Tribuna/Футбол/Блоги/der Kopfball/В ЛЄ за «Айнтрахт» запалює 20-річний юнак, який у першій частині сезону грав у третій лізі Німеччини

В ЛЄ за «Айнтрахт» запалює 20-річний юнак, який у першій частині сезону грав у третій лізі Німеччини

Знайомтеся – Ансгар Кнауфф.

Блог — der Kopfball
Автор — Kostiantyn Stepaniuk
1 мая 2022, 14:25
3
В ЛЄ за «Айнтрахт» запалює 20-річний юнак, який у першій частині сезону грав у третій лізі Німеччини

Знайомтеся – Ансгар Кнауфф.

Франкфуртський «Айнтрахт» перетворився на одного із головних фаворитів на перемогу в Лізі Європи. Німецький клуб виграв свою групу, пройшов «Бетіс» і «Барселону», а тепер переміг «Вест Гем» Андрія Ярмоленка в Лондоні і наблизився до фіналу. 

Перший м’яч у ворота англійців забив 20-річний Ансгар Кнауфф, який ще в першій частині сезону грав у третій лізі Німеччини.

Яскраво стартував у «Дортмунді», але забуксував і частіше грав за дубль

Ансгар Кнауфф належить «Боруссії» і є вихованцем дортмундського клубу. Від U-16 він пройшов усі юнацькі команди «чорно-жовтих», а згодом почав грати за дубль «Боруссії» – і в минулому сезоні допоміг вийти з регіональної ліги в третю (професійну) лігу Німеччини. 

Кнауфф вразив своєю грою та результативністю – забив 9 голів і віддав 7 гольових передач у 28 матчах 4-го дивізіону. 19-річний футболіст декілька разів потрапляв у заявку основної команди на матч Бундесліги, а в грудні 2020-го навіть дебютував у ЛЧ, зігравши 7 хвилин у матчі проти «Зеніта». 

Але більшу увагу на нього звернув Едін Терзіч, помічник звільненого Люсьєна Фавра, який екстрено очолив команду і працювавдо кінця сезону. Саме Терзіч повірив у юного Кнауффа, а той миттєво віддячив – віддав гольову передачу у дебютному матчі і допоміг «Боруссії» врятуватися від поразки у Кельні (хоч і вийшов на заключні 10 хвилин), а через 2 тижні забив переможний м’яч на виїзду «Штутгарту». 

Загалом у сезоні 2020/21 він провів лише 68 хвилин на полі (у чотирьох матчах) і записав на свій рахунок 1+1 по системі гол+пас. 

Особливо здивував Терзіч, випустивши Кнауффа в основі на обидва матчі 1/4-ї ЛЧ проти «Ман Сіті», враховуючи, що на лаві запасних залишились більш імениті Торган Азар, Джованні Рейна і Юліан Брандт.

У нинішьному сезоні Ансгар часто потрапляв у заявку «Боруссії», але рідко виходив на поле, хоч і отримав декілька шансів від Марко Розе. Здебільшого Кнауфф грав за дубль «Дортмунда» у третій лізі. 

Взимку керівництво дортмундців вирішило віддати Кнауффа в оренду задля того, щоб футболіст отримував більше ігрової практики. На радарах з’явився франкфуртський «Айнтрахт» – клуб, який досі грає у єврокубках. Ідеальний варіант для всіх сторін.

У Франкфурті майже відразу став основним, забив шедевр у ворота «Барси» в ЛЄ

Кнауфф швидко адаптувався до гри у новому клубі і уже під кінець лютого вперше вийшов в основі. Він дуже непогано зіграв проти «Баварії» і відтоді застовпував за собою місце в старті. 20-річний вінгер добре вписується в схему тренера «орлят» Олівера Гласнера, у якій фактично виконує роль правого півзахисника, але водночас і допомагає підчищати ззаду, адже Франкфурт грає із трьома центральними захисниками.

Сильні сторони Кнауффа – вибухова швидкість, контроль м’яча і дрибблінг. Він часто зміщується у середину і допомагає створювати там більшість, а у цьому сезоні відкрив у собі іще один талант. 

«Айнтрахт» часто грає через свого лідера Філіпа Костича, який виконує чимало навісів з лівого фланга. Кнауфф ж добре рухається за спинами суперників і шукає нагоду для удару головою. Саме так він забив свій перший м’яч за Франфурт – у ворота «Герти» в Бундеслізі. Схожий м’яч забив «Вест Гему» в Лізі Європи.

ЛЄ – окрема історія для юнака, адже там він просто запалює. Кнауфф відіграв усі 5 матчів без замін (по 90 хвилин + 120 хвилин у другому матчі з «Бетісом»). Також його сміливо можна одним із тих, на кому будується успіх німців в плей-офф ЛЄ, адже він максимально злагоджено виконує настанови тренера і виглядає не гірше зіркового Костича на протилежному фланзі.

До того ж, Ансгар забиває важливі м’ячі. Як, наприклад, у ворота «Барселони»: 

Цим шедевральним ударом Кнауфф відкрив рахунок у домашньому матчі з каталонцями, який закінчився внічию 1:1. 

А чудове забігання за спину захисникам і влучний удар головою допомогли «Айнтрахту» зробити вагомий крок до фінала ЛЄ: 

Кнауфф пішов в оренду у Франкфурт на півтора року, тобто до кінця наступного сезону. Себастьян Кель, який з нового сезону стане новим спортивним директором «Дортмунда» зазначає, що клуб планує своє майбутнє із Кнауффом. Але до кінця наступного сезону багато чого може змінитися. Поки що Ансгар впевнено і добре почуває себе в «Айнтрахті», а майбутнє покаже, яким буде його наступний крок.

Фото: Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты