Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Павелко не дає інтерв’ю недружнім до нього ЗМІ вже 1000 днів. 60 жорстких запитань

Павелко не дає інтерв’ю недружнім до нього ЗМІ вже 1000 днів. 60 жорстких запитань

Саме час нагадати, скільки претензій назбиралось до президента УАФ.

Блог — Ноу Баланса
16 февраля 2021, 23:55
55
Павелко не дає інтерв’ю недружнім до нього ЗМІ вже 1000 днів. 60 жорстких запитань

Саме час нагадати, скільки претензій назбиралось до президента УАФ.

23 травня 2018 року Андрій Павлеко дав останнє зафіксоване нами велике інтерв’ю недружньому до нього ЗМІ. Це була розмова для видання «Левый берег» – остання на сьогодні, яка торкається різних тем діяльності очільника українського футболу і складається в тому числі з незручних запитань.

Відтоді запитати у Павелка щось каверзне вдавалось хіба що в обмежених рамках. Наприклад, в короткому коментарі під час публічних подій. Повноформатних неприємних розмов без теплої ванни нема уже 1000 днів.

З нагоди ювілею та після неодноразових та безрезультатних наших спроб домовитись про інтерв’ю Tribuna.com зібрала перелік запитань, які назбирались за цей час до Андрія Павелка, та вирішила опублікувати. 

Назбиралось їх чимало, ще більше пояснень вони вимагають – яким би не було рішення CAS по матчу Швейцарія – Україна.

***

Отже, пане Андрію...

1. Ви регулярно приходите на ефіри до телеканалів «Футбол», але вже майже три роки не даєте великих інтерв’ю іншим медіа. Tribuna.com досі не може домовитись із вами про розмову. Чому ви відкриті лише для дружніх до вас ЗМІ?

2. Як ви поясните прихильне ставлення до вас від телеканалів «Футбол», які ще на початку вашого президентства нещадно вас критикували?

3. При вас федерація змінила статут, продовживши президентський термін до п’яти років та ускладнивши процедуру висунення нових кандидатів. Навіщо?

4. Чи будете ви балотуватись знову на пост президента УАФ, попри відкриті проти вас кримінальні справи?

5. Наскільки виправдало себе будівництво заводу УАФ з виробництва штучного футбольного покриття, проти директора якого (Андрія Бондаренка) правоохоронці теж ведуть розслідування?

6. Чому завод передислокували в Краматорськ і який до цього стосунок має віце-президент УАФ та власник місцевого «Авангарда» Максим Єфімов?

7. Чи отримує сьогодні завод замовлення? Як він функціонує сьогодні?

8. Ви виступали за деофшоризацію українського футболу, натомість програма журналістських розслідувань «Схеми» виявила, як УАФ вивела 1 млн доларів спрямованих на будівництво заводу коштів через офшор в ОАЕ. Кому вірити?

9. НАЗК, НАБУ, Генпрокуратура та Нацполіція відкривала проти вас справи про можливе зловживання службовим становищем з освоєнням бюджетних коштів та ймовірно неправдиву інформацію в декларації. Про що у вас запитували слідчі під час допитів?

10. НАБУ також проводила обшуки в Будинку футболу. Чому ви називаєте звинувачення проти вас та УАФ фейками?

11. Які у вас докази того, що проти вас та УАФ вели замовлену інформаційну кампанію з дискредитації?

12. Якими способами ви відповідали на ці атаки?

13. Хто такий Олівер Реґан, який знімав документальний фільм, відбілюючи УАФ у справі про завод?

14. Чим ви погрожували швейцарському журналісту Арно Беда, за що вас навіть викликали на допит тамтешні правоохоронці?

15. Верховна Рада навіть створила Тимчасову слідчу комісію щодо вас. Хто допомагає протистояти усім порушеним проти вас справам?

16. Працівники УАФ з гучними іменами – Шевченко, Блохін та Бєланов – спільно критикували роботу цієї тимчасової слідчої комісії, захищаючи вас. Який ви маєте стосунок до цього?

17. Ваша активна підтримка ініціатив Зеленського – відновлення «Кривбасу» та реконструкція стадіону «Металург» у Кривому Розі – данина за лояльність до вас чинної влади країни та імунітет від неї?

