Tribuna/Ставки/Блоги/Beograd – gori!/Чому Панама не програє Бельгії

Чому Панама не програє Бельгії

Три факти на користь збірної «Канальщиків»

Блог — Beograd – gori!
Автор — Ігор87
15 июня 2018, 20:51
5
Чому Панама не програє Бельгії

"Якщо ви бачите навколо злих жінок, погане пиво та гидотний шоколад, значить ви в Бельгії", повідомляє голандське прислів’я. Бельгійська народна мудрість каже: "Якщо ви бачите навколо злих жінок, погане пиво та гидотний шоколад, значить ви в Голандії". "Якщо ви бачите навколо злих жінок, погане пиво та гидотний шоколад, значить ви в Бельгії. Або Голандії" – писав колись у "Футболі" пан Артем Франков.

Тож, за Панаму !

Відбір. Бельгія легко виграла свою групу, Панама фінішувала лише третьою. Бельгійці обійшли збірні Кіпру, Гібралтару та Естонії. При всій до них повазі, але в такій компанії закінчити відбір з різницею забитих-пропущених +37, мабуть, не так уже й складно, якщо забиваєш по 6 чи 9 гібралтарцям чи кладеш 8 естонцям. Греків, єдиного більш менш притомного суперника у групі, бельгійці в себе вдома обіграти так і не зпромоглися, лише 1:1. Команда мала серйозні проблеми і з Боснією та Герцеговиною, протягом матчу пропустивши тричі. Впідсумку відігралися і перемогли, проте переможний забили лише на 84-й хвилині.

Ситуація з відбором Панами принципово інша. Збірна зайняла третє місце в групі програвши золото-срібло Мексиці та Коста-Риці. При чому в очних зустрічах все виглядало досить достойно – мексиканцям програли на виїзді при нічиїй вдома, а костариканців раз перемогли і раз розійшлися миром. Окрім них у групі були США, точно сильніші за будь-кого з суперників бельгійців у відборі, погодьтеся. І Панама випередила їх ! В Орландо янкі чудом забили їм 4 випадкових сухих м’ячі, але от на "Роммель Фернандес" панамські хлопці зібралися і зповна взяли реванш показавши пихатим американцям хто батько в домі – 1:1. Таким чином цілком ясно бачимо, що у кваліфікації на чемпіонат світу Панама пройшла в рази важче горнило відбору ніж бельгійці, що говорить про їхні відверто більші морально-вольові якості.

Команда. Збірна Панами укомплектована одними з найдосвідченіших гравців на поточному Чемпіонаті Світу – п’яте місце за показником віку (28,9 років). Бельгійці лише двадцяті. Так, трансферна вартість команд трошки відрізняється на користь європейців (754 мільйони євро проти 8.43), але як говорить голова скаутської служби київського "Динамо" – не в грошах щастя. Кращий бомбардир бельгійців Ромелу Лукаку за першу команду забив лише 30 голів. У панамців відразу двоє людей поклало більше 43. Лукаку 25 років, його макітра забита думками про наступний складний сезон АПЛ та ЛЧ та як би ненароком не зазнати травми і не підкосити свою кар’єру. Натомість двом його конкурентам, тим, що забили по 43 банки за "канальшщиків", Бласу Пересу та Луісові Техаді, від подібного голова точно не болить –  їм по 37 років, у кожного з них уже намітилося пивне пузце і ці вепри готові розривати - не шкодуючи ні себе, ні противників.

Скільки збірників Бельгії грає у чемпіонаті Панами ? Не марнуйте свого часу лізучи до Вікіпедії –  жодного ! Ви помиляєтесь якщо думаєте, що це все. Панамських збірників у бельгійському Жупілє грає в двічі більше ніж збірників Бельгії. Уявіть, на цілих 50% !!! (Рікардо Авіла та Хосе Луіс Родігес – Леандер Дендокер) Що ще можна сказати про рівень цих гравців у послугах котрих не зацікавлені навіть на їхній Батьківщині, воліючи запрошувати футболістів аж з протилежного боку Атлантики. До того ж чимало бельгійців позбавлені мотивації та гравецького тонусу, бо виступають за слабкі і відверто безперспективні клуби на кшталт "Далянь Іфан", "Тяньзцинь Цюанцьзянь", "Тотенхем". Панамці ж навпаки, мають представників у знаменитій гондураській "Олімпії" (найтитулованіший клуб Гондурасу, на хвилиночку), словацькому гранді ДАК 1904 (легендарний володар кубка Чехословаччини 1987 року випуску !) та непереможному гватемальському "Мунісіпалі" (тамтешній топчик).

Стадіон. Гра відбудеться на стадіоні "Фішт" в Сочі. Бельгійці вже грали на цій арені в березні 2017-го з росіянами. Матч завершився в нічию, що можна сміливо прирівняти до поразки. Бельгійців кілька останніх років незмінно зараховують до числа топ-збірних, росіяни ж прописні середняки. Вочевидь причиною нічиєї став саме стадіон – якісь особливості тамтешнього поля, атмосфера трибун, зручність лавок у роздягальнях і купа інших дрібниць та факторів здатних завадити футболістам осягнути дзен та досягти саторі. За всю 80-літню історію своїх виступів, збірна Панами ЖОДНОГО разу не програвала на стадіоні "Фішт". Мені здається тут теж все очевидно і висновки напрошуються самі собою.

Тож, власне ставка.

#6990 за лінією БК "Фаворит" 18 липня. 18.00 Бельгія:Панама - Х2 за 5

Сума ставки: гривнею, доларом, йеною … Коротше, 5 юнітів

Залишок банку: 70 юнітів

 

Другие посты блога

Регбі проти апартеїду
1 января 2022, 14:40
19
Контейнер для сміття
25 декабря 2021, 16:05
22
Все посты