Tribuna/Футбол/Блоги/Ноу Баланса/Важливий день для футболу України: клуби УПЛ домовились відновити сезон, U-21 та U-19 завершено

Важливий день для футболу України: клуби УПЛ домовились відновити сезон, U-21 та U-19 завершено

Всі рішення в одному пості.

Блог — Ноу Баланса
14 мая 2020, 21:30
5
Важливий день для футболу України: клуби УПЛ домовились відновити сезон, U-21 та U-19 завершено

Всі рішення в одному пості.

Сьогодні відбулась відеоконференція за участі представників клубів УПЛ, а також керівництва ліги та УАФ. За її підсумками учасники прийняли кілька важливих рішень, яких ми з вами чекали увесь карантин:

* Клуби одноголосно домовились про відновлення змагань в Прем’єр-лізі. Базова дата запуску – 30 травня, закінчити планують 19 липня. Матчі, звісно, проходитимуть без глядачів.

Але це ще не остаточне рішення. Як пояснив у коментарі Tribuna.com виконавчий директор Прем’єр-ліги Євген Дикий, воно залежне від вищих органів:

«Змагання 30 травня поновлять, якщо будуть сприятливі для цього умови та буде дозвіл уряду. Офіційним це рішення стане, коли виконавчий комітет УАФ затвердить його та календар».

Черговий виконком УАФ запланований на кінець травня. Проте, за регламентом можна також провести позачергове його засідання.

Окрім 30 травня, на конференції обговорювали іншу стартову дату – 6 червня. Її розглядали як можливість мати більше часу на підготовку до поновлення. Але в підсумку всі погодились із першим варіантом, який від початку розглядали як базовий.

Напередодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов анонсував другу хвилю послаблення карантину з 22 травня, в ході якої уряд дозволить проводити спортивні змагання без глядачів. 

* Клуби також обговорювали можливі формати закінчення сезону. А саме догравання обох шісток в одному місті – першої в Києві, а другої у Львові. Але одностайної позиції учасники конференції не досягнули, тому базово залишаються попередні умови. Хоча дискусія тут ще не закінчена.

Нагадаємо, що до перерви на карантин в УПЛ зіграли 23 тури. До закінчення сезону залишилось зіграти 9 турів. Раніше Прем’єр-ліга склала орієнтовний план-календар для догравання чемпіонату.

* Також на сьогоднішньому засіданні клуби домовились зупинити змагання Прем’єр-ліги серед команд U-21 та U-19. «Тут також ще буде офіційне затвердження рішення, за процедурою його буде направлено до виконавчого комітету УАФ», – пояснив Євген Дикий.

В чемпіонаті U-21 змагання застигли на 21 турі. З відривом у чотири очки від найближчого переслідувача «Динамо» тут лідирував «Шахтар».

В чемпіонаті U-19 зіграли 16 турів. Тут уже лідирувало «Динамо», яке випереджало «Шахтар» на один бал.

* Залишається відкритим питання по виборах президента УПЛ, які попередньо мали відбутись ще 7 квітня, але згодом через карантин їх перенесли спочатку на 27 квітня, а потім на 25 травня.

Як стало відомо Tribuna.com, сьогодні клуби обговорили можливість знову перенести вибори президента Прем’єр-ліги, оскільки не бачать зараз умов для їхнього проведення. Попередня домовленість – провести вибори президента УПЛ після закінчення чемпіонату. Офіційно про це рішення повинні оголосити завтра.

На сьогодні клуби офіційно висунули трьох кандидатів у президенти УПЛ – Олександр Шевченко («Львів» та «Десна»), Михайло Метревелі («Шахтар») та Олег Смалійчук («Карпати»).

Фото: УПЛ

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты