Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/«Зоря» повинна залишитись у Топ-5

«Зоря» повинна залишитись у Топ-5

Майже весь період, починаючи з 2014-го, «Зоря» щороку втрачала лідерів, але завжди трималась на плаву, стабільно входячи у Топ-5. Водночас не варто забувати про активне омолодження складу у січні, тому у клубі були готові до відходу вікових лідерів влітку

3 июля 2022, 19:13
1
«Зоря» повинна залишитись у Топ-5

Вернидуб, Фаворов, Хомченовський та Громов залишили "Зорю". Якщо згадати ще про відхід Віктора Скрипника, то складається враження, що відтепер луганський клуб буде лише середняком УПЛ. Однак такі думки є не зовсім правильними.

Майже весь період, починаючи з 2014-го, "Зоря" щороку втрачала лідерів, але завжди трималась на плаву, стабільно входячи у Топ-5. Водночас не варто забувати про активне омолодження складу у січні, тому у клубі були готові до відходу вікових лідерів влітку.

Судіть самі, з "Динамо" було підписано правого захисника Скорка, центрхавів Тлумака та Смирного, з "Ворскли" перейшов центрбек молодіжної збірної України Дубко, а також вільним агентом прийшов колишній нападник молодіжної команди "Шахтаря" Абдуллаєв. Не варто забувати й про півторарічну оренду правого захисника грецького АЕКу Данченка, який до початку повномасштабної війни був адептом "руського міра". Втім, суто за ігровими якостями це серйозне підсилення.

Вже перед початком зборів було оголошено при перехід центрбека "Дніпра-1" та молодіжної збірної України Батагова та центрхава "Маріуполя" Мишньова. Якщо ще згадати, що нікуди не пішли Імереков, Назарина, Кабаєв та Гладкий, а також повернувся з оренди бразилець Крістіан, то вимальовується доволі пристойна команда.

Навіть прихід Патріка ван Леувена є цілком логічним, зважаючи на зимове омолодження команди та його чималий досвід роботи у молодіжному секторі "Шахтаря" та "Маккабі" Тель-Авів. Нідерландець є адептом тотального футболу (якби не банально звучав цей вислів) та схеми 4-3-3. Саме за цією схемою більшість минулого сезону грали луганці, тож суттєво нічого не зміниться у побудові гри.

Якщо відштовхуватись від наявних гравців, то варто очікувати приблизно таку основу у майбутньому сезоні👇

Мацапура - Данченко, Імереков, Батагов, Снурніцин - Назарина, Мишньов - Булеца - Крістіан, Гладкий, Кабаєв.

Суто на папері "Зоря" має залишитись у Топ-5, втім, це лише в теорії. Життя ж доволі непередбачувана штука.

UPD. Повернув до життя свій канал у Telegram. Тож кому цікавий український футбол від УПЛ до аматорів ласкаво прошу на канал. Останні новини та власні роздуми без зрадоньки та упередженості👇

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты