Королівська кров

Спроба зрозуміти трансферну політику Реала

Автор — sebmoran
22 июля 2014, 15:19
4

– Вы несетесь во весь опор, Хили, не разбирая дороги. А впереди вас ожидают преграды, рытвины и страшное падение. – Сэр. – И когда вы рухнете, – сверкнув очками, сказал Меддлар, – я буду смеяться и кричать ура. – В вас скрыта душа милосердного христианина, сэр.

                                                                                                                 Стивен Фрай «Лжец»

 Не встиг завершитись Чемпіонат Світу, як футбольну громадськість почали відволікали чутками про трансфер Тоні Кроса, Хамеса Родрігеса... Тепер трансферне вікно розпахнуте, і на нас так і ринуться новини. Луіс Суарес перебрався до Каталонії, Жозе Мауріньо практично вкомплектував команду, Ван Гал, здається, хоче купити всіх, що тут говорити, Арсенал проводить вдалу кампанію. Здавалося б, подвиги Венгера на трансферному ринку (приємний і одночасно несподіваний факт) для людини, яка більш – менш регулярно слідкує за футболом (ну і можливо трансфер Суареса) стануть головними подіями цього трансферного літа. Звісно Флорентіно Перес такого не потерпить. Реал підписав Кроса і найближчим часом буде представлений Хамес.

Трансфер Хамеса обійдеться "галактікос" близько 60 мільйонів фунтів, шестирічний контракт буде підписаний в середу

Атакуюча лінія мардиского клубу переповнена, але це здається швидко мине. Ясно, що серед такого набору виконавців Іско не буде основним гравцем. Кар’єру молодий плеймейкер продовжить у Ліверпулі або повернеться під керівництво Пелегріні у Манчестер Сіті. Справжня боротьба розгорнулась за Хедіру, останнього хочуть Венгер і Мауріньо. Цього трансферу я зрозуміти не можу, адже тоді з справжніх опорників залишаються тільки Хабі Алонсо і Ілльяраменді. Баск, хоч і останні п’ять років був справжнім лідером півзахисту вже у віці 32 років, а молодий іспанець хоч і вважається його наступником, поки не показує гри, що від нього очікують. Модріч і Крос півзахисники, які у відборі і руйнуванні атак явно поступаються Самі.

  Звісно, основним трансфером у Мадриді цього року буде підписання Хамеса Родрігеса, що неминуче призводить до від’їзду Ді Марії, який найімовірніше продовжить кар’єру в Парижі.

 І все таки, Хамес переходить до Мадрида скоріше на емоціях, ніж через холодний розрахунок і необхідність. Він до останнього часу не був настільки відомою фігурою у футбольному світі. Минулого літа нашумів його і Маутіньо трансфер до Монако, а оскільки французький чемпіонат є далеко не найпопулярніший зараз, крім того, Монако не виступало в Лізі Чемпіонів, тож після переходу з Порту, він майже рік знаходився в тіні. Потім був блискучий ЧС, заяви про мрії грати в Мадриді, згода власників монегасків на трансфер. Можливо я глибоко помиляюся, але хіба в Бразилії Ді Марія виглядав гірше? І взагалі чи поступаються Архель ігровими якостями? Навіщо ці постійні гучні трансфери? Звісно колумбієць молодий і талановитий, але в Реалі таких гравців немало. І навіщо переможцю Ліги Чемпіонів, добре укомплектованій команді така кардинальна перебудова. Так, аргентинця хотіли продати ще минулого літа, але переквалікувавшись у центрального півзахисника, він став однією з ключових фігур у колективі. Та й з першого погляду не видно позиції німця у команді.

   

 Після двох перемог у 2000 і 2002 Реал купив Бекхема, Оувена, Вудгейта, Гравесена... Ці трансфери не виправдали себе. Звісно рівень данця і близько не такий, як у Хамеса чи Бейла, а сам факт купівлі заради купівлі попахує банальним шопінгом. Але у цьому увесь Реал, команда, що дивує, часом розчаровує. Хоч трансфери здаються дивними, сподіваюсь Анчелотті впорається.

Лучшее в блогахБольше интересных постов