Tribuna/Теннис/Блоги/Дев'ятий день US Open. Американська казка Коко Гауфф та Бена Шелтона.

Дев'ятий день US Open. Американська казка Коко Гауфф та Бена Шелтона.

Автор — Нікіта Опря
6 сентября, 20:28
Дев'ятий день US Open. Американська казка Коко Гауфф та Бена Шелтона.

Дев'ятий ігровий день US Open, розпочався з протистояння 19-річної Коко Гауфф, проти представниці Латвії, Олени Остапенко, яка раундом раніше вибила з турніру, першу ракетку світу, Ігу Швьонтек. Обидві тенісистки перебували в шикарній формі перед цим поєдинком. Глядачі повністю заповнили стадіон Артура Еша, будучі в передчутті безкомпромісного протистояння. Від самого початку матчу, Гауфф взяла ініціативу в свої руки та досить просто вигравала гейми. Перший сет американка виграла з рахунком 6:0, всього за 21 хвилину. Другий сет, теж був під повним контролем Гауфф та в підсумку матч закінчився з рахунком, 6:2, 6:0 на її користь. Таким чином, 19-річна Коко Гауфф стала першою півфіналісткою US Open цього року.

Другий чвертьфінальний поєдинок, у якому зустрічалися Кароліна Мухова з Чехії та Соріана Кирстя з Румунії, теж завершився досить швидко. Мухова виграла поєдинок із рахунком 6:0, 6:3 і вирушила до півфіналу, в якому гратиме з Гауфф.

У чоловічій сітці турніру, теж відбулося два чвертьфінальних протистояння. У першому, зустрічався легендарний Новак Джокович проти Тейлора Фріца, який дуже класно проводить уже другий сезон поспіль та станом на цю хвилину, перебуває в топ-10 світового рейтингу. Скажу чесно, мої очікування стосовно цього поєдинку були досить високі, адже Фріц є одним з моїх улюблених гравців, за яким я вже дуже давно слідкую. Загалом, на цьому US Open, Тейлор показував неймовірну форму, не програвши жодного сету до поєдинку з Новаком. Але, якщо казати про матч об'єктивно, то треба визнати , що матч проти Джоковича, американець, м'яко кажучи, провалив, і тут справа навіть не в рахунку, а більше в грі. Фріц, робив дуже багато дурних помилок, та не міг знайти свою гру протягом усього матчу. Серб переміг з рахунком 6:1, 6:4, 6:4, ставши першим півфіналістом чоловічої сітки цього US Open.

У другому чвертьфінальному поєдинку, зустрічалося два американці, неймовірно енергійний Бен Шелтон та півфіналіст минулого US Open, Френсіс Тіафо. Обидва тенісисти грають у досить яскравий та видовищний теніс, тому, незважаючи на пізній час, я все ж таки наважився подивитися цей матч і можу сміливо сказати, що це було не даремно. Не можу згадати жодного гейму, в якому б не було якісного та гарного розіграшу. Що стосовно самого матчу, ключовим моментом була кінцівка третього сету, яка вирішувалася на тай-брейку. Тіафо вів з рахунком 7:6 та мав сет поінт на своїй подачі, але Шелтон неймовірним прийомом виграв це очко. Він вдарив м'яч навиліт з форхенду влучивши в саму лінію. Після цього, Шелтон забрав третій сет і відчув неймовірний кураж у четвертому. В підсумку, 20-річний американець виграв матч із рахунком, 6:2, 3:6, 7:6(6), 6:2 і вийшов до першого півфіналу великого шолома у своїй кар'єрі, там де на нього вже чекає Новак Джокович.

Таким цікавим і місцями сенсаційним вийшов дев'ятий ігровий день турніру. Уже сьогодні, ми дізнаємося ще дві пари півфіналістів у жінок та дві пари півфіналістів у чоловіків. З нетерпінням будемо очікувати на останні чвертьфінальні поєдинки, які сподіваюся подарують нам яскраві емоції та насолоду від перегляду.

Другие посты пользователя

Все посты