Tribuna/Футбол/Блоги/Лайнсмен з УПЛ/Кого б це купити? «Арсенал» Лондон

Кого б це купити? «Арсенал» Лондон

Сьогодні я хочу розглянути можливі (і неможливі) трансфери лондонського “Арсеналу”. Це вже буде не так легко, як з “МЮ”, тому що в “канонірів” ситуація дещо гірша– трансферний бюджет супер малий, та сама Ліга Європи і, чесно кажучи, ніяких натяків на покращення. Поки що трансферний період в “Арсеналу” навіть не почався – викуп Оспіни, повернення Ріса Нельсона та трансфер Габріеля Мартінеллі з 4 ліги Бразилії (ха-ха) – все це не є трансферами клубу, який претендує на місце ТОП-4 в Англії. Зважаючи на всі...

Автор — VovaVovovich
5 июля 2019, 07:46
25
Кого б це купити? «Арсенал» Лондон

Всім привіт :)

Сьогодні я хочу розглянути можливі (і неможливі) трансфери лондонського “Арсеналу”.

Це вже буде не так легко, як з “МЮ”, тому що в “канонірів” ситуація дещо гірша– трансферний бюджет супер малий, та сама Ліга Європи і, чесно кажучи, ніяких натяків на покращення.

Поки що трансферний період в “Арсеналу” навіть не почався – викуп Оспіни, повернення Ріса Нельсона та трансфер Габріеля Мартінеллі з 4 ліги Бразилії (ха-ха) – все це не є трансферами клубу, який претендує на місце ТОП-4 в Англії.

Зважаючи на всі перечислені фактори, є можливою ситуація, що “Арсенал” взагалі не проведе серйозних трансферів цього літа, проте я спробував вибрати варіанти, які є максимально доступними для команди з Лондону.

Спершу, визначимо, які позиції потребують підсилення в нинішньому “Арсеналі”.

Центральний захисник, лівий захисник, правий захисник, опорний півзахисник/центральний півзахисник, атакувальний півзахисник-десятка, лівий вінгер, правий вінгер... Агааа, так ми можемо і цілу команду зібрати, тому я вибрав 3 найбільш вразливі зони “аристократів” :)

На лівому фланзі захисту є Колашинац, на правому – Бельєрін. Обидва футболісті не показують свого максимуму, проте я в них все ще вірю, тому ці позиції будемо вважати “закритими”.

Атакувальний півзахисник – Месут Озіл/Генріх Мхітарян. Не все так погано, як могло б бути, і якби Озіл піднапрягся і грав би хоча б на 70% в кожному матчі – “Арсенал” міг би взагалі не думати про підсилення цієї позиції. Я дуууже сподіваюсь, що німецький турок нарешті збереться, бо такими темпами і “Фенербахче” з “Бешикташем” недалеко. Мхітарян, в свою чергу, може закрити майже будь-яку позицію в нападі, що дуже допомагало Емері в минулому сезоні. Атакувальний півзахисник – укомплектовано.

В резільтаті в нас залишилось три позиції: центральний дефендер, опорник/центральний півзахисник і продуктивний вінгер (зараз “Арсеналу” не сильно важливо лівий чи правий, тому об’єднаємо їх в один пункт :) ).

Вінгер. Після того, як відбувся обмін Санчеса на Мхітаряна “каноніри” все частіше почали грати за схемою 5-2-1-2, з фланговими захисниками на бровках. Можливо, Унаі Емері так і хоче грати з 3 центральними захисниками, проте, мені здається, що це вимушена міра – Івобі і Генріх зовсім не такі небезпечні, як Санчез, а інших варіантів-то і немає, хіба що жертувавти Обаме або Лакою в центрі нападу і зміщати когось з них на фланг. Звісно, зараз повернувся і Нельсон, який мені сподобався в іграх за “Хофенхайм”, і прийшов Мартінеллі, але наврядче вони будуть грати основні ролі в команді. Тому, я пропоную такі варіанти:

3. Ніколя Пепе.

Швидкий, молодий француз, грає в Лізі А – невже це не ідеальний варіант для “Арсеналу” ? :) Чесно кажучи, я вже дуже чекаю трансферу Ніколя в якись з ТОП клубів і сподіваюсь, що він покаже себе в повну силу. Пістави на це є, проте мінусом може бути його цтрансфера іна. Скоріше за все, “Лілль” вліпить величезний цінник на гравця, тому його перехід в стан “канонірів” є найменш ймовірним з усіх представлених, проте хто як не “Арсенал” вміє домовлятись з французами? :)

2. Яннік Караско.

Бельгієць незрозуміло навіщо втік в Китай, швидко зрозумів свою помилку і тепер хоче повернутись назад у Європу. За звичайних обставин, його ціна також була б 50+, проте тут є одне “але”. Яннік вже встиг посваритись з усіма в своєму новому клубі, побитись з одноклубником і тому ви можете знайти нарізки, де гравці “Далянь Іфана” не дають пас вінгеру і просто його ігнорують. Вони не святкують з ним голи і точно не раді його присутності в команді. Через це китайський клуб може значно знизити ціну на гравця і відпустити його задля покращення атмосфери в команді. Існує ризик, що така сама ситуація повториться і в “Арсеналі”, та і обстановка в Лондоні напружена, проте, я думаю, ризикнути можна – в “Атлетико” ніяких проблем не було.

1. Вілфрід Заа.

Якщо в “Арсеналу” дійсно є можливіть забрати Заа – треба це чимшвидше робити. Я впевнений, що англієць добре порозуміється з Лаказетом і Обамеянгом і тоді атака лондонців буде супер швидкою і небезпечною. Так, Заа вже встиг провалитись в “МЮ” – проте зараз в “Арсеналу” зовсім інша ситуація і, можливо, Вілфрід стане одним з лідерів команди. На мою думку, це один з найкращих вінгерів АПЛ і його трансфер може стати одним з найбільш вдалих за останні роки.

Центральний захисник. Мустафі, Сократіс, Мавропанос, Чамберс, Холдінг – усі вони є добрими гравцями, проте, як мені здається, “Арсеналу” терміново потрібен супер якісний захисник, який міг би зацементувати оборону, як це зробив Ван Дейк в “Ліверпулі”.

3. Джамал Лассельс.

Особисто я вже давно слідкую за цим футболістом і дуже хотів би побачити його саме в “Арсеналі”. По-перше, він має досить класні характеристики як для захисника – 188 сантиметрів зросту, добре грає головою і рішуче діє в обороні. По-друге, він є спражнім лідером “Ньюкасла”, а, як я вже казав, зараз лідер в центрі захисту є однією з найбільших потреб “канонірів”. Кошельни поки справляється з цією роллю, але йому точно треба такого ж гравця у пару. З трансфером Лассельса команда Емері може легко переходити на схему з двома захисниками і, я вневнений, такого хаосу в обороні уже не буде.

2. Самюель Умтіті.

Знову трансфер з категорії “Віддаєте? А ми з радістю заберемо!” Взагалі не розумію, чому “Барселона” хоче позбутись Самюель, хіба що вони були на 100% впевнені в переході Де Лігта. Тепер вже, здається, голландець поповнить ряди “Ювентусу”, тому каталонцям потрібно ретельніше задуматись над трансфером француза. “Арсеналу” ж і АПЛ зокрема Умтіті б ідеально підійшов – потужний, швидкий, тільки б трошки впевненості додати – і це був би ідеальний кандидат для “аристократів”. Проте, є ще одна кандидатура...

1. Мілан Шкріньяр.

