Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольні історії/Обыкновенный человек

Обыкновенный человек

Частина І. З чого все почалося

Автор — sebmoran
3 августа 2014, 19:16
1

Уемблі, фінал Ліги Чемпіонів. Це - німецький вечір, протистояння молодості і досвіду, емоцій і холодного розрахунку. Церемонія відкриття завершилась, команди вийшли на поле, гімн, що хвилює кожне серце вболівальника пролунав. В об'єтиви камер потрапляють тренери команд. Клопп старається не показувати хвилювання і нервово усміхається в камеру, Хайнкес холоднокровно протирає окуляри. Це останній шанс для нього, наступного сезону Баварію тренуватиме Пеп Гвардіола...

Народився Юпп у багатодітній сім'ї коваля, де був дев'ятою дитиною з десяти. Як і годиться німцю (не тільки бідного походження) Хайнкес вважав, що досягне успіху тільки при наполегливій і старанній праці, тому ці риси проявлялися ще в дитинстві. Він хотів стати архітектором. Працюючи штукатуром, паралельно грає за юнацьку команду менхенгладбахської Боруссії, з цією командою він зв'яже майже всю кар'єру гравця. Після трьох сезонів у Менхенгладбаху, Юпп переходить до Ганноверу. Наступні сезони не найкращі в його блискучій кар'єрі, результативність падає. В цей час рідна команда проводить прекрасні сезони і врешті-решт Хайнкес повертається додому, який він більше не покине.

Протягом наступних років Юпп багато забиває, двічі (74, 75) стає кращим бомбардиром чемпіонату, а команда стає чотириразовим чемпіоном. Високу результативність Хайнкеса можна пояснити його типом характеру. Колишній одноклубник Юппа, легендарний Нецтер завжди дивувався його дисципліні, порядку, якого він прагнув всюди. Коли команда залишала роздягалку, Юпп залишався і прибирав сміття. Крім великої кількості клубних титулів, Хайнкес є чемпіоном Світу і Європи. Він третій бомбардир Бундесліги за всю історію (більше тільки у Мюллера і Фішера). Завершив кар'єру гравця Юпп у 1978 році, в наступні роки рівень гри Боруссії почне падати. Але над цим потрібно буде думати молодому тренеру.

Далі буде...

Матеріалу про молоді роки Хайнкеса мало, а тупо переписувати матеріал журналу футбол №64, 2013 не хочеться (кому цікаво, там більше і краще).

Лучшее в блогах
Больше интересных постов