Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол and justice for all/Сергій Морозов - творець українського футболу

Сергій Морозов - творець українського футболу

Словесна перестрілка між головним тренером «Таврії» Олегом Лужним і експертом ТК «Футбол» Сергієм Морозовим після вчорашнього матчу відкрила нам усім очі на те, хто саме стояв біля витоків українського футболу.

Автор — djorkaeff
17 марта 2013, 16:56

У блозі "Українське відео" () розміщено повну версію цього "баттлу". Не вдаючись в аналіз підставності аргументів та доводів обох сторін, хочу зосередити увагу на одному моменті, який схвилював мене до глибини душі. Ось ця фраза Сергія Морозова:

"Добре сидіти в київському "Динамо" десять років і розказувати потім, коли ми працювали і один, й інший, створювали цей футбол. Це для того, щоб тепер такі як Лужний могли працювати в "Таврії", в інших командах".

Моє безпосереднє знайомство з українським футболом почалось десь з 1997-го року, тому, звичайно ж, знати про те, в яких умовах він виникав, я міг лише з розповідей очевидців. А тут Сергій Морозов власною персоною з такою гучною заявою. Я вирішив дізнатись про цього маестро тренерської справи більше, ніж знав до того (а знав я по великому рахунку нічого).

Вікіпедія люб'язно відкрила переді мною розповідь про всі віхи тренерської кар'єри батька українського футболу. 1991-92 роки, період виникнення чемпіонату незалежної України, Сергій Морозов провів на тренерському містку клубу "Динамо-Газовик". Все би було добре, але клуб то російський (тепер носить назву ФК "Тюмень"). Час становлення українського футболу, 1995 рік застав творця у вінницькій "Ниві", з якою він дійшов до фіналу Кубка України в 1996 році. Потім була поява у київському ЦСКА - на півсезону в 97-му, а з 1999-го по 2007 метр і творець українського футболу очолював "Борисфен", "Прикарпаття", "Ворсклу" і "Дніпро" (не той, не той, черкаський). Воістину, зліпив Морозов наш футбол з нічого, поставив на ноги і повів до визнаних європейських стандартів.

Країна повинна знати своїх героїв. Куди там тому Лужному, семиразовому чемпіону України, дворазовому володарю Кубка України, чемпіону та володарю Кубка Англії.

Другие посты блога

Все посты