Я дуже-дуже-дуже хочу, щоб Шкріньяр перейшов в Англійську Прем’єр Лігу. Я б хотів подивитись і на пару Шкріньяр-Ван Дейк, Шкріньяр-будьякийзахисникчелсі, та і з Кошельни було б класно :)

Зараз “Інтер” взяв Дієго Годіна, в команді є Де Врей і Міранда, десь далеко сидить і Ранокья, тому я сподіваюсь, що міланці зможуть відпустити словенця в інший клуб. На мою думку, “Арсеналу” спочатку треба навести лад в захисті, а тоді вже думати про атаку. До того ж, там є Обамеянг і Лаказет, а вони-то собі моменти і самі можуть створити :) “Канонірам” зараз потрібні не просто захисник на перспективу, а такий гравець, який зможе відразу влитись в склад і приносити користь команді. Шкріньяр – саме такий футболіст. Він є досить стабільним гравцем, що є важливим пунктом для “Арсеналу” (навряд чи Емері хоче взяти ще одного футболіста, який грає добре матч через п’ять), володіє гарними фізичними якостями і абсолютно точно додав би лондонцям впевненості в обороні.

Центральний півзахисник. Ремзі покинув команду, Торейра хоче втікти з дощового Лондону, Джака ок, але нестабільний, Гендузі все ще перспективний, ну а Ель-Нені...) Якщо “Арсенал” дійсно відпустить Торейру (на мою думку, він топ опорник) і до того ж не придбає нікого нового – попадання команди в зону Ліги Європи буде справжнім тріумфом Унаі Емері.

3. Уссем Ауар.

Як же ж обійтись без француза :) Вихованець “Ліону” добряче навів шороху в минулому сезоні, потрапив в безліч символічних збірних і став одним з основних гравців досить міцного рідного клубу. Йому лише 20 років, а він уже спокійно контролює центр поля і майже бездоганно відіграє роль дирижера. До того ж, він може грати і на позиції десятки, і закрити проблемну позицію лівого півзахисника, проте я його бачу на місці Граніта Джаки. Уссем зможе краще розпочинати атаки, але якщо купляти його – треба брати і якісного захисника, бо Ауар деколи може і забути про оборонні обов’язки. Не зважаючи на це, він може досить добре грати і на місці опорника – треба тільки додати трішки дисципліни :) Сподіваюсь, Емері це вдастся і “Арсенал” отримає ще одного класного француза :)

2.Деклан Райс.

Молодий англієць швидко зарекомендував себе як одного з найкращих опорників АПЛ і привернув до себе увагу багатьох футбольних грандів. Особисто мені він чимось нагадує Джека Уілшира - такий самий бойовий, рішучий – справжній англійський “бульдог”. До того ж, Райс є  високим і потужним (для мене це одна з головних характеристик опорника, а Канте – те саме виключення з правил), тому зможе добре тримати центр “канонірів”. На жаль, Райс поки не розпочинає атаки так само класно, як Уілшир, проте, я сподіваюсь, все ще попереду :)

1. Руслан Малиновський.            

На мою думку, я знайшов ідеальний варіант для центра поля “Арсеналу”. Ось серйозно, українець на 100% підходить лондонцям і навіть є “Джакою на максималках”. Джака повільний - Малиновський може сам бігти вперед і розпочинати атаки; Джака володіє класним дальнім ударом - Малиновський же в цій сфері профі; Джака намагається віддавати ключові паси, проте в нього це не завжди виходить - Малиновський може віддати класну передачу майже з будь-якої точки поля.

Дивимось далі – ціна $ 20 – навіть для нинішнього “Арсеналу” це ніщо; вік – ідеальний для АПЛ; фізичні характеристики – знову ж таки, ідеальні для АПЛ! А ви просто уявіть пару півзахисників Торейра – Малиновський... Уххх, мені здається, це було б фантастично. Хто має зв’язки в Лондоні, може передайте їм, хай подивляться на Руслана? Це був би топ трансфер і для України, і для самого футболіста, і для клубу! До того ж, я впевнений, що Малиновський зміг би влитись в команду, стати одним з її лідерів і потягнути усіх вперед.

Здається, в цього переході навіть немає недоліків – суцільні плюси!

А як ви думаєте, це я просто себе накрутив чи дійсно Малиновський би ідеально підходить “Арсеналу”?

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты