Tribuna/Футбол/Блоги/Бісіклєта Кобіна/Фаворити починають з перемог. Підсумки 1- го туру УПЛ

Фаворити починають з перемог. Підсумки 1- го туру УПЛ

Сезон 2020/21 розпочався доволі яскравою та результативною грою. Варто відмітити, що всі команди в турі забили хоча б один м’яч, що також є хорошою рекламою для УПЛ. Нажаль тур вийшов неповним через спалах Covid-19 у «Львова». «Синьо-золоті» пішли на карантин, а їхню гру з «Минаєм» перенесли на невизначений термін.

23 августа 2020, 20:15
1
Фаворити починають з перемог. Підсумки 1- го туру УПЛ

Сезон 2020/21 розпочався доволі яскравою та результативною грою. Варто відмітити, що всі команди в турі забили хоча б один м'яч, що також є хорошою рекламою для УПЛ. Нажаль тур вийшов неповним через спалах Covid-19 у "Львова". "Синьо-золоті" пішли на карантин, а їхню гру з "Минаєм" перенесли на невизначений термін.

"Олімпік" - "Динамо" 1:4

"Шахтар" - "Колос" 3:1

"Десна" - "Зоря" 3:1

"Олександрія" - "Маріуполь" 4:1

"Інгулець" - "Дніпро-1" 1:1

"Ворскла" - "Рух" 5:2

"Львів" - "Минай" перенесено

Це справді було "Динамо"?

Пройшло лише три тижні, як "Динамо" очолив Мірча Луческу. Підготовка до сезону проходила на базі "динамівців" в Конча-Заспі ледь не у секретному режимі та викликала багато запитань.

Не хочеться робити поспішних висновків по одній грі, але порівняно з минулим сезоном різниця у грі очевидна. "Динамо" почало більше контролювати м'яч, при цьому крайні хави часто зміщувались в центр поля, даючи простір для проривів крайнім захисникам. Це типова гра "Шахтаря" часів роботи там Мірчі Луческу, і це без травмованих Бурди, Попова, Шабанова, Миколенка, Шепелєва та Вербіча і хворих на Covid-19 Вантуха та Русина. Через таку кількість травм Кендзьора зіграв в центрі захисту разом з Сиротою, справа вийшов Тимчик, а лівий фланг закрив універсал Караваєв. Шапаренко грав ближче до оборони, а Буяльський був ключовим гравцем в центрі поля.

Попри три змарнованих моменти Супряга активно шукав простір, і як підтягне реалізацію може скласти Мораесу конкуренцію в гонці бомбардирів. Також гостро увійшов у гру, вийшовши на заміну Родріґес, який взяв участь у двох голах "динамівців" в другому таймі.

"Олімпік" не виглядав безпорадно, навіть скоротив рахунок, але пропустивши поперерві третій м'яч остаточно зупинився, і лише слабка реалізація "динамівців" вберегла "олімпійців" від ще більшого погрому. Головний тренер "Олімпіка" Ігор Климовський анонсував приїзд трьох новачків під час міжнародної павзи, що може відчутно змінити перспективи клубу в нинішньому сезоні.

"Шахтарю" варто надавати більше часу молоді

Після вильоту з ЛЄ "гірники" одразу ж почали новий сезон, і попри впевнену перемогу мали чимало проблем з "Колосом".

Довгий час у грі майже не було серйозних моментів, а в кінці першого тайму та на початку другого воротар ковалівців Волинець парирував два пенальті від Тайсона та Марлоса. Лише з третьої спроби (знову захисники "Колоса" зіграли невпевнено в обороні) Алан Патрік таки пробив Волинця. А згодом вихід Тете освіжив гру та остаточно зняв питання про переможця - спочатку він розігнав атаку, яку завершив Алан Патрік, а потім й сам забив третій. "Колос" зусиллями Костишина скоротив рахунок, але на цьому команди зупинились.

"Шахтарю" не вистачало свіжості, і це не дивно, зважаючи на насичене літо в ЛЄ, але попри це Луїш Каштру зробив лише мінімальну ротацію, надавши відпочинок П'ятову та повернувши а основу Бондаря. Цей сезон має стати визначальним у становленні як лідерів "гірників" Тете, Маркоса Антоніо, Соломона, Додо та Фернандо. Марлос та Мораес не молодшають, а бажання Тайсона залишити "гірників" нікуди не поділось.

Тактична гнучкість є перевагою "Десни"

Центральний матч туру в Чернігові пройшов, як личить статусу - з гострою грою та шикарною розв'язкою поперерві.

Олександр Рябоконь знову зіграв в три захисники аби обмежити можливість вривань швидких нападників "Зорі" у вільні зони, і в цілому це вдалось. Але першою забила саме "Зоря". Екскапітан "сіверян" Фаворов замкнув другим темпом виніс захисників після прориву Кочергіна та в цілому саме гості контролювали гру, але на більше їх не вистачило. Вихід Будківського поперерві додав потужності атаці, і буквально за дві хвилини він заробив пенальті, який реалізував Філіппов. Не зупиняючи заданого темпу "Десна" додала ще два. Спочатку подачу Калітвінцева головою замкнув Тамм, а потім Будківський реалізував вихід сам-на-сам після прострілу все того ж Калітвінцева.

"Десна" всю гру виглядала більш цілісно, за рахунок замін і тактичної гнучкості використавши свою перевагу. Наразі "сіверяни" виглядають повністю готовими до кваліфікації ЛЄ, а ось "Зорі" не завадило б підсилити захист та адаптувати до своєї гри новачків - міжнародна павза тут як ніколи вчасно.

Омолодження "Маріуполя" проходить болісно

За коротку павзу між чемпіонатами в "Маріуполі" пройшло багато змін. Залишили "азовців" головний тренер Олександр Бабич і також група досвідчених гравців, а саме Яворський, Фомін, Федорчук та Чурко. А вже перед початком сезону повернувся з оренди в "Шахтар" ще й лівий захисник Корнієнко. Окрім підписання лівого захисника "Минаю" Стасюка та чергових оренд молоді "Шахтаря" новий тренер "азовців" Остап Маркевич підсилення не отримав.

Попри це саме "азовці" почали активніше гру, і двічі м'яча після проривів Кащука виносив з лінії воріт Бабогло. Згодом ввімкнулась "Олександрія" та доволі швидко вирішила долю гри. До перерви Шастал замкнув простріл Лучкевича, а на початку другого тайму Мишенко посприяв розгрому. Спочатку з кутового він точно навісив на голову Гордієнку, а потім сам завершив контратаку. Лише після цього "містяни" зупинились та дозволили "Маріуполю" забити у відповідь. За голом Кулакова моментів не послідувало, а Безбородько вже в доданий час забив четвертий.

"Олександрія" за рахунок зіграності впевнено перемогла, але "містянам" потрібне підсилення оборони - в Дубри та Шендрика завершились контракти, а Бухал через травму зіграє ще нескоро. Дебют Остапа Маркевича в УПЛ вийшов невдалим. І якщо в атаці виходило моментами пристойно, то в обороні є великі проблеми - якби не слабка реалізація "містян", то рахунок міг бути й двозначним.

"Дніпро-1" знову не вразив

Під час короткого міжсезоння "Дніпро-1" добряче очистив склад. Папа Ґуйє, Лопирьонок, Польовий, Сабатіні та Шаповал залишили "спортклубівців". Також повернулись з оренди в "Динамо" Супряга та Булеца, що відчутно зменшило атакуючий потенціал команди. Попри чутки про звільнення Дмитро Михайленко залишився в клубі та змінив схему гри на 3-4-3 аби зменшити можливість помилок в обороні.

Одразу з перших хвилин вийшли всі новачки "спортклубівців" - Сарнавський, Дубінчак, Довбик та Сафронов, якого повернули з оренди в естонській "Левадії". Незважаючи на відчутну перевагу в контролі м'яча "Дніпро-1" довгий час обходився без ударів, не в останню чергу через насичений центр поля "Інгульця". Та все ж до перерви команди обмінялись голами - Цуріков підібрав виніс захисників та пробив у протихід Шусту, а Балан у відповідь пробив в дальній кут після прострілу Щедрого.

Поперерві був невисокий темп, який повністю влаштовував "Інгулець". Навіть перехід "спортклубівців" на схему 4-4-2 не дав їм переваги, а ударам Адамюка, Когута та Довбика не вистачало точності. В кінці гри "Інгулець" взагалі міг вигравати - Мкомола, скориставшись скидкою Сітчінави пробив поруч зі стійкою.

"Дніпро-1" так і не навчився використовувати свою перевагу у володінні м'ячем, і поки що великі сумніви, що Дмитра Михайленка не буде звільнено найближчим часом.

"Рух" не награв на розгром

Доволі парадоксальна гра відбулась в Полтаві. Більше часу в атаці провів "Рух", а забивала "Ворскла".

Спершу Пуцлін пробив з-за меж штрафної після виносу захисників, а потім Степанюк в схожому стилі подвоїв перевагу "ворсклян". Надалі "Рух" провів декілька позиційних атак за рахунок індивідуальної майстерності Русина, але спочатку Ростиславу забракло точності, а другий його удар парирував Різник. "Рух" продовжував атакувати, а забивала знову ж таки "Ворскла". Простріл Кулача зрізав у власні ворота Дуць, а потім Скляр замкнув дальню стійку після прострілу Степанюка.

З виходом Ернеста та Федорчука "рухівці" ще активніше пішли вперед, але знову пропустили. Кулач на вході у штрафну пробив під дальню стійку після розрізного пасу Степанюка. Така весела гра продовжилась й надалі, але забивав вже тільки "Рух". Спершу Федорчук вдало зіграв на добиванні, а в доданий час закидання Русина у штрафну замкнув Бойчук.

Попри розгром "Рух" сподобався, і якщо поліпшить гру в обороні може стати відкриттям сезону.

Збірна туру

Волинець - Тимчик, Бабогло, Тамм, Квасний - Тете, Скляр, Алан Патрік, Калітвінцев - Степанюк, Будківський

Після 1-го туру УПЛ йде на двотижневу павзу у зв'язку з матчами в Лізі Націй. За цей час якраз можна відпочити та підсилити склади. Тому дуже цікаво чи сильно зміняться заявки команд.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты