Tribuna/Футбол/Блоги/Динамівське серце/5 думок після матчу Барселона – Динамо

5 думок після матчу Барселона – Динамо

Вчора на Камп Ноу у матчі Барселона – Динамо (Київ), результат по завершенні матчу склався десь очікуваний та закономірний: перемога Барселони з рахунком 2:1, це те що було очевидним, про такий результат багато хто говорив, сенсації якоїсь не відбулося. Рахунок на табло - це один момент, є ще рівень гри команд, як вони протистояли одне одному, а по грі сталася сенсація – враховуючи кадрові проблеми у складі Динамо (пов’язані в першу чергу з епідемією коронавіруса) Динамо на рівних грало проти Барселони, чому так сталося… Я поясню далі у своїх думках після перегляду матчу Барселона – Динамо!

5 ноября 2020, 12:38
2
5 думок після матчу Барселона – Динамо

     

Кадри Динамо

Погані очікування перед матчем з Барселоною були пов'язані з тим, що з основи Динамо через епідемію коронавірусу випало як мініум 4 стабільні футболісти: Бущан, Миколенко, Караваєв та Шапаренко, важливі футболісти які мали значний вплив на результат, так само з команди випали інші футболісти з найближчого резерву. У Динамо була складна ситуація та знайшлися футболісти, які змогли стати гідною підміною, а хтось з основних футболістів розкрився по новому. У воротах Нещерет це топ (про нього більш детально я напишу далі), основні центральні захисники Забарний та Попов зіграли не без помилок, але не катастрофічно, Кендзьора на правому фланзі вже по класиці відіграв добре, а от Шабанов це щось – щоб він так забігав та робив такі прориви - це неочікувано але радує, центр Динамо сьогодні зробив матч – трикутник Андрієвський, Шепелєв, Буяльський показали хорошу інтенсивність, темп гри, гру на атаку та комбінування. Гра у атаці від Динамо це інша приємна історія, як на мене Родрігес показав чому він має бути в основі на матчі ЛЧ, Циганков забив гол, був активний що не може не радувати, Супряга мав хоть якісь моменти, але ті моменти форварду треба реалізовувати. Це десь нагадує історію з Шахтарем, коли знайшлися футболісти, які змогли стати заміною основним; як ми бачимо тепер на такому високому рівні, у Динамо є хороший глибокий резерв та кадровий потенціал.

Нещерет це новий Шовковський?

Не було откровенням, що захисту та голкіперу Динамо буде складно протистояти команді з такою хорошою атакою яка є у Барселоні, якщо до захисту певні маленькі питання по грі були, то до голкіпера Нещерета (18-річного футболіста який тільки другий матч вийшов в основі Динамо) ніяких запитань виникати не може, ви тільки вдумайтесь 12 сейвів, це на рівні Бущана який зараз потроху стає основним воротарем у складі збірної. Як це вдалося Нещерету я не розумію, але перспективи у нього справді хороші. Спокійний, розумний футболіст який у цьому матчі дуже хорошо керував обороною, роздавав непогані паси, здавалося що всі футболісти його слухали, він став реальним лідером в обороні. Недаремно у Нещерета найвищі оцінки за матч у складі двох команд від багатьох авторитетних порталів. Перехвалювати звісно не варто, та додам, що якщо Нещерет далі так продовжить, то здається в команді зростає новий Шовковський.

Тер Стеген голкіпер світового класа

Швидким атакам Динамо, які зазвичай закінчувалися ударами по воротам, не дав конвертуватися у голи Марк-Андре Тер Стеген. Дивлячись на те, які м'ячі відбивав Тер Стеген, як він складався, вибирав позицію та показував реакцію, хочеться у нього запитати: «Як у тебе так виходить?» В цьому матчі Тер Стеген був справжньою стіной у рамці воріт Барселони, і якщо Нещерет кращий гравець не тільки у всьому матчі а аналогічно у складі Динамо, то Тер Стеген кращий футболіст у складі Барселони. Цей матя вияаився матчем (боротьбою) двох воротарів, які показали свій високий рівень та клас.

Я не впізнаю Барселону…

Без сумнівів Динамо провело видатний матч, тут без апеляцій, але Барселона зараз далеко не та команда, яка була ну хоча б 3-4 роки тому. У Барселоні купа проблем у багатьох аспектах, та якщо говорити виключно про ігрові, то в першу чергу це погане взаєморозуміння та зв'язок між футболістами у команді. Барселона стала командою конфліктів та якогось хаосу, зараз вся Барселона знаходиться у пригніченому психологічному стані: стомільйонні Грізманн і Дембеле не реалізовують свої моменти, не показують потрібного рівня гри та часто начебто не розуміють що від них хочуть. Мессі таке відчуття десь розломлений та банально не хоче грати. Молодь хороша, але витягувати усі матчі вони не можуть, це ж саме стосується досвідчених футболістів, ніякого взаєморозуміння, командної гри у Барси немає, помітно що Куман не може налагодити гру, той баланс в команді який потрібний. Сумно що ми втрачаємо таку Барселону, така реальність.

Браво Мірча!!!

Мабуть фактор Луческу, сама головна моя думка після матчу, яка дає розуміння того, чому ми побачили вчора такий рівень від Динамо? Мірча Луческу – це старий лис, який знає як побудувати гру, щоб протистояти топовим командам Європи. Динамо у вчорашньому матчі було добре підготовленою командою з фізичної та психологічної точки зору, команда грала від захисту, але парковки автобуса не було, Динамо не грало на відбий дотримуючись свого стилю гри у короткий пас, комбінацій, по можливості швидких контратак. До фізики можна віднести те що Динамо добре грало на атаку всі 90 хвилин, а до психології те якими спокійними були футболісти Динамо, наскільки вони вийшли налаштоаними на матч, зібраними, здавалося що ті хто взагалі вийшли на перший матч в сезоні, вже основні футболісти Динамо як мініум останній сезон. Мірча Луческу так налаштував команду, що ніхто не міг навіть допустити думки, щоб погано зіграти, такий рівень гри ми побачили від Динамо. Якщо у цьому сезоні  Динамо ще не приносить результату в ЛЧ, то вже через сезон-два, все може бути навпаки. Мірча Луческу будує хорошу, перспективну команду з заділом на хороше майбутнє!

       В заключенні мені хочеться лише додати: на таке Динамо приємно дивитися, за таке Динамо хочеться вболівати, у такого Динамо є майбутнє. Можна говорити про проблеми Барселони та не забувати про кадрові проблеми Динамо; саме такі 5 думок у мене виникли після матчу Динамо проти Барселони, головне що у такого Динамо є хороше майбутнє і перспективи!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Не гра, а муки
25 августа 2019, 13:05
1
Все посты