Tribuna/Киберспорт/Блоги/Історія українського кіберспорту з CS

Історія українського кіберспорту з CS

Автор — FAQCS
3 ноября, 19:55
2
Історія українського кіберспорту з CS

Історія українського кіберспорту відіграє величезну роль у сприйнятті української культури загалом. Адже світ уже давно зрозумів, що кіберспорт - це серйозна дисципліна, про яку не можна забувати.

Сьогодні ми згадаємо найзнаковіші моменти в історії українського кіберспорту і зрозуміємо чому він зараз такий, який він є.

Ера NaVi у CS 1.6

У жовтні 2009 року Мурат "Arbalet" Жумашевич із Казахстану запропонував ідею створення кіберспортивної організації на турнірі Intel Extreme Masters в Дубаї. Під назвою Natus Vincere (з лат. — "народжені перемагати") вони зібрали професійну команду з Counter-Strike, включаючи гравців starix, Edward, markeloff, ceh9 і Zeus, з ZeroGravity в якості менеджера. NAVI швидко здобули популярність завдяки високій майстерності та багаторічному досвіду в турнірах.

Їх найбільшим внеском і особистим досягненням став 2010 рік, бо їм вдалося виграти 3 найбільш важливих турніри того року - Intel Extreme Masters, Electronic Sports World Cup и World Cyber Games 2010.

CS:GO: ера українських команд на чолі із NaVi

На момент, коли всі вже перейшли в CS:GO, почало з'являтися ще більше команд. Хтось робив заміни, хтось навпаки збирав команду з вільних агентів, але в підсумку на арену вийшли всім знайомі NaVi і FlipSid3 і HellRaisers, які тільки набирають обертів.

З NaVi все зрозуміло, великі заміни, безліч програних турнірів і навпаки солодких перемог, але за підсумком оптимальний склад, якому вдалося очолити топ-1 рейтингу: s1mple, electronic, Perfecto, BoombI4 і b1t.

FlipSid3

FlipSid3 ж ніколи не були фаворитами на турнірі, але легендарний B1ad3 свого часу показував дуже крутий CS. Легендарний склад, за який на той момент виступали: Андрій "B1ad3" Городенський, Денис "electronic" Шаріпов, Ян "waylander" Рахконен, Георгій "WorldEdit" Яскін і легендарний Єгор "markeloff" Маркелов. Усі фанати хотіли побачити Єгора часів NaVi в CS 1.6 і завжди дуже тепло зустрічали FlipSid3 на великих турнірах.

HellRaisers

HellRaisers також не стояли осторонь і намагалися виховувати молодих талантів. Незважаючи на те, що воістину легендарним складом вважається така п'ятірка: ANGE1, DeadFox, Zero, STYKO і bondik. Вони непогано проявляли себе на про-сцені, але якихось аж надто великих досягнень не досягли, крім одного. У цій команді, можна сказати, виріс Олександр s1mple Костильов, якого, до речі, визнали найкращим гравцем у CS:GO, а це вже багато чого варте!

CS2 и Monte

Справжнім відкриттям у CS2 стали Monte, які почали показувати дуже непоганий CS ще з BLAST Paris Major 2023, де дісталися до плей-оф. Після цього від них пішов BOROS, але незважаючи на це хлопці продовжили показувати непогані результати під проводом sdy.

woro2k, який обіцяв зустрінеться з s1mple і помститися йому в протистоянні, зробив це, та й загалом команда має дуже барвистий вигляд і повністю уособлює вільний дух українців на світовій кібер сцені CS.

Ми будемо й надалі тримати вас у курсі всіх найцікавіших новин Counter Strike в нашому блозі. Справжньому українському кіберспортивному блозі - FAQCS!

Другие посты пользователя

Як заробити на CS2?
8 декабря, 00:52
5
Чого бракує в CS2?
8 ноября, 16:44
1
Все посты