Tribuna/Футбол/Блоги/«Атлетіко» помстився «Реалу» на домашньому стадіоні: тактичний розбір протистояння
Блоги

«Атлетіко» помстився «Реалу» на домашньому стадіоні: тактичний розбір протистояння

Головні моменти у огляді нашого блогера.

19 января, 14:05
6
«Атлетіко» помстився «Реалу» на домашньому стадіоні: тактичний розбір протистояння

Несподівана активність «Атлетіко» на перших хвилинах

Одразу ж хочеться відзначити досить сміливий стартовий план «Атлетіко» на гру зі ставкою на лівий фланг, яка згодом спрацювала в моменті з першим голом команди. Якщо при обороні це була класична команда Сімеоне, яка захищається за схемою 5-3-2, то при володінні номінальний лівий центральний захисник Маріо Ермосо(22 номер) ставав лівим латералем, лівий захисник Самюєль Ліно(12 номер) підіймався дуже високо і ставав ледь не вінгером, а нижче в захист сідав Коке. Це було досить ризиково, враховуючи як «Реал» розібрався з «Барселоною», але блискуча працездатність хлопців Сімеоне не давала «Реалу» розбігатися так, як вони це полюбляють.

«Атлетіко» не був класичним автобусом у матчі проти грандів

«Матрасники» одразу ж почали зустрічати «вершкових» ще на їх половині поля, не сідаючи на початку матчу в низький блок – Ліно працював по Карвахалю, Ермосо підіймався до Модріча, а Коке грав з Вальверде. Це призвело до того, що ще з перших хвилин у «Реала» виникли проблеми з розіграшем м’яча. Звісно ж, на весь матч в такому агресивному стилі «Атлетіко» не вистачило, але вони одразу ж дали зрозуміти «Реалу» свій настрій.

«Реал» майже не змінився відносно себе минулих матчів

«Реал» розпочав матч у своїй класичній формації з ромбом в центрі поля та високими позиціями Карвахаля та Менді, але з невеликими змінами у розташуванні гравців середини – Вальверде розпочинав в парі опорних півзахисників разом із Камавінгою, а Модріч грав у правому напівфланзі, комбінуючи з Карвахалем і Родріго. У другому таймі хорват відійшов глибше, і на тій позиції до своєї заміни частіше опинявся Вальверде. Певне, це було зроблено якраз щоб шукати вразливість лівого флангу «Атлетіко», де Лука мав би за рахунок свого феноменального бачення поля шукати вільні коридори для забігань швидких напарників.

План «Реалу» не працював через обмеженість простору в фінальній треті поля

Виходило не дуже. Ситуація як на наступних скріншотах доволі показова, хоча «Атлетіко» не накривав Родріго з таким запалом весь матч, але не допустив моментів з бразильцем, який би опинився 1 на 1 із захисником. Його завжди зустрічали мінімум двоє чи троє - навіть з Вінісіусом не працювали настільки агресивно. Це дало свої плоди, і Родріго провів досить посередній матч, як власне і Карвахаль, який не зробив ні одного точного кросу і лише одну гостру передачу. Ще раз відмічаємо Ермосо і Ліно, які окрім активних підключень до атак не дали «Реалу» жодної свободи на правому фланзі атаки.

Де Пауль був всюди і не дав супернику домінувати в центрі поля

Блискучий матч провів Родріго де Пауль. На його тепловій карті відзначено ледь не все поле, і аргентинець дійсно встигав як постійно сідати назад, особливо в кінці основного часу, так і розпочинати атаки команди довгими передачами, як у ситуації, яка показана на скріншоті, і в моменті з першим голом команди. Де Пауль, особливо за рівного рахунку, класно шукав вільний простір у центрі поля і намагався відрізати передачами півзахист «Реалу». Як наслідок – 4 із 5 точних довгих передачі, 3 гострих і феноменальний рівень працездатності.

Коке - ключова фігура в тактичних налаштуваннях Сімеоне

Ще одним героєм матчу став Коке, який не просто відбігав усі 120 хвилин, а був справжнім лідером команди і її метрономом. Іспанець сідав дуже глибоко, часто на позицію третього центрального, розпочинав атаки команди і ледь не на пальцях показував партнерам по команді, куди їм віддавати передачу. А коли це було необхідно, Коке заводив всіх інших на пресинг, і першим біг його позначати. За матч півзахисник 8 із 13 разів виграв боротьбу за позицію, зробив 6 відборів, 112 дотиків до м’яча та має 92% точності передач. Неможливо переоцінити значення Коке для команди як в цілому, так і конкретно у цьому матчі. Жива легенда «матрасників»

Джуд знову проявив себе як гравець світового класу

Феноменальний Джуд Белінгем. Вінгери «Реалу» провели досить сірий матч, але англієць своєю грою в деяких моментах змушував підійматись зі стільця. Мабуть, ніхто у світі не грає настільки професійно в обмеженому просторі, створюючи собі й партнерам моменти. З моментів на скріншотах він зміг створити дві гольові ситуації - це абсолютно космічний рівень Окрім цього Джуд постійно сідав нижче, допомагаючи команді у розіграшах в центрі поля та зробив розкішну гольову передачу на Хоселу. 4 гострі передачі, 3 із 3 точних довгих передач та 6 із 8 успішних спроб дриблінгу – показовий матч, який дає відповідь на питання, чому Беллінгем один з головних кандидатів на Золотий М’яч. Браво

Матч змінили дещо випадкові голи, що не випливали з малюнка гри

Цікаво, що майже всі голи в матчі були збігом обставин, на який не в останню чергу вплинули рикошети. Так було і в моменті з першим голом «Атлетіко», коли через дотик Рюдігера м’яч перелетів Начо, а Лунін пізно пішов не перехоплення, так і з другим, коли Антоніо та Андрій через відскок обидва опинились в напівпозиції й не розібралися, хто має грати по цьому м’ячу. Тут звісно ж відіграла роль і постійна зміна воротарів, через яку захисники досі не можуть повноцінно зігратися з голкіперами.

З автоголом Облака все зрозуміло, а от третій гол, окрім невдалого відскоку є недопрацюванням в першу чергу Камавінги, який на той момент вже став номінальним лівим захисником, і просто не побіг за Антуаном Грізманом, залишивши його сам на сам з Вінісіусом, який не є професійним захисником, щоб змогти зупинити француза. Не дивно, що вже через декілька хвилин на полі з’явився Фран Гарсія.

«Атлетіко»отримав дуже вигідний для себе розвиток гри

Сам сценарій матчу виявився дуже вдалим для «Атлетіко», який більшу частину гри міг сконцентруватися на улюбленому для себе стилі й ловити суперника на контратаках. Декілька разів, як в моменті з останнім голом чи в ситуації, яка показана на скріншоті, виходило досить вдало, але в цьому моменті розсипану оборону «вершкових» врятував Лунін. Не найгірший матч від українця (оцінка 7.5 від Sofascore), але в італійського прихильника Кепи точно з’явилися нові аргументи.

«Реал» не вразив, хоча команді й не пощастило з реалізацією

«Реал» же не вигадав нічого екстраординарного, і провів найгірший свій матч з серії проти топкоманд, навіть попри декілька прикрих влучань в перекладину та сейвів Яна Облака, які могли змінити розклад сил. Бразильські вінгери були обмежені в свободі, а окрім них залетіти змогло лише з помилки голкіпера «Атлетіко» і геніальності Джуда Белінгема. Гру дуже освіжив Браїм, але цього не вистачило, щоб зламати справну оборону «Атлетіко». Анчелотті точно є над чим подумати перед наступною зустріччю цих команд.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты пользователя

Все посты