Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол 24/Ротань: Зараз не час кричати, що ми обов’язково обіграємо іспанців

Ротань: Зараз не час кричати, що ми обов’язково обіграємо іспанців

Один із лідерів збірної України розповів «Футболу 24» про найсвіжіші новини з підготовки «синьо-жовтих» до матчу в Севільї.

Блог — Футбол 24
Автор — Gullit
24 марта 2015, 20:23
1

Після успішних єврокубкових матчів «Динамо» і «Дніпра» вся футбольна Україна «перемкнулася» на збірну. У п’ятницю команда Фоменка гостюватиме на арені «Рамон Санчес Пісхуан», де проведе поєдинок зі збірною Іспанії. Важливість результату для обох команд – годі переоцінити. То чи готові ми протистояти потужній «Червоній Фурії»? Яка атмосфера у таборі нашої команди? Півзахисник Руслан Ротань охоче погодився втамувати інформаційний голод «Футболу 24».

- Руслане, чи не набридли вам журналісти за ті дні, що ви провели у таборі збірної? Адже до лідерів команди – підвищена увага. Кожного кортить про щось запитати…

- Та ні, ми ж усі робимо спільну справу (Усміхається). Увага з боку журналістів навпаки повинна піти на користь результату. Ми маємо бути якомога ближчими один до одного.

- Скільки матчів збірної Іспанії ви вже переглянули, і на якому етапі зараз підготовка?

- Ми вже передивилися два матчі – зі збірними Словаччини та Білорусі.

- Чи зосереджував Михайло Іванович Фоменко увагу команди на якихось конкретних моментах?

- Я думаю, що це повинно залишитися всередині команди. Фоменко звертав увагу на багато речей, але розкривати секретів я не збираюся.

- Ви сказали, що так, як «возить» збірна Іспанії, не «возить» жодна інша команда світу. Якими тоді можуть бути аргументи нашої дружини?

- Потрібно, насамперед, не сідати глибоко, не притискатися до своїх воріт. Плюс – пресинг у середині поля. Ну й про контргру не варто забувати.

- Що вас найбільше непокоїть перед візитом у Севілью?

- Та нічого такого. Ми готуємося у спокійному режимі, розуміючи при цьому, з ким доведеться зіграти. Все, що зараз вимагається – це відкинути зайві думки і накопичувати сили.

- У «Червоної Фурії» - просто неймовірні півзахисники. Гра якого з хавів вам найбільше імпонує?

- Та там можна кожного гравця називати! Кожен з них здатний вирішити долю поєдинку. Особисто мені подобається гра Іньєсти і Бускетса.

- Проти збірної України не зіграє Дієго Коста. Що скажете?

- На це запитання я вже відповів. Адже насправді серед іспанців є достатньо гравців, які можуть замінити Косту. Головна сила збірної Іспанії – командна гра і швидкі атаки.

- На матчі працюватиме турецька бригада арбітрів на чолі з Джюнейтом Чакиром, який є фартовим для збірної України. Це хороший знак?

- Насамперед, підсумковий результат залежатиме від нас і збірної Іспанії. Тож такі запитання схожі на загадки. Ну але, звісно, дай Боже, щоб традиція продовжилася, а Чакир залишився для нас фартовим.

- Коноплянка дав обіцянку, що підморгне Касільясу, якщо заб’є йому гол. А на що ви готові у випадку позитивного результату в Іспанії?

- Нам потрібно віддати всі сили, щоб досягнути цього результату. Ми готуємося, щоб все так і було. Чи можу пообіцяти, що поголю голову або зроблю ще щось екстремальне? Я вважаю, що зараз не час кричати, що ми обов’язково обіграємо іспанців. Це футбол. Ми готуємося віддати всі сили на полі і досягнути потрібного результату. Дай Боже, щоб так і було.

- Севілья – це один із найвідоміших осередків кориди. Чи до вподоби вам криваве іспанське шоу?

- Я жодного разу не був на кориді, і не збираюся туди. Не люблю, коли вбивають тварин. Не можу на це дивитися.

- Хочу вас запитати і про «Дніпро». Як вам суперник у чвертьфіналі Ліги Європи?

- Скажімо так: ми один одного достойні. «Дніпро» буде намагатися просуватись у Лізі Європи крок за кроком. Віддамо всі сили, щоб пройти «Брюгге» і опинитися в наступному раунді.

- В Амстердамі ви не змогли допомогти «Дніпру», позаяк відбували дискваліфікацію. Що відчуває капітан, коли його команда б’ється, а він змушений сидіти на трибуні?

- Хвилювання! Багато ж нервів я залишив в Амстердамі (Сміється). Краще бути на полі, у вирі боротьби, ніж сидіти на трибуні, коли тиск підстрибує до 200.

- Чи було спілкування з Мироном Маркевичем після успішного результату у Голландії? Адже, як відомо, тренер хворіє…

- Перед матчем ми спілкувалися, а опісля – ні, адже збірники одразу поїхали в табір національної команди. Але я знаю, що Мирон Богданович вже одужує. Хлопці зробили йому хороший подарунок (Сміється).

- У «Дніпра» ще є всі шанси перемогти у Лізі Європи, Кубку України і навіть у чемпіонаті, де за титул розгорнеться серйозна боротьба. За яких умов ви зможете назвати цей сезон вдалим?

- Я б не поспішав ставити такі запитання, тому що попереду – немала дистанція, а ми наразі нічого особливого не добилися. Треба працювати, причому – працювати ще більше.

- УЄФА й надалі розводитиме українські і російські клуби в єврокубках. Як ви ставитеся до цієї практики?

- Я б нікого не розводив. Спорт є спорт, а політика – це політика. Ми на зборах грали з російськими командами, і нічого там такого не відбувалося. Були нормальні відносини. 

Олег Бабій, Футбол 24

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Реванш
21 декабря 2014, 13:52
4
Невідомий рекордсмен
11 ноября 2014, 13:33
Все посты