Tribuna/Прочие/Блоги/Creative Sport Shots/Потенціал європейського ринку спортивного туризму

Потенціал європейського ринку спортивного туризму

Спортивний туризм – це дуже різноманітний ринок. Важливими нішами є любителі спортивних заходів, а також групова та індивідуальна участь у спорті. Пандемія COVID-19 сильно вплинула на ринок спортивного туризму. До COVID-19, пов’язаний зі спортом туризм...

Блог — Creative Sport Shots
Автор — CreativeSportShots
9 ноября 2021, 14:25
Потенціал європейського ринку спортивного туризму

Спортивний туризм – це дуже різноманітний ринок. Важливими нішами є любителі спортивних заходів, а також групова та індивідуальна участь у спорті. Пандемія COVID-19 сильно вплинула на ринок спортивного туризму. До COVID-19, пов’язаний зі спортом туризм був одним із сегментів найбільшого зростання в туризмі. Ми очікуємо, що в найближчі роки знову з’явиться багато можливостей, особливо для індивідуальної участі в спорті, що найбільше сприяє стабільному та стабільному доходу.

Зміст цієї сторінки

- Опис продукту

- Що робить Європу цікавим ринком для спортивного туризму?

- Які європейські країни пропонують найбільше можливостей для спортивного туризму?

- Які тенденції пропонують можливості на європейському ринку спортивного туризму?

1. Опис продукту

Спортивний туризм передбачає подорожі для перегляду, тренування чи змагань у спортивних заходах чи подіях. Його можна розділити на дев’ять ніш:

Спортивно-туристичні поїздки

Біг

Гольф-туризм

Лижний туризм

Велоспорт

Водні види спорту

Дайвінг

Риболовля

Адреналіновий спорт

Серед них найбільш важливою нішею є поїздки спортивного туризму, оскільки охоплюють усі види спорту. Спортивна туристична поїздка визначається як відпочинок з метою перегляду великої спортивної події, наприклад, Олімпійських ігор, або участі в організованій спортивній події чи заході, як частина групи чи окремо. Спортивний туризм складається з трьох спеціалізованих ніш:

- відвідувачі мегаспортивних заходів

- групові заняття спортом

- учасники окремих видів спорту

Малюнок 1: Ніші, спеціальні ніші та групи пристрастей спортивного туризму

Це дослідження дає огляд спортивного туризму, як зазначено на малюнку 1, але в основному зосереджено на спортивних туристичних поїздках. Деякі ніші, такі як велосипедний туризм , дайвінг-туризм та оздоровчий туризм, висвітлюються в окремих дослідженнях CBI.

2. Що робить Європу цікавим ринком для спортивного туризму?

Спортивний туризм становить близько 10% світових витрат на туризм . Згідно з дослідженням VynZ, Європа була найбільшим ринком у світовій індустрії спортивного туризму в 2018 році , за нею йшла Північна Америка. Світовий ринок спортивного туризму оцінювався в 1,5 мільярда євро в 2018 році і, як очікується, зросте майже до 7 мільярдів євро до 2023 року, що становить середньорічний темп зростання 36%, що робить його найбільш швидкозростаючим туристичним ринком.

Проте через пандемію COVID-19 європейський ринок виїзного туризму загалом, як очікується, скоротиться на 39% у 2020 році, але відновиться майже повністю у 2021 році. Звичайно, ці оцінки залежать від тривалості та впливу пандемії.

Можливості виїзних спортивних туристичних поїздок з Європи відрізняються залежно від ніші. Індивідуальна участь у спорті пропонує найбільше можливостей для стабільного доходу, але інші ніші також надають можливості. Окрім трьох основних сегментів, ми також обговоримо спортивну спадщину та ностальгію.

Любителі мегаспортивних подій

Мегаспортивні заходи становлять значну частину ринку спортивного туризму. Деякі з найбільших спортивних подій, як-от Чемпіонат світу з футболу та Олімпійські ігри, надають великі можливості. З точки зору розвитку туризму, ці події можуть стати каталізатором економічних можливостей, коли є належне використання брендингу дестинації та розвитку інфраструктури.

Багато мегаспортивних подій вкрай нежиттєздатні з точки зору туризму. Деякі призводять до надмірного туризму , але лише на дуже короткий період часу. Інші потребують великої інфраструктури, яку незабаром згодом покидають. Однак сама гра чи подія не завжди є основною причиною відвідування мандрівниками мегаспортивних заходів. Деякі події, які не є мега-подіями, як-от Вімблдон, також приваблюють багато мандрівників своєю спадщиною та традиційною цінністю, тоді як інші події, як-от Суперкубок, приваблюють людей з комерційними та діловими цілями.

Малюнок 2: Приклад заходу для глядачів у Південній Африці

Джерело: Flickr

Групові заняття спортом

У межах групової участі в спорті можна виділити дві різні цільові групи: спортивні команди для оздоровлення та напівпрофесійні спортсмени.

Рекреаційні спортивні команди – це групи, які складаються з команди, а в деяких випадках – спортсмена, тренера та членів сім’ї. Група зазвичай є командою з командних видів спорту, таких як футбол, регбі, баскетбол та інші. Поїздки можуть бути організовані спортивними клубами, благодійними спортивними акціями або навчальними закладами, такими як школи та університети. Європейські спортивні команди зазвичай мають дуже обмежені бюджети, тому вони, як правило, подорожують всередині країни або всередині Європи. Під час подорожей ці спортивні команди зазвичай використовують свої зв’язки для організації проживання та транспортування. Тому рекреаційні спортивні команди часто можна віднести до категорії туризму друзів, родини та родичів.. Країни призначення, де витрати на проїзд низькі, мають найбільше можливостей заволодіти цим ринком. Є також можливості для перехресних продажів, оскільки більшість команд також цікавляться іншими туристичними видами діяльності, такими як короткі поїздки до основних туристичних визначних місць.

Окрім спортивних команд, цікавий ринок пропонують і професійні спортсмени. Оскільки ці спортсмени, як правило, подорожують зі своїм персоналом, вони зазвичай бронюють як група. Тому навіть спортсмени в індивідуальних видах спорту, як і тенісисти, можуть бути включені до групової участі. Хоча їх невелика кількість, професійні та напівпрофесійні спортсмени, як правило, багато подорожують як на тренування, так і на змагання. У них високі вимоги до розташування, а також до комфорту. Деякі напівпрофесійні спортсмени також привозять свої сім’ї на своїх тріо. Ця цільова група в основному зацікавлена ​​в розміщенні, транспорті та спортивних об’єктах, але іноді вони також можуть поєднувати спортивні поїздки з відпочинком та короткими поїздками. Оскільки професійні спортсмени багато подорожують, вони зазвичай працюють лише з кількома постачальниками, щоб організувати проживання.

Індивідуальна спортивна участь

Учасники індивідуальних видів спорту включають розважальну участь в індивідуальних видах спорту, таких як марафон, триатлон та благодійні спортивні заходи, наприклад, марафон « Велика п’ятірка» в Південній Африці, який поєднує марафон з відпусткою на сафарі. Є й інші події, в яких беруть участь як професійні, так і аматори, наприклад марафон Кіліманджаро та марафон Уганди . Невеликі заходи створюють найбільш позитивні соціальні ефекти для місцевих жителів та покращують імідж приймаючих міст. Учасники окремих видів спорту також можуть бути віднесені до категорії безкоштовних самостійних мандрівників .

На додаток до перерахованих вище, кіберспорт також має дуже велику базу шанувальників. Очікується, що лише у 2020 році кіберспорт принесе глобальний дохід у розмірі 1,3 мільярда євро . Фанати цих видів спорту в основному складаються з людей, які також грають в електронні ігри, але на рекреаційному або субзмагальному рівні. Любителі шанувальників кіберспорту дуже різняться за віком, але переважно у віці від 13 до 40 років. Кіберспорт є хорошою цільовою групою для залучення туристів, які виїжджають, оскільки більше 70% відвідувачів цих заходів не є місцевими.

Велика кількість мандрівників не бачать спортивну подію як основну причину подорожі, але вони все одно шукають участь у змагальних або позаконкурсних видах спорту під час подорожі. Ці події здебільшого мають вільну структуру, неконкурентні та соціально пов’язані. Більшість людей на цьому ринку фізично активні вдома і хочуть продовжувати бути, поки вони подорожують у справах або на дозвілля.

Приклади туристичних компаній у країнах, що розвиваються, зосереджені на спорті, включають:

Hooked Cabarete  в Домініканській Республіці. Ця компанія орієнтується на серфінгістів, публікуючи блоги про серфінг на веб-сайтах, які відвідує європейська спільнота серфінгу. Вони в першу чергу пропонують проживання, але також надають спорядження для серфінгу та курси у співпраці з іншими компаніями. Щоб дізнатися більше про можливості в цій ніші, прочитайте наше дослідження про серфінг-туризм .

Chairn Muay Thai Camp в Таїланді - ця компанія пропонує навчання муай тай, а також проживання, але вони також продають спорядження. Іншим прикладом у тій же категорії є Viator , де чемпіон з муай-тай дає уроки різного віку та навичок.

Дайвінг-клуб Aquanaut  в Єгипті – ця компанія пропонує курси дайвінгу та підводні сафарі, а також орендує спорядження для дайвінгу. Для отримання додаткової інформації про можливості в цій ніші підготуйте наше дослідження про дайвінг-туризм .

EdwinDoran – це міжнародна організація, що базується у Великобританії та Південній Африці, яка пропонує спортивні тури до багатьох країн, включаючи Малайзію та Південну Африку. Окрім навчальних закладів, вони також пропонують екскурсії та проживання.

Поради:

Пишіть блоги або створюйте влоги, щоб залучити спортивних туристів. Багато європейських спортивних туристів активні в онлайн-спільнотах, таких як Wikiloc ,  More Dirt (для гірських велосипедистів) і  Snorkelling Report (для підводного плавання). Окрім веб-сайтів, багато програм об’єднують великі спільноти любителів спорту, як-от  RouteYou  (для пішого туризму та їзди на велосипеді, а також для веслування на каное та інших видів спорту).

Орієнтуйтеся на вікову групу від 15 до 39 років. Європейці цієї вікової категорії найбільше займаються спортом . Хоча їхні бюджети, як правило, менші, студенти також пропонують цікавий ринок, оскільки вони найбільше беруть участь у спорті , порівняно з іншими людьми, і часто є відкритими та допитливими, що робить їх чудовою групою перших клієнтів.

Спілкуйтеся зі своєю цільовою групою таким чином, щоб це було для них привабливим. В ідеалі перевірте своє спілкування з клієнтами. Активні учасники спорту надають цінність досягненням, стимуляції, силі та самокерованості. У той час як конформізм, традиції та безпека більше резонують у любителів спорту та пасивних учасників.

Організуйте невеликий спортивний захід у співпраці з іншими постачальниками туристичних послуг у цьому районі. Навіть невеликі події можуть принести значний дохід місцевій громаді.

Прочитайте наші дослідження щодо конкретних видів спортивного туризму, таких як велосипедний туризм , дайвінг-туризм , серфінг-туризм та трекінг-туризм , якщо ваша компанія спеціалізується на одному з них.

Спортивна спадщина і ностальгія

Досить невелика, але актуальна ніша спортивного туризму – це спортивна спадщина та ностальгія, яка приваблює мандрівників, які шукають екскурсії на стадіони, відвідування спортивних музеїв, залів слави, історичних спортивних місць та спортивних тематичних барів. Спорт є виразом спадщини місця і допомагає зробити туристичні місця унікальними. Деякі приклади цього включають сумо в Японії, регбі в Новій Зеландії та футбол (футбол) у Бразилії. Окрім вивчення традиційних видів спорту, туристи також хочуть дізнатися про місцеву культуру , яка часто глибоко переплетена.

Приклади компаній, що пропонують спортивний туризм, включають:

Музей футболу в Бразилії. Розташований на стадіоні Pacaembu в Сан-Паулу, екскурсія показує відвідувачам походження та історію футболу в Бразилії, а також чому він так улюблений.

Музей фанатського спорту в Індії. Цей музей являє собою колекцію рідкісних спортивних артефактів, пов’язаних з Індією.

Спортивний туризм дає чудові можливості для отримання доходу в низький сезон, оскільки багато турнірів проводяться в періоди, коли традиційний туризм падає. Крім того, спортивна подія — це чудовий спосіб нанести на карту місце призначення, яке інакше не було б відомо туристам.

Поради:

Переконайтеся, що місцева громада доброзичлива та доброзичлива до туристів. Це забезпечує позитивний симулятор для туристів, щоб повністю зануритися в місцеві види спорту та традицій.

Перетворіть спортивну подію на багатоденний фестиваль, організувавши побічні заходи, що може допомогти продовжити тривалість чайових і витрати. Пам’ятайте, що велика кількість відвідувачів для глядачів не гарантує жодних відвідувачів у майбутньому. Підходьте творчо до туристичної діяльності після подій, наприклад, пропонуючи екскурсії по стадіонах і тренувальним залах.

Додайте місцевий колорит до подій і створіть справжні місцеві враження, щоб відрізнити своє місце призначення від інших. Екскурсія по стадіонах і тренувальним комплексам Чемпіонату світу 2010 року в Південній Африці також може включати відвідування місцевих громад.

Прочитайте наше дослідження про те, як реагувати на COVID-19 у туристичному секторі, щоб дізнатися, що робити, якщо ваша компанія постраждала від пандемії.

Поєднуйте помешкання зі спортивними подіями, як-от Sportihome , у якому є інструмент пошуку за видами спорту та розміщення поблизу.

3. Які європейські країни пропонують найбільше можливостей для спортивного туризму?

Німеччина, Франція та Великобританія пропонують найбільше можливостей у Європі, оскільки це найбільші ринки в ЄС. Данія, Фінляндія та Австрія пропонують менші за розміром ринки, але їхні жителі більше займаються спортивними подорожами. Прокрутіть карту нижче, щоб побачити відсоток мандрівників, які згадують заняття, пов’язані зі спортом, як основну причину для відпустки в різних країнах Європи.

Німеччина

Німеччина пропонує великі можливості для спортивного туризму, оскільки має 83 мільйони населення та високий ВВП у 3,5 трильйона євро та 41 тисячу євро на душу населення. У Німеччині 66% населення займаються спортом принаймні раз на тиждень. Це підтверджують дослідження, які показують, що дві третини німецьких мандрівників вважають за краще займатися спортом під час відпустки . У 2017 році німці витрачали в середньому 34 євро на спортивні, оздоровчі та пов’язані з активністю подорожі. У Німеччині футбол (футбол) є найпопулярнішим видом спорту, за ним йдуть стрибки з трампліна та біатлон. На малюнку 4 наведено деякі дані про найпопулярніші види спорту в Німеччині.

Франція

Спорт є великою частиною культурної тканини Франції. Тут проходить найбільша велосипедна подія у світі – Тур де Франс, а французи є чинними чемпіонами Чемпіонату світу з футболу. Населення Франції становить приблизно 67 мільйонів, ВВП Франції становить 2,4 трильйона євро, що пропонує велику кількість можливих туристів і великий ринок для входу. Можливий потенціал французького ринку продемонстрований на ринку виїзного туризму: 69% населення виїжджає на відпочинок за межі Франції , що є найбільшим відсотком у Європі.

У Франції футбол (футбол) є найважливішим видом спорту, але регбі, теніс і велоспорт мають велику базу прихильників. На малюнку 5 представлена ​​інформація про найпопулярніші види спорту у Франції.

Об'єднане Королівство

Велика Британія має другий за величиною дохід від спортивних заходів (після лише США). Очікувалося, що до COVID-19 дохід Великобританії від спорту в 2020 році досягне 627 мільйонів євро з 3,2 мільйонами відвідувачів. Футбол, теніс, регбі та інші види спорту дуже популярні у Великобританії, тому британські мандрівники, швидше за все, також познайомляться з цими видами спорту в інших країнах або навіть планують цілу подорож, щоб зіграти або відвідати спортивні заходи. За даними PXCOM, 25% британців кажуть, що планують відпустку, де у них є можливість відвідати футбольний матч . Тільки в Англії (не у всій Великій Британії) приблизно 4,8 мільйона людей відвідували групові заняття щотижня в 2018 році, а 11,5 мільйона роблять це щомісяця, що говорить про те, як Великобританія може бути цікавим цільовим ринком.

У Сполученому Королівстві футбол (футбол) є найпопулярнішим видом спорту: 50,5 мільйона відвідувачів, за ним йдуть скачки (5,9 мільйона) і регбі (4,3 мільйона). На малюнку 6 наведено інформацію про найпопулярніші види спорту, які практикуються у Сполученому Королівстві.

Данія

Більшість жителів Данії, а це колосальні 74%, стверджують, що займаються спортом або іншою фізичною активністю принаймні раз на тиждень, що є чудовим показником можливого інтересу до заняття спортом під час відпустки. У Данії невелике населення – лише 5,8 мільйона людей, але дуже високий ВВП на душу населення – 54 тисячі євро. Працівники на заробітній платі отримують обов’язкову відпустку в розмірі 12,5% від їх річної зарплати , що говорить про наявність у них додаткових одноразових.

Данці найбільше беруть участь у їзді на велосипеді (10,2%), далі йдуть біг і біг підтюпцем (6,5%), плавання (5,7%) і футбол (футбол) (5,4%). Футбол (футбол) є найпопулярнішим видом спорту в Данії з точки зору членства в клубі: 350 000 членів.

Фінляндія

У Фінляндії 69% людей тренуються або займаються спортом регулярно або з певною регулярністю , більше, ніж у будь-якій іншій країні Європи. У Фінляндії найнижчий відсоток (13%) людей, які ніколи не займаються спортом і не займаються спортом. З населенням 5,5 мільйонів і ВВП на душу населення 45 тисяч євро, Фінляндія є маленькою, але багатою цільовою країною. Фіни найбільше беруть участь у бігу (16%), за ними йдуть їзда на велосипеді (9,5%), тренажерний зал і фітнес (8,1%), плавання (6,65%) і піші прогулянки (3,4%).

Австрія

Більша частка австрійців вважає заняття спортом основною причиною відпустки, ніж люди в інших європейських країнах. Крім того, 72% австрійців займаються спортом або фізичною активністю принаймні раз на тиждень. Перебуваючи у відпустці, дехто, можливо, хоче потренуватися самостійно, але багато шукають інші складні або унікальні види діяльності, як-от веслування на каное чи підводне плавання. Популярні види спорту в Австрії включають футбол і теніс.

Поради:

Будьте в курсі впливу COVID-19 на туристичний сектор у вашій цільовій країні.

Зосередьтеся на Австрії, Фінляндії чи Данії, якщо ваша мета — максимальна ефективність з обмеженим маркетинговим бюджетом.

Зосередьтеся на Німеччині, Франції чи Великобританії, якщо ваша мета – проникнути на найбільші європейські спортивні ринки. Оновіть свої знання, проаналізувавши статистичні дані, наприклад, про  німецький  і  британський ринок відпочинку .

4. Які тенденції пропонують можливості на європейському ринку спортивного туризму?

Діджиталізація спортивних заходів

Розвиток технологій зробив спортивну інформацію та спортивні заходи доступнішими, полегшуючи планування подорожей заздалегідь. Оскільки онлайн-платформи вдосконалюються, а знання користувачів зростають, ми очікуємо, що доступність інформації буде зростати в найближчі роки.

Поради:

Продавайте квитки та інші послуги, як-от житло, задовго до запланованої події, щоб люди могли дізнатися про це завчасно, а потім спланувати та запланувати відповідно.

Якщо ви організовуєте звичайний спортивний захід, рекламуйте його в соціальних мережах та інших інтернет-ресурсах. Зверніться до маркетингових компаній, що спеціалізуються на спортивному туризмі, як-от Stir, щоб отримати натхнення, як це зробити.

Оскільки пандемія COVID-19 затягується, а спортивні ігри в прямому ефірі не можуть приймати шанувальників, вести трансляцію може бути вигідно. Перегляньте різні потокові сервіси, як-от YouTube , Twitch і Livestream, щоб побачити, що найкраще відповідає вашим потребам. Пам’ятайте, що для потоку хорошої якості вам потрібен надійний Інтернет, програмне та апаратне забезпечення.

Підвищений попит на висококонкурентні субелітні змагання

Спортивні змагання, де індивідуальні результати важливіші, ніж змагання з іншими учасниками, стають все популярнішими. Ці змагання включають триатлон, гонки Ironman, катання на гірських велосипедах тощо. Багато спортсменів беруть участь у серйозних програмах тренувань, готуючись до своїх цільових змагань, але різниця між ними та елітними спортсменами полягає в тому, що вони орієнтуються на себе, а не на результат.

Поради:

Плануйте свою подію далеко в майбутньому, щоб спортсмени та відвідувачі мали достатньо часу для планування. Щоб захід був успішним, ви повинні залучити достатню кількість учасників. Такі сайти, як Eventbrite та Active, надають платформу для реєстрації людей.

Створіть місця для глядачів, оскільки учасники часто подорожують зі своїми сім’ями та друзями, що також створює додаткові можливості для збільшення доходу від послуг проживання, харчування та напоїв.

Турбота про безпеку

Безпека спортсменів, команд і глядачів залишається проблемою у спортивній індустрії. Тероризм, який раніше викликав занепокоєння, тепер посилився з пандемією COVID-19, що посилило занепокоєння безпеки навколо спортивних заходів.

Поради:

Навчайте своїх співробітників процедурам у надзвичайних ситуаціях. Ваші співробітники частково несуть відповідальність за виконання плану евакуації на випадок пожежі, тероризму, витоку газу та інших загроз для ваших гостей. Знайдіть інші поради щодо забезпечення безпеки на спортивних подіях та прочитайте наші поради щодо управління ризиками в туризмі .

Будьте в курсі правил безпеки вашого власного уряду та правил COVID-19.

Відчуйте унікальні або відомі спортивні місця

Все більша частина європейських мандрівників відвідує конкретні місця відповідно до своїх спортивних пристрастей, наприклад, унікальний візит до важливого місця, відвідування відомого спортивного місця чи події. Наприклад, у футболі (футболі) вболівальники часто хочуть відвідувати матчі під час подорожі, як-от Суперкласіко в Буенос-Айресі, коли місцеві футбольні суперники Бока Хуніорс і Рівер Плейт зустрічаються в одному з найвідоміших футбольних дербі, залучаючи іноземних вболівальників, які хочуть відчути атмосферу матчу.

Поради:

Використовуйте заходи для глядачів, щоб залучити відвідувачів. Не зосереджуйте увагу на одній події, а створюйте, радше запропонуйте низку подій, щоб забезпечити стабільніший приплив відвідувачів. Наприклад, організуйте щось навколо відомої футбольної гри, а також для іншої події через тиждень, а також для третьої події, запланованої через два тижні.

Пропонуйте різноманітні види діяльності, пов’язані зі спортом, щоб створити повний досвід, який створює додатковий вимір для туриста, який може бути залучений до спорту та традицій, про які вони щойно дізналися. Прикладом з Нової Зеландії є поєднання туру спадщини регбі, який включає живий виступ Хака .

Це дослідження було проведено від імені CBI  Molgo  та  ETFI .

Джерело із повними графіками дивіться тут

Читайте також про розвиток спортивного туризму для українців: Відкрите небо з ЄС відкриє українській спорт для Європи!

Другие посты блога

Все посты