Ювентус і судді

І ця карма залишиться з туринцями надовго, можливо, навіть назавжди.

Блог — О том о сём!
Автор — lezel
27 марта 2017, 20:15
7
Ювентус і судді

– Це неможливо! – кричить йдучи в роздягальню Доннарумма. – Завжди все їм!

 

Бакка підкараулив арбітрів, які йшли в підтрибунку, і за них стало боязко. Дискваліфікацію, він обов'язково отримає, але вона могла бути набагато серйознішою, якби не Монтелла і Галліані, які утримали форварда жорстко, по-чоловічому. По-дорослому. Тут взагалі все не так, як в дитячих іграх, немає "понарошку". Тут не обдирають коліна, їх ламають. І не тільки коліна, масштаб тут інший. "Мілан" ось, за чутками, після гри пошкодив меблі в роздягальні стадіону. А арбітри, до прикладу, нібито ламають хід матчів на користь туринців!

Звичайно, судді помиляються на користь інших команд. Але корупційну справу 2006 року, головним фігурантом якого був "Ювентус", впливала і продовжує впливати на те, як в Італії відносяться до рішень арбітрів у матчах з його участю. При цьому помилки на користь суперників туринців завжди залишаються непоміченими.За підсумками того сезону "Ювентус" здобув чемпіонство, випередивши "Мілан" на чотири очки. З тих пір всі рішення арбітрів на користь туринців знову стали розглядатися під мікроскопом.За останні лідерські роки "Ювентуса" арбітри в рамках внутрішніх італійських змагань ставили на користь туринців майже більше 50 пенальті. У середньому виходить дійсно чимало.

І знову матч з "Міланом", і знову арбітри. Замкнулося коло, так і мікроскоп не забарився з'явитися на сцені, але їм почали забивати цвяхи.

Вінченцо МОНТЕЛЛА, головний тренер "Мілана":- Після матчу суддя не став пояснювати мені своє рішення. Але у футболі всяке трапляється. Судді - такі ж люди, вони можуть помилятися. Не хочу роздувати з цього велику історію.Довери, помічник арбітра на лінії воріт, сказав мені, що головний арбітр Маса з ним не консультувався при призначенні пенальті, прийняв рішення самюМатч не повинен припинятися, поки "Ювентус" не заб'є"-Вболівальники міланської команди

І ця карма залишиться з туринцями надовго, можливо, навіть назавжди.

 

Вся Італія обговорювала зустріч "Ювентус" – "Інтер". Справа в тому, що гра такого статусу, має величезне значення на Апеннінах. Так зване "Дербі Італії" ніяк не може бути темою одного дня. Всі дрібні деталі матчу, скандали – обговорюються як мінімум тиждень, а то й більше. Хто тільки не висловився на перших шпальтах провідних спортивних видань в Італії. І колишній президент "Інтера" Массімо Моратті, та провідні журналісти італійських спортивних каналів. З приводу суддівського свавілля висловилися і ті, хто явно симпатизує "Ювентусу". Навіть цих людей обурила несправедливість арбітра.

Судив цю зустріч ніхто інший, як Нікола Ріццолі, – досить відомий арбітр, архітектор за освітою, суддя, який роздає жовті картки як гарячі пиріжки. І найголовніше, втім, це ні для кого не секрет, Ріццолі є, як би правильніше висловитися, "проювентийский" суддею. Погодьтеся, диму без вогню не буває, є багато арбітрів і не тільки в Італії, які не приховують свої пристрасті до тією чи іншою командою.

Інше питання – чи можна призначати на такий відповідальний матч арбітра, який має певну симпатію до команди, та й ще з такою поганою репутацією? Якби Ріццолі був звичайний суддя, тобто не футбольний, то будь-яка зі сторін, будь то прокурор чи адвокат, могли б заявити відвід. У випадку з футбольними суддями це зробити важко. Максимум, що можна зробити, поскаржитися в суддівський комітет на арбітра вже після гри, коли рахунок на табло вже зафіксовано.

Матч закінчився з рахунком 1:0 на користь туринців. Наскільки тут руку доклав арбітр? Відповідь на це питання очевидна. На 34-й хвилині Лихштайнер явно фолив проти Данило Д'амброзіо, хапаючи за майку і тим самим, перешкодивши Данило поборотися на другому поверсі. Цей епізод потрапив в телекамери, правда коментатори пост совка (один з яких вболіває за Юве) ніяк не прокоментували даний епізод, хоча все це могли спостерігати.Але добре б коментатори, а куди дивився суддя в цей момент? Він був безпосередньо поблизу даного епізоду. А судді за воротами? Купа питань. Це гарна тема для популярної передачі "Теорія змови", але боюся, там не будуть обговорювати матчі чемпіонату Італії. Трохи пізніше ще один фол, на який суддівська бригада вирішила закрити очі, коли захисники «Юве» під носом судді за воротами, затиснули в «коробочку» Мауро Ікарді і знову свистка не було. Кульмінацією суддівського свавілля стало видалення одного з лідерів «нарадзурри» Івана Перішича на останніх хвилинах – за зайві емоції.

 

 

Легендарний форвард «Наполі» і збірної Аргентини Дієго Марадона поділився думкою про дострокову перемогу «Ювентуса» в чемпіонаті Італії.""І „Ювентус“ має не тільки феноменальних гравців, але й італійських арбітрів! Нічого нового — гравцям „Юве“ дозволено все.""