18. У 2019 році лідер вашої політсили Петро Порошенко, за часів якого ви й зайшли на посаду президента УАФ, програв вибори Зеленському. Наскільки малим чи великим був тоді ризик втратити вплив та посаду у федерації?

19. В УЄФА у вас три посади – член виконкому УЄФА, голова комітету з питань статусу гравців, трансферів та агентів, а також заступник голови юридичного комітету. Наскільки визначальною для стрімкого кар’єрного зросту в УЄФА була ваша давня підтримка чинного президента організації Александра Чеферіна?

20. Які підстави були у ФІФА та УЄФА проводити проти вас внутрішні розслідування, в ході яких ви втратили членство в дисциплінарному комітеті ФІФА?

21. В єдиному інтерв’ю Tribuna.com за 2015 рік ви запевнили, що не будете прогулювати роботу в парламенті через футбольну діяльність. Чому вас не було на засіданні Верховної Ради якраз тоді, коли на Конгресі УЄФА вас обрали до виконкому організації? Чому такі випадки були не раз?

22. Ви обіцяли, що на фінал ЛЧ в Києві не будуть витрачати бюджетних грошей. Про що тоді говорять виділені Кабміном та Київрадою десятки мільйонів на підготовку міста до події?

23. Перед фіналом трофей Ліги чемпіонів опинився в руках вашого родича Олександра Налекрешвілі. Також з’явилось фото з кубком в руках вашої пасербиці, яке ви назвали фейком. Які цьому є докази?

24. Фінал Ліги чемпіоні Київ отримав уже за вашого президентства. Це суто ваша заслуга чи також тоді ще члена виконкому УЄФА Григорія Суркіса?

23. Справа Маріуполя, яка дійшла до Лозанни, каталізувала ваше жорстке протистояння з Григорієм Суркісом. В яких стосунках ви сьогодні? Ви вважаєте себе переможцем протистояння чи воно ще триває?

24. Який стосунок має ваш конфлікт із Суркісом до справи Мораєса та звернень федерацій Португалії та Люксембургу в УЄФА?

25. Розкажіть відкрито, які ще палки в колеса вставляв вам Григорій Суркіс?

26. Ігор Суркіс розповідав: «Павелко говорив, що йому потрібно вирішити питання по «Маріуполю» з Ахметовим». Чому ви вважаєте себе рівновіддаленим від усіх центрів впливу в українському футболі? 

27. Ви не раз вітали з днем народження Ахметова, але не вітали Суркіса. Чому?

28. Після рішення Лозанни по Маріуполю УАФ відсторонила Кочетова, Бандурка та Франкова, бо в процесі вони протистояли федерації, що є порушенням етичного кодексу УЄФА. Яким має бути покарання для вас у справі матчу Швейцарія – Україна, коли ви та УАФ виступили проти УЄФА в Лозанні?

29. Хто має бути покараний за поразку України у протистоянні з Швейцарією в УЄФА?

30. Якою є ваша відповідальність в цій поразці?

31. Яка у вас зарплата як у президента УАФ?

32. Перед вашим приходом на посаду у 2015 році ви назвали річний бюджет ФФУ – кілька десятків мільйонів гривень. Через два роки ви ж говорили уже про 10 млн євро. Завдяки чому відбувся зріст та який бюджет сьогодні?

33. Для чого було перейменовувати ФФУ в УАФ? Так ви хотіли відмежуватись від спадщини Суркіса?

34. Навіщо ви анонсували співпрацю ФФУ з сервісом контролю закупівель Prozorro, якщо федерація не провела жодних торгів у ній?

35. За час президенства у вас постійно більшає кількість віце-президентів. Зараз їх 11, тоді як в УЄФА всього 5, а в цілій ФІФА – 6. Навіщо? Чим це виправдано?

36. Розкажіть, чому і як кожен з ваших віце-президентів отримав цю посаду.

37. Чим конкретно допоміг на посаді віце-президента Назар Холодницький, якщо досі нікого не посадили за договірні матчі, а ініційований вами закон не працює?

38. Що робить в переліку віце-президентів УАФ Олександр Герега – колишній регіонал, який у 2014-му голосував за диктаторські закони?

39. Чому він не один такий у федерації, хто голосував за диктаторські закони?

40. Окрім лояльності до вас, чим ще Анатолій Дем’яненко заслужив посаду віце-президента УАФ?

41. Чи чекати появи на керівних посадах в УАФ інших лояльних до вас людей, популярних у футбольному середовищі?

42. Скільки отримують ваші віце-президенти?

43. Цитата Сергія Лещенка: «Політизація футболу захищає Павелка від атак Суркіса». Саме для цього УАФ ініціювала створення нових обласних федерацій поряд з неугодними старими, а їхніми очільниками ставали ваші колишні однопартійці?

44. Що взагалі політики та бізнесмени роблять у футбольній структурі, якій бракує кваліфікованих менеджерів?

45. З чим пов’язаний відхід власника «Першої приватної броварні» Андрія Мацоли з посади у виконкомі УАФ та що тепер з рухом «Вірні збірній»?

46. Українські судді анонімно скаржились, що ваша права рука Вадим Костюченко негласно контролює комітет арбітрів. Для чого ви взяли його у свою команду?

47. Гендиректор «Оболоні» Олександр Різниченко говорив: «Павелко та Костюченко обдзвонювали членів виконкому УАФ, щоб ті голосували проти відновлення першої ліги». Який з цього зиск могла б мати федерація?

48. Наскільки доречно було проводити засідання виконкому УАФ в готелі власника «Руху» Григорія Козловського, коли вирішувалось питання догравання першої ліги та доля виходу в УПЛ самого «Руху»?

49. Минулого літа ви відвідали конференцію ПФЛ по відновленню першої ліги, на яку не пустили журналістів. Хоча до цього засідання ПФЛ регулярно відбувались за присутності ЗМІ навіть в часи пандемії. Кому було вигідно проводити конкретно це засідання за зачиненими дверима?

50. КДК УАФ довічно відсторонив від футбольної діяльності одного з віце-президента УАФ Олега Собуцького, який після того звинуватив вас у продажності та лобіюванні інтересів окремих клубів. Наскільки справедливим є покарання Собуцького, якщо воно сформоване лише на підставі рапорту побитого арбітра, тобто на підставі конфлікту інтересів?

51. Йдучи на посаду президента ви обіцяли зробити комітет арбітрів публічним і відкритим. Чому журналістам досі так важко поставити запитання Лучано Лучі та арбітрам?

52. Як УАФ розпорядилась коштами, які УЄФА виділила торік для подолання наслідків пандемії у футболі та позбавила їх цільового призначення?

53. Коли і якими коштами збудують обіцяну футбольну базу в Княжичах, проекту якої досі не опублікували?

54. Сергій Палкін говорив: «Якби федерація діяла за статутом, в УПЛ грало би шість клубів». Чому атестаційний комітет УАФ толерує очевидні недоліки українських клубів, а в різні часи протиправно допускав до змагань, наприклад, «Верес» та «Дніпро-1»?

55. Чому в розпал захворюваності на ковід в Україні ви просували проведення міжнародних матчів за присутності тисяч глядачів, а УАФ під час карантину проводила конгрес на «Арені Львів»?

56. Як на ваші взаємини з очільником МОЗ Максимом Степановим впливає те, що також він є головою Одеської обласної федерації футболу?

57. Ви говорили, що одна з ваших цілей – якомога менше натуралізованих гравців і якомога більше своїх вихованців. Що ви зробили для цього?

58. При вас комерційними справами федерації й зокрема реалізацією квитків почали займатись нові підлеглі організації – «ФФУ Продакшн» та «ФФУ Тікет». Але проблема перекупів досі є. Чому?

59. Наскільки ефективною є робота футбольного прокурора Франческо Баранки, якщо він сам визнає, що в Україні досі є договірні матчі?

60. Перед тим, як стати президентом федерації, ви сказали: «Однією з головних змін в ФФУ при мені буде відкритість прийняття змін. Ми повинні пояснити усім логіку наших дій, щоб ні в кого не виникало домислів, ніби ФФУ приймає кулуарні рішення». Розкажіть, наскільки вам це вдалось.

Фото: Володмир Раснер, Павло Кубанов, УАФ

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты