Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Типове «Динамо»: створили проблему на рівному місці, щоб героїчно її вирішити

Типове «Динамо»: створили проблему на рівному місці, щоб героїчно її вирішити

Вирвали перемогу, але цього замало.

Автор — Ірина Козюпа
22 февраля 2020, 23:40
27
Типове «Динамо»: створили проблему на рівному місці, щоб героїчно її вирішити

Олексію Олександровичу, якщо вас змушують тренувати «Динамо», дайте якийсь знак. Те саме питання стосується гравців киян. Хлопці, у вас такі емоції й погляди, наче в людей, які ненавидять свою роботу, але автоматично продовжують її виконувати.

Переможний гол Вербича в компенсований час вийшов класним. Але все, що було до цього – жах. Вірю в дива, але не настільки, щоб очікувати від «Динамо» якоїсь феноменальної гри. Просто сьогоднішній перформанс киян навіть при не дуже високих стартових очікуваннях розчарував. Без ідей, драйву та креативу. Ніби й інтрига є, і голи, і володіння м’ячем, але все дуже передбачувано і прямолінійно. Практично нічого нового у грі команди після зимових зборів.

Матч «Маріуполя» і «Зорі», який вони провели по вуха у болоті, дивився симпатичніше. Вже мовчу про естафети на чемпіонаті світу з біатлону. Яку гонку показали наші дівчата! Бо після подібних посередніх матчів і купи недавніх трансферних фейлів слова «та це ж «Динамо» звучать, як мем. Ніхто вже нічому не дивується.

За тривалу зимову паузу встигаєш відчути сум за УПЛ, хай це і не найкраща ліга світу, зате це своє рідне болото. Але після таких 90 хвилин залишається лише відчуття втраченого часу і розчарування. Команду покарали грою при порожніх трибунах – «Динамо» запросило школярів на стадіон Лобановського. Гарне рішення, тільки б не відбити дітям після цього любові до футболу.

У «Динамо» є великий потенціал і чимало передумов, щоб команду любили, захоплювалися її характером і грою. Сьогодні грав цікавий і молодий склад, чимало своїх власних вихованців, харизматичні легіонери. Нарешті, відновився від травм Міккель Дуелунд, від якого в Києві стільки очікувань.

Саме данець був дуже помітним на полі. Грав у центрі поля під нападником і розганяв атаки, бив зі штрафних, але Дуелунда першим замінили в «Динамо». Після цього на полі зовсім стало сумно. 

«Динамо» було дуже близьким до втрати очок, але героїчно врятувалось перед фінальним свистком. Плюс допомогли помилки воротаря «Ворскли» Дмитра Різника. «Ворскла» і Юрій Максимов заслужили на компліменти за свій футбол. На нічию вони точно награли. Полтавці виконали своє домашнє завдання на зборах – і склад підсилили, і над грою попрацювали. Тепер з оптимізмом можуть дивитися на боротьбу за виживання.

І ще один важливий аспект цього матчу. Вперше в УПЛ арбітри працювали з VAR, але жодного разу так і скористалися відеопереглядом. Не виникало настільки гострих моментів, де можна було б випробувати цю технологію. В решти випадках бригада Віталія Романова відпрацювала чітко. Навіть тут шоу не вийшло. А так, як «Динамо» зараз без Гармаша і Кадара, то у киян навіть жовтої картки ніхто не отримав.

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты