Tribuna/Футбол/Блоги/ЄВРОcups/Потенційні суперники “Десни” та “Колосу” в кваліфікації ЛЄ

Потенційні суперники “Десни” та “Колосу” в кваліфікації ЛЄ

Цього року в кваліфікаційні раунди ЛЄ від нашої країни відправилися “Десна” Чернігів та “Колос” Ковалівка. Для обох команд це буде дебютний сезон в єврокубкових змаганнях. Команди без фінансових проблем, з бойовими складами, непоганими тренерами. Що ще треба для успішної боротьби за груповий етап ЛЄ? Вдалого жеребкування. Тому розберімося: хто і де розпочинає свій єврокубковий шлях.

Блог — ЄВРОcups
Автор — Oleh Shahaliiev
31 июля 2020, 20:33
9
Потенційні суперники “Десни” та “Колосу” в кваліфікації ЛЄ

            Цього року в кваліфікаційні раунди ЛЄ від нашої країни відправилися “Десна” Чернігів та “Колос” Ковалівка. Для обох команд це буде дебютний сезон в єврокубкових змаганнях. Команди без фінансових проблем, з бойовими складами, непоганими тренерами. Що ще треба для успішної боротьби за груповий етап ЛЄ? Вдалого жеребкування. Тому розберімося: хто і де розпочинає свій єврокубковий шлях.

            Варто розпочати з того, що наші команди будуть виступати на “шляху нечемпіонів”. У даній кваліфікації беруть участь дуже багато команд. Всього на 5 стадіях даного шляху будуть змагатися 144 клуби. А путівок у груповий етап ЛЄ всього 13 - конкуренція дуже висока.

            Першим свій єврокубковий шлях розпочне “Колос”, у другому кваліфікаційному раунді ЛЄ. Чернігівська “Десна” стартує на раунд пізніше - у третьому.

            Ці дві команди дебютанти єврокубкових змагань, тому в них буде однаковий єврокубковий коефіцієнт – 6,9(це середній коефіцієнт української асоціації за останні 5 сезонів). Але чи вистачить цього для того, щоб бути сіяними? Зараз спробуємо розібратися.

            Я проаналізував чотири останні єврокубкові сезони. І визначив мінімальний єврокубковий коефіцієнт, з яким команда була сіяною в певному раунді. Нас цікавлять лише стадії, в яких можуть виступати наші колективи, тому попередній та перший раунди не розбирав.

            Зрозуміло, що сезон на сезон не приходиться, але деякі висновки зробити можна. “Колос” повинен бути сіяним у другому раунді. З усіх команд, що можуть зійтися на даній стадії, єврокубковий коефіцієнт більше, ніж у колективу з Ковалівки, мають лише 28 клубів. У майбутньому команд може стати трохи більше, бо у певних країнах ще не зіграли фінали кубків і не визначилися останні учасники ЛЄ. Але “Колос” не повинен опуститися нижче 37 місця(останнє місце серед сіяних колективів). Та і результати останніх років, що наведені у таблиці, говорять про те саме.

            А в третьому раунді нашим командами на статус сіяних важко розраховувати. Хоча, можливо все. Тим більше всі стадії до раунду плей-оф(4) будуть складатися з одного матчу.  І, на мою думку, це плюс саме для команд-аутсайдерів. Цікаво буде подивитися, як все буде насправді. Але будемо реалістами, і у питанні визначення потенційних суперників будемо відштовхуватися від:

            1) “Колос” у другому раунді буде сіяним;

            2) у третьому раунді наші команди будуть серед несіяних.

            Потенційні суперники “Колоса” у другому раунді

            Як ми вже розібрались колектив з Ковалівки у другому раунді буде серед сіяних команд. Це трохи зменшує список потенційних суперників, але все одно залишається немало команд. Давайте спробуємо ще трохи зменшити дане коло: візьмемо коефіцієнт 5 за мінімум для сіяних команд на цій стадії. Залишаються команди рівень яких… Напишу краще так: такі команди наш колектив повинен проходити. Що ж це за команди? Наведу пару прикладів: литовський “Рітеряй”, люксембурзький “Прогрес”, ірландський “Шемрок Роверс”. Це команди в яких один з найбільших єврокубкових коефіцієнтів серед всіх потенційних суперників нашого колективу. Можливими суперниками можуть бути і знайомі вже нам: “Кукесі”, “Жиліна” та “Мура”. Але не всі команди такого рівня, є винятки. Що ж це за команди?

            Зазначу, що деяким з цих команд треба ще вийти до другого раунду. Але вони будуть сіяними, і тому проходити повинні. Чому я виділив саме ці колективи? Через їх статус, всі вони знайомі звичайним футбольним вболівальникам. На мою думку, у матчах з цими колективами в нашої команди можуть виникнути проблеми. Але це не означає, що я вважаю “Колос” слабшим, просто ці команди виділяються на фоні інших потенційних суперників. Останнє по “Колосу”: хто б не був у суперниках, але другий раунд вони проходити повинні, дуже великий шанс зіграти зі слабкою командою.

            Потенційні суперники наших команд у третьому раунді

            Вже відмічав, що шансів бути сіяними дуже мало у наших команд. Тому просто виділю 15 команд з найбільшим єврокубковим коефіцієнтом у кваліфікації ЛЄ(вони будуть сіяними у всіх раундах). Звісно хтось може і вилетіти, але як потенційних суперників їх розглядати будемо. Можливі суперники наших колективів у 3 раунді:

            Непогані команди, цікаві можуть вийти матчі, але з мінімальними шансами для наших клубів. Але не все так погано: в третьому раунді сіяними будуть 26 команд, а це лише 15 з можливих суперників. Та і багатьом з цих команд ще треба дійти до третього раунду кваліфікації ЛЄ. Точно можна написати, що найгірші варіанти я для вас окреслив.

            Який висновок можна зробити? Поки назвати всіх потенційних суперників наших команд неможливо. Але в загальному зрозуміло до чого потрібно готуватися нашим колективам.

            Мій прогноз такий: “Колос” пройде в третій раунд. А вже там для них та “Десни” простого жеребкування не буде. Малоймовірно, що суперник буде нижчого рівня, ніж наші команди. Звісно, плюсом для наших колективів може бути всього один матч в третьому раунді ЛЄ. Останнє, прогнози на раунд плей-оф(4) робити поки немає сенсу.

            Підписуйтеся, плюсуйте, коментуйте. Цікаво дізнатися вашу думку, як ви розцінюєте шанси наших команд у кваліфікації ЛЄ. Також, можете переглянути попередні пости в цьому блозі. Дякую всім хто прочитав.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты