Tribuna/Футбол/Блоги/Beograd – gori!/Наступного року збірна України стане чемпіоном світу

Наступного року збірна України стане чемпіоном світу

Але лише неофіційним.

Блог — Beograd – gori!
Автор — Ігор87
27 ноября 2020, 14:54
12
Наступного року збірна України стане чемпіоном світу

Титул неофіційного чемпіона світу

Уперше ідея визначення футбольного чемпіона світу за правилами боксу спала на думку шотландцям. Від брутальних чоловіків у спідницях можна очікувати чого завгодно. Нащадки бунтівного Вільяма Воллеса стверджували, що, оскільки їхня збірна 15 квітня 1967 року першою перемогла збірну Англії після тріумфу останніх на Кубку світу, то й чемпіоном світу треба вважати саме їх.

Шотландцям, у підсумку, найдовше довелося володіти вигаданим ними ж титулом – 103 матчі. Збірні Англії (88 матчів) та Нідерландів (75) закривають першу трійку номінантів цієї дивної нагороди. Наразі всього 49 команд світу ставали неофіційними чемпіонами з футболу. Серед півсотні учасників цієї «битви бастардів» – навіть збірні КНДР, Зімбабве та Кюрасао. Проте України в цьому списку достойних немає.

Нині чинним неофіційним чемпіоном є збірна Італії. «Скуадра Адзура» отримала титул 7 вересня 2020 року в матчі Ліги Націй проти Нідерландів. Наступний захист «поясу» відбудеться наступного року на Чемпіонаті Європи.

Італія

Збірна Італії останнім часом радує немов келих амаретто на вечірньому березі моря. У Роберто Манчіні як тренера збірної на Апенінах спершу не вірили. Це й не дивно, адже до цього він два роки не працював. Один рік італієць влаштував собі безоплатну відпустку, а ще рік відпочивав вже за зарплату, тренуючи пітерський «Зеніт». За здобуте п’яте місце чемпіонату він отримав стільки, що потрапив до переліку 15 найдорожчих тренерів світу. Фактично за два роки Роберто здобув лише одну перемогу – серце Сільвії Фортіні.

Проте сумніви італійців поступово розвіялися, немов вранішній туман над озером Комо. Зараз збірна Італії прекрасна. Вона вражає своїм стилем, а Манчіні просто обожнюють. І є за що. Він постійно тасує колоду гравців, та результати команди від тих ротацій все одно не блякнуть. У матчах відбору на європейський форум італійці виграли десять матчів з десяти можливих, забивши космічні 37 голів при 4 пропущених.

Наступного року в рамках групового раунду Чемпіонату Європи Італії будуть протистояти Уельс, Туреччина та Швейцарія. Бюджетно, суворо, цікаво. Італія, з огляду на все вищесказане, – явний фаворит квартету. Звісно, сюрпризи можливі. Одні мають Бейла, який повертається до життя в тиші лондонської птахофабрики, інші вже оклигують від кризи і нещодавно видали матч-цукерку з хорватами, а декому немає рівних в усуванні своїх суперників у медичних лабораторіях.

Проте всього цього відверто замало, щоб створити суттєві проблеми для Італії. Додамо до цього фактор рідного поля: усі свої матчі «Скуадра Адзурра» проводитиме в Римі, а суперникам на ігри між собою доведеться літати до Баку.

Тому є всі підстави стверджувати, що італійці пройдуть свою групову дистанцію переможним маршем або як мінімум у жодній із трьох ігор не зазнають поразки й збережуть свій титул неофіційного чемпіона світу.

В статусі тріумфатора групи А, згідно з регламентом, в 1/8 фіналу їх чекатиме команда, що посіла друге місце в групі С.

Україна

«Поразка» України від швейцарців стала болючою й образливою. Вона виглядає абсурдною та несправедливою на фоні попередніх (найкращих в історії?) результатів збірної.

Андрій Шевченко однозначно виріс як тренер за останні роки. З наївного молодого чоловіка, «у якого була мрія», він став менеджером, спроможним зібрати топову команду помічників, налагодив гру збірної та показав себе послідовником кварцянівського стилю зі своїм «хлопчику, потім тобі буде не до сміху». Воістину, найкраще це збіговисько мотивують лише фізичні побої та дрібні каліцтва.

Суперниками «жовто-синіх» на чемпіонаті Європи наступного року стануть Нідерланди, Австрія та Північна Македонія.

Перші двоє явні фаворити квартету, хіба лишень віддамо невелику перевагу голландцям. Їхнє нове покоління гравців амбіційне, талановите та прагне перемог. Натомість атмосферу в роздягальні Австрії точно зіпсує Алаба, який останнім часом більше думає про ласий контракт у «Баварії», ніж про футбол.

Північна Македонія як держава – однозначний хедлайнер Європи 2020 року. Вони вступили до НАТО, зупинилися в кроці від Європейського Союзу, активно форсують отримання автокефалії за українським сценарієм. Вишенькою на торті стало потрапляння їхньої збірної на Чемпіонат Європи. Проте футбольні успіхи македонців на цьому закінчаться. При всій повазі, це найслабша команда групи С.

Зваживши всі ці моменти, можемо сказати, що збірна України навряд виграє групу. Слабо віриться в те, що вдасться одночасно прибити Голландію і Остеррайх. Це міцні збірні, укомплектовані статусними гравцями. Проте українцям цілком під силу поборотися за другу сходинку. Скальпи Іспанії та Португалії свідчать, що Шевченко знає, як отримати результат, і він точно прагне гучно про себе заявити. Збірники теж хочуть того ж, що і їхній шеф. Сучасне покоління гравців збірної України не схоже на всі попередні. Раніше вони спокійно сиділи на жирних контрактах в «Шахтарі» й «Динамо» та не особливо заморочувалися думками про професійний розвиток за кордоном. Сучасні ж збірники (принаймні більше їхня частина) марять Європою – їм енергійно махає обрубаним хвостиком Луї з Манчестера.

До того ж на друге місце для України натякає і календар. Австрійці або нідерландці – хтось із них точно випаде з гонки після очної зустрічі в другому турі. Календар же України нагадує пиріжечок: скоринка з обох боків і Північна Македонія, солоденька начинка, посередині. Якщо, припустімо, Україна виграє перший матч у представників країни тюльпанів, то на третій тур (після македонців у другому) виходитиме з простим завданням – припаркувати автобус і не програти. Якщо ж дебют з Нідерландами не вийде як перший млинець, залишиться план Б – перемагати Австрію в останньому турі, яка буде знекровленою через боротьбу з Нідерландами в турі попередньому.

Другий варіант видається навіть більш реальнішим – Україна переконливо виносила Сербію, тож по факту із іще однією балканською командою проблем не має виникнути. Серби Драгович, Арнаутович і Калайджич, босняк Станкович, хорват Перван. Варто лише сказати цим гравцям, що Косово то незалежна держава – всьо, їх можна брати голими руками. Балканську кров не вгамувати, навіть якщо з них змалечку роблять хор віденських хлопчиків.

У варіант, коли Україна переможе й Австрія, і Нідерланди не віриться – надто енергозатратна це справа, а резерви збірної лімітовані. Шевченко прагматик, він не стане витрачати всі наявні ресурси за можливості обійтися малою кров’ю. Та й загалом не віриться, що збірна України сама хоча б раз, та не спіткнеться. Можемо, вміємо, практикуємо.

Як підсумок, Україна посідає друге місце в групі С й виходить в 1/8, де на неї чекатиме збірна Італії.

Чемпіонат Європи 1/8

Прогнози – річ невдячна. Особливо в наші лихі часи, коли світом гуляє коронавірус, і планувати навіть день завтрашній – вкрай марна справа. Проте ніхто не забороняє принаймні помріяти. Отже, 1/8 Чемпіонату Європи: Україна–Італія.

Переможний марш «Скуадри Адзурри» має рано чи пізно закінчитися: колись програють усі. Шевченко знає Італію як свої п’ять пальців, тут навіть не варто вдаватися в подробиці. Збірники прагнутимуть якнайкраще показати себе, щоб звернути на себе увагу босів європейських клубів. Чемпіонат Європи – чи не найкраща реклама для футболіста, окрім персонального блогу на «Трибуні», звісно ж. Один із лідерів «жовто-синіх», Руслан Малиновський, як ніхто знає сучасну Серію А. Кривцов не має собі рівних у захисті проти міланського «Інтера» знанні репертуару Тото Кутуньйо.

Ці передумови дають підстави стверджувати, що збірна України переможе Італію на Чемпіонаті Європи наступного року й стане чемпіоном світу! Нехай навіть неофіційним.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Регбі проти апартеїду
1 января 2022, 14:40
19
Контейнер для сміття
25 декабря 2021, 16:05
22
Все посты