Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/Михайличенко, Гвардіола і ще 12 відомих футболістів, які вигравали Олімпіаду

Михайличенко, Гвардіола і ще 12 відомих футболістів, які вигравали Олімпіаду

Блог «Мої думки про футбол» під час літніх Оліміпйських ігор згадує: хто з відомих футболістів ортимував золоті нагороди Олімпіади.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
13 августа 2016, 22:24
24
Михайличенко, Гвардіола і ще 12 відомих футболістів, які вигравали Олімпіаду

А ви знали, що вони – олімпійські чемпіони?

Олексій Михайличенко (Сеул-1988)

На Олімпіаду в Сеул він приїхав після поразки від збірної Нідераландів у фіналі Євро. Михайличенко – єдиний, хто грав на двох турнірах у складі національної та олімпійської збірних СРСР у 1988 році. У фіналі команда Радянського Союзу перемогла бразильців, у складі яких грали Бебето, Ромаріо та Тафарел. Гравець київського «Динамо» був одним із лідерів тієї команди. У кінці року французьке видання France Football, яке визначало тоді кращого гравця Європи, поставило Михайличенка на четверту сходинку за підсумками року. Можна також відмітити, що Олексій був чемпіоном трьох країн: СРСР, Італії та Шотландії, зігравши за київськое «Динамо», «Сампдорію» і «Рейнджерс». 

Сантьяго Канісарес (Барселона-1992)

 

Чудовий кіпер, якого всі пам’ятають по виступам за «Валенсію» та збірну Іспанії на початку століття. У 1992 році він грав за олімпійську збірну Іспанії, представляючи скромний клуб «Меріда», який був розформований у 2000 році. Слід відмітити, що туди Саньтьяго був відданий в оренду мадридським «Реалом», вихованцем якого він був.

Луїс Енріке (Барселона-1992)

 

Нинішній тренер «Барселони» у 1992 році захищав кольори заклятого ворога каталонців «Реалу». Звідти він був запрошений до лав олімпійської збірної Іспанії. Вигравши золото Олімпіади, тільки через чотири роки він став зрадником для мадридистів, перейшовши до «Барселони». 

Хосеп Гвардіола (Барселона-1992)

 

Один з найкращих тренерів сучасного футболу Хосеп Гвардіола у 1992 році був одним із представників тієї легендарної Dream Team під керівництвом Йохана Кройфа. І вигравши Кубок чемпіонів та чемпіонат Іспанії у складі «Барселони», Хосеп ще додав і перемогу на Олімпіаді на своїй батьківщині, разом з Енріке та Канісаресом.

Нванкво Кану (Атланта-1996)

 

Легендарний нападник, який колись чудово грав у лондонському «Арсеналі», у 1996 році у фінальному матчі проти збірної Бразилії забив переможний гол у додатковий час. Після такого успіху на Олімпіаді 19-річного гравця визнали кращим гравцем Африки 1996 року.

Джей-Джей Окоча (Аталанта-1996)

 

Партнер Кану по збірній Нігерії того часу також був дость відомим у Європі, граючи за «ПСЖ», «Боруссію» (М), «Айтрахт» та «Болтон».

Жеремі Нжітап (Сідней-2000)

 

Один з найтитулованіших гравців Африки, який двічі у складі мадридського «Реалу» вигравав Лігу чемпіонів. Він допоміг збірній Камеруну у 2000 році здобути золото Олімпіади.

Самюель Ето’о (Сідней-2000)

Легендарний форфард, який чотрири рази визнавася крашим гравцем Африки. Чудово грав у «Барселоні» та італійському «Інтері». У складі цих команд вигрвав національні чемпіонати та Лігу чемпіонів. У 2000 році в фінальному матчі проти Іспанії зрівняв рахунок і після переможної серії пенальті разом із Жеремі та всією збірною Камеруна святкував перемогу на Олімпіаді.

Карлос Тевес (Афіни-2004)

 

Колоритному аргентинцю у 2004 році було лише 20, але на олімпійському турнірі він був справжнім лідером команди. Карлос забив 8 голів у шести зустрічах. Свій величезний талант Тевес пізніше розкрив у грандах АПЛ: «Манчестер Юнайтед» та «Манчестер Сіті». Після цього був одним з лідерів італійського «Ювентуса». Тепер він захищає кольори легендарного аргентинського клубу «Бока Хуніорс».

Хав’єр Маскерано (Афіни-2004, Пекін-2008)

Один з лідерів захисту сучасної «Барселони» двічі вигравав Олімпіаду у складі збірної Аргентини.

Серхіо Агуеро (Пекін-2008)

 

Нападник, який зараз виблискує у «Манчестер Сіті», на Олімпіаді в Пекіні зіграв досить важливу роль в успіху «асбі-селесте».

Анхель Ді Марія (Пекін-2008)

 

Ді Марія забив переможний гол у фінальній грі проти Нігерії. 

Ліонель Мессі (Пекін-2008)

 

Мессі віддав результативну передачу у переможному фіналі на Ді Марію. Хоча перед турніром були деякі проблеми. «Барселона» не хотіла відпускати Лео до Китаю. Та новий наставник «каталонців» Гвардіола відпустив Мессі на Олімпіаду.

Джованні дос Сантос (Лондон-2012)

 

Головною зіркою олімпійської збірної Мексики на Олімпіаді був Джованні дос Сантос, який, до речі, став і кращим бомбардиром команди на турнірі. Джованні є вихованцем «Барселони», але в основній команді якось не склалося, і довелося шукати щастя в інших клубах. Він перейшов у «Тоттенхем», потім були виступи за «Іпсвіч Таун», «Галатасарай», «Расинг» (Сантадер), «Мальорка» та «Вільярреал». Зараз грає в «Лос-Анджелес Гелаксі».

Підписуйтесь на мій блог, далі буде ще цікавіше. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты