш про Riot. Вони вирішили піти вже протоптаною стежкою і зробили не тільки цікавий і жвавий шутер, а й унікальний, аналогів, у якого досі немає. Незважаючи на відмінність у стилістиці обох шутерів, схожість є в концепції, якої дотримуються обидві компанії. Створити ідеальну гру, яка підійде як пересічним гравцям, що просто хочуть розслабитися, так і професіоналам, які витрачають свій вільний час на вдосконалення своїх навичок.

Незважаючи на схожість ігор, є і кардинальні відмінності, завдяки яким кожен може визначитися, у що він хоче пограти, і зараз саме час поговорити саме про них.

CS2 і Valorant: у чому різниця?

Варто почати з першої та основної відмінності, звісно ж, стилістика проєктів. CS2 є більш наближеною до реальності, що і приваблює багатьох користувачів, адже не всі люблять "мультяшну", якщо її можна так назвати, графіку, яку ми можемо спостерігати якраз-таки у Valorant. Виходячи тільки з цього ви можете зробити вибір у що пограти, достатньо лише визначитися, який концепт вам ближчий.

Далі не можна не згадати косметичні предмети, які є як у грі від Valve, так і в творінні Riot, але й тут є одне але. У CS2 практично всі предмети, які ви отримуєте, вдасться продати на торговельному майданчику Steam або ж сторонніх маркетплейсах, що ж стосується Valorant, то тут така функція, на жаль, відсутня. Це означає, що всі косметичні предмети стають лише картинками, а в CS2 - ще й непоганим способом заробити.

Звісно, ці чинники можуть допомогти вам визначитися з вибором, але є й більш ключові відмінності, які в більшості випадків допомагають новачкові зробити вибір.

Ключові відмінності між іграми

Крім очевидних відмінностей, які ми вже встигли відзначити вище, є й ті, про які згадують досить рідко, адже вони, скажімо, не зовсім на поверхні, і для того, щоб їх виявити, потрібно провести деякий час в обох шутерах.Давайте розглянемо їх докладніше.

Тикрейт

Тикрейт і античит завжди були проблемами серії ігор Counter Strike, особливо починаючи з CS:GO. Багато гравців скаржилися на те, що гра просто не реєструє їхні дії на 64 тикрейті: не зараховуються влучання, а мувмент стає більш незграбним. З анонсом CS2, Valve також представили нову систему реєстрації дій гравців - так званий subtick. Багато хто розраховував на те, що ситуація кардинально зміниться, але, на жаль, ми побачили, по суті, ті самі 64 тіка, просто в новій обгортці.

Що ж стосується Valorant, то тут все набагато приємніше. Щоб пограти на 128 тику, вам не потрібно заходити на сторонні сервери Faceit або Fastcup, достатньо лише запустити матч з головного меню, що, погодьтеся, в рази простіше.

Античит

Незважаючи на всі спроби Valve зменшити кількість читерів у їхній грі, з виходом CS2 ситуація тільки погіршилася. Тепер зустріти читера в рази простіше, ніж будь-коли, особливо якщо ви граєте на високих рангах у режимі Premier. За словами багатьох сильних гравців з топу і кіберспортсменів, високі ранги в CS2 і регіональний ТОП багато в чому складається з читерів або з тих гравців, які користувалися софтом.

Зі свого боку система захисту від шахрайства Vanguard, яка присутня в шутері від Riot, чудово справляється зі своїми завданнями і вважається одним із найнадійніших античитів, скажімо чесно, цілком заслужено. Хоча останнім часом ходять чутки про новий захист у CS2, на який з нетерпінням чека

Кіберспорт

Riot активно підтримує розвиток локальних турнірів, створюючи 23 субрегіональні ліги в різних країнах Азії, включно з Сінгапуром, Індією, Індонезією, Японією та іншими. Це дає змогу гравцям відчути себе частиною світової спільноти і надихає на розвиток своїх навичок.

Що ж стосується CS2, то незважаючи на широке поширення, створення локальних ліг не завжди відбувається так швидко через складнощі адаптації. Гра має величезну базу гравців по всьому світу, але її кіберспортивна сцена, на жаль, найчастіше орієнтована на Північну Америку, Південну Америку та Європу, упускаючи можливості для місцевих талантів з Азії та інших регіонів.

На закінчення: що ж вибрати?

Ми не можемо схиляти вас до того чи іншого шутера, але ми постаралися надати достатньо інформації, щоб вам було набагато легше визначитися з тим, у що пограти сьогодні ввечері. Не варто приховувати, що на даний момент Riot перевершує Valve за багатьма пунктами, але справжні фанати серії в них вірять і чекають кардинальних змін, які точно зможуть зробити серію CS знову великою!

Другие посты пользователя

Як заробити на CS2?
8 декабря, 00:52
5
Чого бракує в CS2?
8 ноября, 16:44
1
Все посты