Tribuna/Теннис/Блоги/Підсумки ATP Nitto Finals у Турині. Неймовірний Новак Джокович

Підсумки ATP Nitto Finals у Турині. Неймовірний Новак Джокович

Автор — Нікіта Опря
21 ноября 2022, 12:05
Підсумки ATP Nitto Finals у Турині. Неймовірний Новак Джокович

Добіг кінця останній великий турнір цього сезону і тепер гравці відправляються в заслужену відпустку до старту нового сезону в січні. Щороку в середині листопада проводиться Підсумковий турнір для вісімки найкращих у сезоні. Цього року турнір проходив у Турині, де зібралися вісім найкращих гравців сезону, за винятком Карлоса Алькараса, який відібрався на турнір, але через травму знявся та його місце зайняв дев'ятий у списку кращих гравців сезону Тейлор Фріц.

Цей підсумковий турнір передчував дуже цікаві матчі, оскільки зібрався супер сильний склад. Було дві групи по чотири людини, з кожної групи виходять по дві людини, потім півфінали і фінал. У зеленій групі грали: Надаль, Рууд, Оже-Альяссім, Фріц, а в червоній групі: Циципас, Медведєв, Рубльов, Джокович. Також першим запасним на випадок зняття когось із гравців був 19-річний Хольгер Руне, який увійшов до десятки світового рейтингу, але все ж не виступив на турнірі в Турині.

Перший ігровий день почався несподівано, Тейлор Фріц обіграв Надаля у двох сетах. До речі кажучи про Надаля, він жодного разу не вигравав Підсумковий турнір за свою кар'єру, тому мотивація іспанця була на дуже високому рівні. Наступний матч Надаль програв Оже-Альяссіму і вилетів з турніру, навіть незважаючи на те що в останньому матчі обіграв Рууда. Із зеленої групи за підсумком вийшов Каспер Рууд і Тейлор Фріц, який виграв дуже важкий матч в Оже-Альяссіма, саме цей матч давав путівку в півфінал переможцю цієї дуелі.

У червоній групі перший стартовий матч теж здивував багатьох, Андрій Рубльов виграв у трьох сетах свого співвітчизника Данила Медведєва, а Новак Джокович впевнено зміг здолати Циципаса. З групи вийшов Новак Джокович, який виграв усі три свої матчі в групі, і Андрій Рубльов, який виграв Циципаса в матчі за вихід до півфіналу. Данніл Медведєв програв усі три свої матчі і всі ці матчі він поступився на тай-брейку у вирішальних сетах.

Півфінальні зустрічі виглядали так: Каспер Рууд - Андрій Рубльов, Новак Джокович - Тейлор Фріц. Матч між Джоковичем і Фріцем був дуже цікавим і захопливим. Незважаючи на те, що Джокович вважався явним фаворитом, все було не так просто. Перший сет серб виграв на тай-брейку 7-6(5), а в другому сеті Тейлор Фріц зробив ранній брейк і подавав на сет, але за рахунку 30-30 американець не влучив у порожню частину корту через те, що перед його ударом на трибунах вигукнув уболівальник і тим самим завадив Тейлору забити цей м'яч. Доля другого сету знову вирішувалася на тай-брейку і Джокович все таки зміг дотиснути в ключовий момент і виграв матч із рахунком 7-6(5), 7-6(6). У другому півфіналі все було набагато простіше, Каспер Рууд впевнено обіграв Рубльова з рахунком 6-2, 6-4 і вийшов у фінал турніру.

У фінальному поєдинку фаворитом знову був Новак Джокович, але всі знають, що Каспер Рууд вміє дивувати і демонструвати дуже високий рівень гри. І так і було в першому сеті, Новак з Каспером йшли нога в ногу, і ось здавалося, що вже близький тай-брейк, але серб все таки зміг дотиснути і видати неймовірні розіграші та як наслідок виграв перший сет 7-5, другий сет пройшов дуже впевнено для Джоковича і він здобув перемогу з рахунком 7-5, 6-3. Це вже шостий титул ATP Nitto Finals для Новака Джоковича.

Підбиваючи підсумки, можна сміливо сказати, що турнір видався дуже цікавим і ми побачили високий рівень тенісу та прекрасні принципові протистояння. Те, як грає зараз Новак Джокович, говорить про те, що серб готовий підкорювати вершини ще як мінімум найближчі 2 роки. Ми з нетерпінням чекаємо на початок нового сезону і старт Australian Open, на якому до речі зіграє Новак Джокович, якому все таки надали дозвіл до в'їзду на територію Австралії.

Другие посты пользователя

Все посты