Tribuna/Футбол/Блоги/Овертайм/Як би виглядала збірна України тільки з легіонерів

Як би виглядала збірна України тільки з легіонерів

Блог — Овертайм
16 апреля 2022, 19:04
11
Як би виглядала збірна України тільки з легіонерів

Досить якісна команда.

УАФ оголосила список з 25 гравців УПЛ, яких Олександр Петраков викликав для підготовки до плей-офф відбору Чемпіонату світу та Ліги націй. Але ще одна велика інтрига залишилась: кого головний тренер викличе з легіонерів.

Зараз вибір серед гравців з українським паспортом, які грають за кордоном, як ніколи великий. Цього сезону наше представництво там і так суттєво збільшилось, а після повномасштабного нападу Росії на Україну до списку додалось ще декілька фамілій.

Можна розглядати пул з понад 30 гравців, більшість яких або має досвід матчів за збірну України, або хоча б раз викликалась на збір. З них можна скласти заявку на 26 фамілій, якої цілком достатньо, щоб мати повноцінну команду. Тому в теорії Петраков міг би обійтись без гравців УПЛ, які пів року не матимуть ігрової практики до матчів збірної.

Вийшла досить якісна команда, хоч і зі своїми слабкими місцями:

Воротарі: Лунін, Коваль, Рудько.

Захисники: Соболь, Михайличенко, Миколенко, Качараба, Пластун, Шабанов, Чеберко.

Опорники/центральні півзахисники: Зінченко, Маліновський, Коваленко, Безус, Макаренко, Харатін, Юрченко.

Вінгери: Коноплянка, Ярмоленко, Марлос, Петряк, Зубков, Швед.

Нападники: Яремчук, Мораєс, Сікан.

Навіть поза цим списком залишились Супряга, Кочєргін, Шахов, Ігнатенко, Лєднєв. Тобто обрати є з кого. Хоч і серед легіонерів вистачає людей без ігрової практики, але вони хоча б знаходяться в нормальному тренувальному циклі. В будь-якому разі в більшості легіонерів є хоча б якісь ігрові хвилини у 2022-му.

Найслабше місце: правий захисник. За кордоном немає українців, які могли б хоча б розглядатись на цю позицію. Тому тут доведеться імпровізувати. Також деякі сумніви є в опорній зоні та центрі захисту, особливо в їх глибині. А от щодо позиції воротаря, то ще невідомо, хто виглядає цікавішим вибором, Лунін чи воротарі УПЛ, якщо врахувати, що у всіх зараз немає практики.

Ось так міг би виглядати стартовий склад збірної України з легіонерів у двох схемах, які раніше використовував Олександр Петраков:

– правоногий центральний захисник Пластун займає позицію правого фулбека;

– хоч в складі і є ліві вінгери Коноплянка та Петряк, але все одно на цій позиції краще використати Маліновського, щоб звільнити в центрі місце для Коваленка;

– Соболь – лівий центральний захисник, але можливі варіанти з ним зліва та додаванням в трійку Пластуна або Шабанова;

– проблема правого латераля вирішується правоногим лівим вінгером Петряком, якого ще в «Шахтарі» пробували справа в захисті. Схема з трьома центральними захисниками повинна нівелювати його проблеми в обороні;

– Маліновський – знову зліва.

***

Як видно, можливо, проблема з ігровою практикою не настільки масштабна для збірної України, як здавалось спочатку. Щонайменше стартовий склад може виглядати боєздатним. Достатньо до кістяка легіонерів додати декількох гравців УПЛ на найбільш проблемні позиції, без яких збірній ніяк не обійтись.

Фото: Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты