Tribuna/Футбол/Блоги/У скромного «Лутона» є велика фан-база в азійській країні – але клуб не вклав в цей маркетинг жодного фунта

У скромного «Лутона» є велика фан-база в азійській країні – але клуб не вклав в цей маркетинг жодного фунта

Автор — Footballенко
27 апреля, 18:52
5
У скромного «Лутона» є велика фан-база в азійській країні – але клуб не вклав в цей маркетинг жодного фунта

Сам факт виходу «Лутон Таун» до Англійської Прем’єр-ліги вже приніс команді міжнародну популярність. Бо АПЛ – найбагатша ліга світу, тому кожний клуб звідти отримує нових вболівальників з безлічі країн.

Проте для конкретного виходу на іноземні ринки британські топ-клуби вкладають мільйони доларів в маркетинг. Але «Лутон» нафармив фан-базу в азійській країні, не вклавши ні пенса – «капелюшників» сильно полюбили в Японії. Британські ЗМІ видали кілька цікавих історій місцевих фанатів цієї команди.

Рьо Кікучі, що живе в префектурі Міяґі, зачарувався безстрашним стилем гри «Лутона». А їх стадіон «Кенілволт Роуд» за зарядженістю атмосфери не схожий ні на жоден японський. Рьо сильно надихається виступами «капелюшників» – бо вони грають через підкреслення сильних сторін своїх ключових гравців.

Кеі Шірогучі є прихильником «Лутона» ще з часів його виступів у Лізі 2. Японець веде акаунт у соцмережі Х під назвою «Hatters Japan». А у 2022 році він приїхав на гру команди аж з рідного Токіо – і побачив першу перемогу на чолі команди нинішнього тренера Роба Едвардса. Кеі потім частенько приїжджав на ігри «капелюшників» – місцеві фани познайомилися з японцем, і згодом дали йому прізвисько «Щасливий талісман».

А Фуміакі Сукемуне минулого року прибув з рідної Сайтами аж на «Вемблі», де побачив перемогу «Лутона» у матчі за вихід до АПЛ. Колись його вчитель англійської мови підсадив хлопця до вболівання за «капелюшників», і Фуміакі почав просто слідкувати за командою. Але коли англійці підписали Даікі Хасіоку (гравця також родом із Сайтами), Сукемуне почав прямо топити за цю команду.

Ну і найцікавіший японський фанат «Лутона» – комік з Токіо Світс Нанако. Його в цьому клубі привабив не стиль гри чи атмосферний стадіон, а прізвисько «Капелюшники». Все тому, що Нанако відомий своїм сценічним образом, який прикрашений капелюхом у вигляді стопки млинців. Але поки що відвідати матчі команди у коміка не виходить – тому він активно викладає в Інтернет свої фотографії у символіці клубу, щоб хоча б так її підтримувати.

Якщо вам сподобався цей текст, заходьте та підписуйтеся на мій телеграм-канал. Там виходять такі ж круті історії, що не потрапляють на перші шпальти. Підписуйтеся!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты